Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Csak egészség legyen!

2014.07.17. 08:31 Sipos Péter

Dali óra.PNGA kórház az a hely, ahol a személyzet a sajátjaként bánik a betegek idejével. Az ispotályban lassabban forog az idő kereke, a napoknak nincs értéke. A dolgok megtörténnek, az indokok nem kiismerhetőek, az eredmény kétséges. A gyógyulda ugyanakkor a másutt megtapasztalhatatlan élmények kifogyhatatlan lelőhelye és a bizakodáshoz szükséges tapasztalás kiapadhatatlan forrása.

Az ehelyütt tapasztalt hosszú csend oka egy lassan gyógyuló, fájdalmas betegség. A kín többszörös, ha nem bennünket, hanem a Legkedvesebbet gyötri. A bajból kivezető út egyik vargabetűje egy hét egy neves fővárosi kórházban. Napom nagy részét társam lelkét támogatandó én is ott töltöttem. Így lettem a négyágyas kórterem kisegítő ápolója. Leszámítva az okot, amiért ott kellett lennem, nagy élmény volt – még ha egy kis időre is – segíteni azoknak, akikre a Sors nem gondolt kellő megértéssel.

Aki manapság kórházi ápolásra szorul, az megtapasztalhatja, hogy az egészségügyre egyszerre jellemző a hiány és a pazarlás. Hiány van megfelelő felszerelésből, időként gyógyszerből és más eszközökből, de legfőként a képzett, odaadó munkát végezni képes személyzetből. Paradox módon valószínűleg a hiány az oka a pazarlásnak, ami elsősorban a betegek által a kórházban töltött idő hosszában mutatkozik. Ha lenne elég forrás arra, hogy a páciensek intenzívebb kezelést kapjanak, mondjuk a hét végi napokon is megtörténjenek a szükséges beavatkozások, akkor jelentősen lerövidülhetne a gyógyulási idő, ami minden szempontból sok megtakarítással járna. Az elhivatott, jól képzett szakszemélyzet hiányán – ismerve a megalázó jövedelmeket – nem lehet csodálkozni. Inkább azon, hogy még így is vannak, akik ezt a nehéz és felelősségteljes munkát elvállalják és szívvel-lélekkel végzik.

Nem tudok üdvözítő megoldást az egészségügy bajaira. Vannak hályogkovács-szintű ötleteim, de ezektől megkímélném az olvasót. Egy populista gondolatot azonban nem tudok magamban tartani. Azt gondolom, hogy sokat használna, ha a felelős (?) döntéshozók ugyanazt az ellátást kapnák, mint a közember. Minden bizonnyal hamarabb találnának hatásos gyógyírt az egészségügy bajaira.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: betegség kórház egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr386514485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná 2014.07.21. 09:23:22

Kár, hogy ketten maradtunk itt és sp nem érdekel már senkit. Igaz, Nyulat sem ő érdekli, hanem a jelenség. Az arcátlanság és gátlástalanság jelensége.
Mert mi történik? Adva van egy ember, aki biatorbágyi kapcsolatai, mások számára nem hozzáférhető lehetőségei révén milliárdokat keres. Gombokért vesz, az önkormányzat hamar átminősít, nagyot kaszál. Adózni a maga elképzelései szerint adózik. Megbukik. Történetet annyira kínos, hogy sajátjai is vállalhatatlannak ítélik.

Ő ezután nem elüldögél csendesen. Nem arra használ minden percet, hogy még a böri előtt az unokákkal lehessen. (Egy dolgot vélhetően pontosan érez: Magyarországon néhány milliárdos hűtlen kezelésért, néhány százmilliós adócsalásért nem osztanak letöltendőket. Mert akkor kiürülne a politikai elit.) Nem. Ő posztolgat. Arról mereng, hogy egyeseknek olyan egészségügyi ellátás jár, ami nem hozzáférhető mindenkinek. És ez nem helyes. Értitek? Készül róla egy kép, amin a tyúkkal a hóna alatt oson ki az udvarból. Majd azon búsong, hogy Magyarországon milyen szánalmas állapotban vannak a tyúkketrecek. Az arcátlanság csimborasszója! Nyúlnak lenne egy javaslata: rabkórház. sp akkor ismét egy nem mindenkinek hozzáférhető lehetőség haszonélvezője lehetne. Mint a régi szép időkben!
süti beállítások módosítása