Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Fordulat

2014.06.02. 08:46 Sipos Péter

Normafa 4 évszak.jpgEgy jól irányzott polgármesteri nyilatkozat után most azon örömködik a sajtó, hogy az önkormányzat visszalépett a Normafa beruházás grandiózus terveitől. Van olyan orgánum, amely egyenesen arról beszélt, hogy nem lesz sípálya a hegyen. Zöld szervezetek nyilatkozatban köszöntötték a változást. Mielőtt elragad mindenkit a hév, érdemes alaposabban megvizsgálni, mi az újdonság a kerület vezetésének álláspontjában.

Az interjúban fontos újdonság, hogy – ha jól dekódoljuk a polgármesteri mondatokat – a sípályákat legfeljebb a Mátyás király útig tervezik kialakítani, így a Harangvölgyben nem lesz síelés. Ez mindenképpen jó hír. Az is örömre ad okot, hogy nem szándékoznak új épületeket felhúzni a területen. Amiatt sem kell bánatosnak lenni, hogy a kezdeti nagy lendület alábbhagyott. Ahogy Pokorni polgármester fogalmaz: „egy évvel ezelőtt még naivan azt hittem, hogy a Normafával kapcsolatos munkák megkezdődhetnek az idén. De ahogyan elmélyedünk ebben az ügyben, úgy látjuk, hogy sokkal alaposabb végiggondolásra van szükség, sokkal több szereplővel kell összeillesztenünk mások elképzeléseit.” Sok kritika érte azt az ötletet, hogy a János hegyi út mellé építsenek egy műanyag borítású futópályát. Bár nem ebből a riportból, de tudjuk, a Normafa helyett sokkal jobb helyen, a Városmajorban alakították ki ezt a létesítményt. Fontos lépések, jó irányban.

Van oka az elégedettségre mindazoknak a helyi lakosoknak, környezetvédőknek és politikusoknak, akik felléptek a nyilvánosságra került elképzelések ellen. Azt gondolom, ha nem szervezkedünk és nem állunk a sarkunkra, nem következett volna be a mostani fordulat.

normafainfo.JPG

Forrás: http://normafa.info/hu/tervek_es_celok (2014. június 1.)

Örömre van ok, de megnyugvásra nincs. Az csak apróság, hogy az önkormányzat hivatalos Normafa oldala a riport megjelenése után két héttel még nem követte a polgármesteri álláspont változását. Az is inkább csak mosolyogtató, hogy Váczi alpolgármester egyenesen arról beszél, hogy sohasem terveztek sícentrumot. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a természetvédelmi előírásokat hatályon kívül helyező, a „sífelvonó” alsó állomásának a helyét a Harangvölgyben kijelölő Normafa törvény változatlan tartalommal érvényben van. Vannak, (voltak ?) az eredeti terveknek olyan, sokak által vitatott részei, melyekről most nem esik szó. Ilyenek például a hóágyúk, a felszíni parkoló a Fácán fogadó területén, az újabb, a Harangvölgyből induló libegő, mélygarázs és víztározó a hegy tetején, valamint az erdőben kanyargó téli-nyári bobpálya. A verebek azt csiripelik, hogy ezek a fejlesztések még mindig napirenden vannak, csak a terveket nem verik nagydobra az illetékesek.

Egyelőre persze örüljünk annak, ami van: a fejlesztési hevület csökkenésének, a konzultációk sorának, és az érdekegyeztetési folyamatnak. Bízzunk abban, hogy a végeredmény a környéken lakók és a Normafa szerelmesei többsége számára elfogadható lesz. Pokorni polgármester mostani üzenetének két fontos címzettje van. Az egyik az a sílobbi, amelyik ennek a projektnek az elindítója és legnagyobb reménybeli haszonélvezője volt. Nekik most meg kell érteniük, hogy nem valósulhat meg minden álmuk. A városvezető egyúttal az aggodalmaskodókat is meg akarja nyugtatni. Legfontosabb célja, hogy a Normafa „rehabilitációja” körüli viták ne veszélyeztessék újraválasztását.

Azt csak remélhetjük, hogy a most tapasztalt visszafogottság az önkormányzati választás után is megmarad. Persze ez rajtunk is múlik.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

10 komment

Címkék: Sícentrum Normafa "rehabilitáció" Harangvölgy

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr846249474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná 2014.06.02. 10:14:14

sp hiteltelen, levitézlett adócsaló. Biatorbágyi telkek mutyista átminősítője. Milyen erkölcsi alapja van osztani az észt? Mikor fizeti vissza az Biatorbágy polgárainak az ügyeskedéssel kisíbolt százmilliókat? Erre válaszoljon inkább! Mielőtt jön a következő tockos :)

♔batyu♔ 2014.06.02. 14:40:27

Felépíti a kurvanagy házát az erdőben és abban a pillanatban szenvedélyes természetvédővé válik, ide ne építsenek semmit, kirándulók se jöjjenek.

Ezekből arrafelé 12 egy tucat.

Mégis hová építsenek sípályát a Városligetbe?

Ha valakinek nem tetszik, költözzön el. Eleve kivenném a történetből a kerületet, Pokornyval együtt, ez nem kerületi ügy. Ilyen alapon a zuglói is problémázhat, hogy zavarja a sok turista, költöztessék el az Állatkertet a II. kerületbe és a Múzeumi negyedet is építsék fel ott.

A Normafa és környéke konkrétan egy leharcolt szemétdomb és ideje lenne valami értelmeset kezdeni vele.

cenzuratroll bosszanto 2014.06.02. 15:41:41

Teljesen jogos. A Normafánál ne legyen semmi csak úgy kutyafuttában.
Idő kell ahhoz, hogy Pokornyi jejdetudoksírni mutyista elvtárs megtalálja a megfelelő igazhitű fideszest, aki megkaphatja és bármit építhet állami milliárdokból.

Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná 2014.06.30. 18:55:40

Kicsit leült itt az élet amióta kiderültek Sipos Baromiratisztaközéletetkövetelekdeazértnyúlomaközvagyont Péter viselt dolgai. Tolvajjal még nem sikk haverkodni, és úgy látom, saját pártjának is kínos lett. Nincs minden veszve!
Nyúl most aziránt érdeklődne, megtörténtek-e a beígért "jogi lépések"? Vagy úgy történt, ahogy jósoltam és lópikula történt, nem jogi lépés?
Vagy elvitte az energiát a Laura úti telken tervezett építkezés?
Nyúl - aki bízik a szemét-mentes Hegyvidékben

Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná 2014.07.07. 12:42:37

mno.hu/ahirtvhirei/elfelejtette-feltuntetni-vagyonnyilatkozataban-a-tobb-mint-felmilliard-forintot-1235958

És az milyen, hogy éppen ő vezeti az önkormányzat vagyonnyilatkozati bizottságát? :))

Bérelt lakásáért pedig képviselői jövedelmének cca. dupláját fizeti havonta. Szerintetek leadózva?
Folytassuk innen!

curio1 2014.08.08. 21:28:04

@Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná:
Ha megtudná világítani, hogy a hozzászólásának mi köze a Harangvölgyhöz azt hiszem többre jutnánk

curio1 2014.08.08. 21:34:15

Kedves trollok
Ma hallttam, hogy a Normafa törvény szerinti területet átvette (szocialista) ketelésre az Önkormányzat.
A területen élőknek akik között sokan vannak akik már a háború előtt is itt éltek, sőt a nagyszüleik is itt éltek 100 évvel ezelőtt, most a kedves polgármester úr azt írt, hogy egyenlőre nem kívánnak velük bérleti szerződést kötni????!
El tekintve, hogy ez önmagában is törvénytelen, ugyan vajon mit (nem) akar csinálni a területen az önkormányzat amihez szükséges, hogy az ott élők kiszolgáltatottak legyenek.
Ha valakinek van elképzelése kérem ossza meg velem.

Sipos Péter 2014.08.08. 21:43:03

@curio1: Honnan az értesülés? Kikre vonatkozik a Polgármester szíves közlése? Annak idején írtam az ezzel kapcsolatos félelmekről Lex Harangvölgy címmel, ha jól emlékszem.

curio1 2014.08.09. 10:48:25

A levelet láttam, az egyik lakónak küldve a Harangvölgyben. Egységes levél, ilyet kaptak a többiek is.

Beer Monster 2014.09.09. 01:09:31

Szégyen az önkormányzat köpönyegforgatása, és szegyen az is, akik megpróbálják meglékelni egy kulturált sportcentrum kialakítását.
süti beállítások módosítása