Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

A nagy tenyér

2014.12.08. 10:10 Sipos Péter

jegvilag_blogba.jpgAz Anyatermészet (vagy kinek-kinek hite szerint az Isten, a Mindenható, a Teremtő) általában jól tűri, hogy az ember nevű főemlős rendszeresen beleavatkozik a dolgaiba. Ritkán szól vissza, lassan reagál. Néha azonban, brutálisan egy földrengéssel, vagy cunamival, vagy finomabban, egy országos hóesés, vagy ónos eső formájában megmutatja, ki is az úr ezen a sárgolyón. Valami ilyesmi történt egy hete az országban több helyen, többek között a Normafánál is.

fagyott_fenyo_blogba.jpg

 

fagyott_fenyo_ii_blogba_masolata.jpg

jegzarvany_blogba.jpg

jegcsap_blogba.jpg

A nyüzsgő, izgő-mozgó ember ilyenkor kizökken a mindennapi rutinjából. A napi teendők nyomasztása persze nem múlik el, rohannánk tovább, de nem megy. Nem mindenki teheti meg, nem mindenki képes megtenni, hogy ilyenkor átvegye a természet diktálta tempót és lelassítson. Pedig felemelő pillanatok ezek. A látvány szemet gyönyörködtető, a pusztítás pedig a laikusok számára elképesztő. Ami azonban egy kert tulajdonosa számára komoly összegekbe kerülő sorscsapás, az erdőnek a szokásos rutin része. Emiatt nem kell kétségbe esni. A természet önmaga sohasem okoz akkorra károkat, mint az emberi mohóság.

molnar_gabor_villa_blogba.jpg

jeges_erdo_paddal_blogba.jpg

jeges_erdei_ut_blogba.jpg

normafa_bejarat_blogba.jpg

 

Jó lenne a pillanat nagyszerűségét megragadni. Elgondolkozni azon, hogy vigyázunk-e eléggé a környezetünkre, jól éljük-e életünket. Az ilyen helyzet egyik csodája, hogy megnyílnak egymás felé az emberek. Mindenki számára nyilvánvaló lesz, kicsinységünk, kiszolgáltatottságunk és egymásra utaltságunk. És kiderül, hogy az általában magukba fordultan szaladgáló emberek figyelni tudnak egymásra, akarnak és tudnak segíteni a másiknak.

(a fényképek forrása: saját felvételek)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: Normafa Jégkár Ónoseső

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr426955741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása