Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Ikszek

2014.04.03. 08:38 Sipos Péter

ikszek.jpgVasárnap választás. Mindenki, akit az ország sorsa egy kicsit is izgat, azt találgatja, mi is lesz az eredmény. Én bízom a kormányváltásban, mert tudom, a jelenlegi rezsim maradása tragédia lenne Magyarországnak és azt is, hogy sokan gondolkodnak hozzám hasonlóan. Többen, mint ahányan azt hiszik, hogy a Szeretett Vezető mandátumának meghosszabbítása az egyetlen üdvözítő a hazának.

A jelenlegi rezsimmel elégedetlenkedők között kevesebben vannak a vakhitűek. Sokukat kétségek gyötrik. Az egyik visszatérő – és a közvélemény kutatásokat nézve nem is alaptalan – nézet az, hogy nem vagyunk elegen Orbán és társai elzavarásához. Arról a szociálpszichológiában ismert jelenségről, hogy a jelentős társadalmi átalakulások idején előfordul, hogy a többség úgy gondolja, hogy kisebbségben van, Mérő László írt szokás szerint élvezetes cikkében. Az elégedetlenek folyamatosan arról beszélnek, hogy az emberek nagy része (a többiek) ostoba, hagyják magukat átverni a FIDESZ kifinomultan primitív kommunikációja által. Nem veszik észre, hogy akivel csak beszélnek erről, mind ezt mondja. Persze hogy nincsenek kevesen az Orbán-fanatikusok, de az elmúlt négy évben – egy nagyon szűk kedvezményezetti körön kívül – szinte nem volt olyan társadalmi csoport, amelyikbe bele ne martak volna. Sok, egykor jobbra szavazónak van elege abból, hogy az állam által szervezetten lopják szét az országot, tönkreteszik az oktatást, szegénységbe, bizonytalanságba taszítják emberek millióit. Sokan közülük nem szavaznának egy Mesterházy vezette összefogásra, de nem kizárt, hogy a szavazás napján otthon maradnak. Sokan még a legközelebbi ismerőseiknek sem merik elmondani a véleményüket, mert féltik a saját, vagy családtagjaik egzisztenciáját. Mi, változást akarók vagyunk többen, csak bíznunk kell önmagunkban és vennünk kell a bátorságot a sorsfordító szavazáshoz.

Nincsenek kevesen, akik attól tartanak, hogy az új kormányt maga alá temeti a megörökölt lehetetlen helyzet. Azt mondják, hogy maradjon inkább Orbán, és egye meg, amit főzött. Tényleg irtó nagy a baj, de a számlát soha sem a kormányok, hanem a nép fizeti. Ha nem kezdődik meg a fordulat, garantálható a fejre állás, de a forint elszállását, az infláció felgyorsulását, a bankcsődöket nem a mostani rablóvezérek, hanem az egyszerű emberek sínylik majd meg. Az elmúlt négy évben nőtt a nagyon szegények száma, egyre többen élnek embertelen körülmények között. Nem kétséges, ha Orbán és Matolcsy marad, a számlát a szegények állják továbbra is. Ha nincs váltás, garantáltan folytatódik a gazdaság kiszipolyozása, az oktatás elsorvasztása és a népbutítás minden eddig megismert formája. Magyarország tovább sodródik Kelet, vagyis Ukrajna, Belarusz és Oroszország felé. Ha maradnak, aki teheti, elmegy innen, mert egyre élhetetlenebb lesz az ország.

Sokan hiszik, hogy ha a jelenlegi ellenzéknek csak egyszerű többsége lesz az új parlamentben, semmire sem megy a sok minősített törvény, az évekre bebetonozott Orbán vazallus miatt. Az orbáni választási törvényt úgy rakták össze, hogy egy viszonylag kis fölényt szerző alakulat is nyerhet akár kétharmaddal. A győzelem és a minősített többség nincs nagyon távol egymástól. Ha a kétharmad nem is jön össze, egy Kormányváltó győzelem esetén van arra remény, hogy a FIDESz-en belül is lesznek békepártiak, olyanok, akik nem szeretnék magukra venni a káosz fokozásának erkölcsi terhét. Velük együttműködve pedig hozzá lehet látni az ország helyreállításához.

Mindannyiunkat nyomaszt 2006 emléke. Nem kizárt, hogy ha a választáson Orbán bukik, sokkal nagyobb felfordulást csinálnak, mint akkor. De ezért hagyjuk a nyerni őket? Hagyjuk, hogy egy erőszakos, rabló kisebbség maradjon a nyakunkon? A józan többségnek meg kell akadályoznia, hogy elfajuljanak a dolgok. Ki kell egyezni a jobboldalnak azzal a részével, amelyik jogállamot akar, és határozottan kell fellépni a garázdákkal, rendzavarókkal szemben. Nincs más lehetőség. Nem engedhetünk az elrabolt pénzből fizetett álcivilek, a Simicska finanszírozta börtöntöltelékek zsarolásának.

Főleg az értelmiségiek között akadnak számosan, akiket taszít, hogy a Kormányváltó Szövetségben ugyanazok a levitézlett arcok viszik a prímet, akiket 2010-ben kiszavazott az ország. Nem látják, hogy hogyan lehetne ezekkel megújulni.Amikor a Párbeszéd Magyarországért megalakult, majd szövetséget kötött Bajnaival, azt céloztuk meg, hogy nem érjük be egyszerű kormányváltással, korszakváltást akarunk. Be kellett látnunk, hogy ehhez most nem tudtuk elnyerni a magukat baloldalinak mondók táborának támogatását. A liberális értelmiség és a médiamunkások, közvélemény-formálók többsége nem nyitott a megújulásra. Megmorogja, de kiszolgálja a „hagyományos baloldalt”, fél a változástól. (Számos barátom is csak a képernyő előtt, meg nekem morog, de keresztbe szalmát nem tesz, hogy megváltozzanak a dolgok.) A „ballib” média által befolyásolt publikumot nem voltunk képesek átformálni. Ezen még dolgozni kell. Az elmúlt év végére egyértelművé vált, hogy csak egy széleskörű összefogásnak van reménye a kormányváltásra. A választási rendszer arra kényszeríti a korszakváltás híveit, hogy fejet hajtva az erőviszonyok előtt egy, az MSZP által dominált választási szövetség tagjaként akadályozzák meg Orbánék újrázását. A választási együttműködés kialakult formája megadja a lehetőséget arra, hogy a korszakváltás híveinek legyen parlamenti képviselete, lehetősége arra, hogy nagyobb erővel dolgozhassanak a baloldal megújításán.

Sajnos nem tudok értelmesebb választást, mint a kisebbik rosszra szavazni. Nekem is számos fenntartásom van mostani szövetségeseinkkel. Fájó szívvel, de tudomásul vettem, hogy ha finnyáskodunk, ha az egyik kutya, másik eb elvén a látszólagos függetlenséget választjuk, Orbán malmára hajtjuk a vizet. A FIDESz választási rendszerét – nem véletlenül – úgy találták ki, hogy aki azt akarja, hogy leváltsuk a kormányt, kénytelen legyen az MSZP-vezette szövetségre szavazni. 2010-ben sokan gondolták, hogy a legrosszabb FIDESz is jobb annál, mint a mit a szocialisták műveltek. Mára már belátják, sajnos tévedtek, nem gondolták, de bebizonyosodott, van még lejjebb. A jogállam hívei azzal a reménnyel szavazhatnak a Kormányváltó Szövetség jelöltjeire, hogy azok helyreállítják a lerombolt demokratikus intézményeket. Enélkül pedig nem is ábrándozhatunk arról, hogy a Haza fényre derüljön.

A szövetségkötés vitái láttán okkal aggódhatunk, hogy milyen kormányzást várhatunk Mesterházitól és társaitól. A kényszer nagy úr. A részt vevő pártok kénytelenek lesznek összecsiszolódni, különben elbuknak. Ha nem tartják be ígéretüket és nem hozzák helyre a legalapvetőbb igazságtalanságokat, nem állítják vissza a jogállamot, örökre kiírják magukat a politikából. Ezt nem fogják kockáztatni. Ha egy sokszínű kormányzó koalíció jön létre, ott ki kell alakulnia a vélemény-harmonizáció intézményeinek, szokásainak. A döntések előtti vita záloga lehet egy jobb kormányzásnak, szemben azzal, amit a Centrális Erőtér művelt az elmúlt négy évben.

A voksolás nem szerelem kérdése. Tökéletes választás nincs. Azt ajánlom tehát, hogy ki-ki ízlése szerint befogott orral, vagy egy-két uniqum után, de leginkább a józan eszére hallgatva, menjen el szavazni a Kormányváltók jelöltjére, és vigyen magával még legalább egy embert.

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

24 komment

Címkék: Parlament Választás Kormányváltás Április 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr895891367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná 2014.04.03. 10:58:01

Fura dolgok történnek ennek a derék igazságkereső városatyának a blogján. Sipos Péter cenzúráz. Engem például kitiltott, korábbi kérdésemet néhány órán belül törölte.
Pedig az önmagának pártot alapító bloggertől csak az ő és családja tulajdonában lévő hegyvidéki ingatlanvagyonról érdeklődtem. Ő maga biztatott rá, bizonyítsam állatásaimat. Majd letiltott. (Az ügy előzményei a Bauer Tamás igazsága című posztban visszaolvashatók.)
A kérdés még mindig az: milyen konzekvenciát vállal ha kiderül, nem én hanem éppen ön hazudik ezen a fórumon (is)? Veszi a sátorfáját Sipos képviselő?
Ellenkező esetben kezdem hinni, hogy igaza van azoknak akik szerint a Normafa kérdésében is csak egy dolog izgatja: kimarad a buliból! És újabb cenzúra helyett esetleg inkább érdemi választ adjon!

nnnnnnnn 2014.04.03. 13:17:47

ismét csak az utolsó mondatot elég volt elolvasni. pfejj.

dr kíváncsivagyok 2014.04.03. 13:33:57

@$$$=$$$:
"ismét csak az utolsó mondatot elég volt elolvasni."
A náciknak nehezen mennek a betuk értelmezése...ahogy mondatokká állnak ossze.
Hajrá Kormányváltók !

szonár 2014.04.03. 14:00:50

Tegyük fel, hogy a szerzőnek igaza van abban, hogy a választás nem szerelem kérdése.

Akkor viszont nem is gyűlölet kérdése.

Ha a választás nem szerelem kérdése, és nem is gyűlöleté, akkor a kérdés már nem úgy merül fel, ahogy a szerző szeretné, hogy: "kire szavazzunk, hogy leváltsuk a fideszt", hanem akként, hogy "kire szavazzunk".

És akkor már erre is egy pragmatikus válasz jön. Arra, aki hatékonyabban és sikeresebben tud kormányozni.

És innen nem is folytatom, mert a szerző nyilvánvalóan bebukja a továbbiakat már ott, hogy kifejti, hogy NEM SZERETI a fidesz rendszerét. Ami ugye az előbbiek szerint irreleváns marhaság. Mert ahogy a választás, úgy a rendszer sem szerelem kérdése.

odamondó 2014.04.03. 14:55:35

Szerintem 2014ben is áll az az állítás hogy a legrosszabb fidesz is jobb mint az összehányás 2014.

Gyurcsány, bajnai, fodor, kuncze ilyen lejáratott nevekkel akartok váltani? Ennek az egész bagázsnak ideje végérvényesen eltűnni a süllyesztőben.

(félre ne értsen senki a fidesz legyen a következő aki eltűnik)

Balt 2014.04.03. 16:13:52

Hogy egykori párttársát idézzem:
"Nem értették meg, hogy Gyurcsány és Bajnai soha nem lesznek képesek leváltani Orbán Viktort. Sem most, sem később, sem együtt, sem külön."

Balt 2014.04.03. 16:15:26

@Balt: Pardon, ide még kívánkozik néhány jelző:
egykor elárult, presszionált, majd megvetett, lejáratni próbált párttársát, Schiffer Andrást idézzem:

mikka 2014.04.03. 16:19:47

Röviden, sallang mentesen.
Magyarországon a tökéletes választás létezik.
Az ország jelenlegi állapotában erre van szükség:

Erős, akár 2/3-os FIDESZ.

Mérleg nyelve erősen Jobbik.
(a vállalhatatlanok nélkül )

Stabil és növekedő LMP
( az idiótáik nélkül )

SMS párt ( Seres Mária pártja )

KTI ( Dr. Szili Katalin pártja, a szocialista faszkalapok helyett )

Az MSZP és a kretének társaságára nincs se ma, se a következő évtizedekben szükség ebben az országban. :)

doktor.dikhed 2014.04.03. 16:27:05

Én rendszerváltást akarok, az pedig csak Fidesz és Mszp nélkül lehet. Ne felejtsük el, hogy a kétharmad az Mszp hibája, ráadásul ők is két kézzel szórták a pénzt, csak jobban adtak a látszatra.

Be kell juttatni a józan, értelmes beszédű kis pártokat, hogy erősödhessenek. Nem lesz kormányváltás, de ha a kétharmad sem lesz és az Mszp helyett a kisebb pártok erősödnek, az győzelem.

bölcsbagoly 2014.04.03. 16:53:03

nekem elég volt belőle az első mondat:
"A jelenlegi rezsimmel elégedetlenkedők között kevesebben vannak a vakhitűek."
Aki hazugsággal, kezdi az írását, azzal nem érdemes foglalkozni tovább.

bölcsbagoly 2014.04.03. 16:54:01

@doktor.dikhed: olvasd már el a választási törvényt és próbáld meg értelmezni....

troni 2014.04.03. 16:54:22

LMP, Jobbik ízlés szerint.
15% alá az elqrókat, aztán majd 2018-ban a csútit is bandástul.

doktor.dikhed 2014.04.03. 16:55:07

@bölcsbagoly: Olvasd el a hozzászólásom és próbáld meg értelmezni :)

bölcsbagoly 2014.04.03. 17:02:47

@doktor.dikhed: arra felhivásodra válaszoltam, hogy a kis pártokra kell szavazni. A VT-ből kibogozhatod, hogy azok elveszett szavazatok.

doktor.dikhed 2014.04.04. 10:10:46

@bölcsbagoly: Ez nyilván attól függ, hogy mennyi szavazatot kapnak.

Egyébként félve ugyan, de azt mondom, hogy egy Fideszes kétharmad is jobb, az Mszp erősödésével szemben. Meg kell szabadulni az Mszp-től és a Fidesztől. Ha az Mszp viszonylag szoros eredményt ér el, akkor stabilizálja magát ellenzékként és ezzel a Fideszt is megerősíti, hiszen állandó témát szolgáltatnak (Gyurcsány és Kuncze még rátesz egy lapáttal) és még erősebb identitást adnak a Fidesz táborának.

Ha az Mszp gyengül, a következő választásokon nagyobb eséllyel bukik majd a Fidesz. Biztos vagyok benne, hogy egy új ellenzékkel szemben nem lesznek képesek ekkora és ilyen egységes tábort megtartani, hiszen a nagyarányú győzelmük is az Mszp-nek köszönhető. Az Mszp-nél meg újra összeállt a régi vesztes csapat, hogy a Fidesz újra nagy előnnyel nyerhessen :D Valljuk be, Mszp nélkül nincs Fidesz sem.

Így egy kis pártra adott szavazat is hasznos, hiszen, ha jól szerepel, következő alkalommal nagyobb eséllyel szerez támogatókat és kiépítheti a helyi szervezeteit.

Persze, ha csak rövid távlatban gondolkozunk, egy kis párt nem fog bejutni és így a szavazat "elveszett."

Mondjuk az is tény, hogy ha a parlament a Fideszből Mszpből (Együtt-pm-nek vége, bedarálták őket, Gyurcsány csatlakozásával hiteltelenné váltak) és a Jobbikból fog állni akkor nagyon, de nagyon csúnya idők következnek.

bölcsbagoly 2014.04.04. 10:49:49

@doktor.dikhed: egyrészt, miért következnének csúnya idők? főleg ha a fidesz folytatja azt az épitő munkát amit elkezdett, s aminek számataln konkrét bizonyitéka van, csak ha Bp-et nézzük is.
A kis pártok közül annak van értelme, amelyik rétegpártként, bizonyos konkrét érdekek mentén politizál, de ezek eleve nehezen kerülhetnek be a parlamentbe. Lenne igény pl. zöld-pártra, de nem görögdinnyékre és egy ilyen párt csak azzal foglakozzon amire vállakozott eredetileg is.
A hazai kis pártok viszont a külpolitikától, a gazdasági és szociális kérdéseken át, oktatással és egészségügyi, stb. problémákat is felvállalnak a nagy pártokhoz hasonlóan, miközben nyilván nincs hozzájuk sem kapacitásuk, sem erejük. Ezért is maradnak 5% alatti pártok és már annak is örvendhetnek, ha 1-2%-ot kapnak, főleg egy megfelezett képviselői testületben. Ők az önkormányzatok keretében tudnának inkább érdemi tevékenységet végezni.

doktor.dikhed 2014.04.04. 11:05:26

@bölcsbagoly: A Fidesz teljesen egyértelművé tette, hogy az említett kérdésekhez hozzá sem tud szagolni.

Ne felejtsük már el, hogy 3000 milliárdnyi magánmegtakarítást államosított és végül még az államadósságot is növelte. Ne felejtsük el, hogy háttérszámítások nélkül ugyanekkora értékű szerződéssel Oroszországhoz kötötte hazánkat.

Ne felejtsük el, hogy újraosztotta a földeket a nagybirtokoknak kedvezve.

A trafikmutyival kevesebb adóbevétel, de nem kevesebb dohányos jut az országnak.

Az egykulcsos adóval hiány keletkezett az államkasszában és a magas jövedelműeknek kedvezett.

Még mindig védik az ügynököket.

Szétrobbantotta az alkotmánybíróságot.

Korlátozzák a közérdekű adatokhoz való hozzáférést, ami elképesztő pofátlanság és aki ezt megszavazta, börtönben lenne a helye.

Védik az áfacsalókat védő Navot.

Kormányzati pénzből kampányol a Fidesz.

Az oktatás tönkretétele.

Közmédia.

Napestig sorolhatnám. Az egyetlen igazán pozitív eredményük a hiány 3% alatt tartása, de sajnos ezt is csak fenntarthatatlan eszközökkel sikerült.

Nem érv, hogy a kis pártok nem értenek a komoly kérdésekhez, hiszen a kommunista gyökerekből építkező Fidesz és Mszp is sok alkalommal bizonyította hozzá nem értését, valamint azt, hogy tanulásra képtelenek, viszont arrogánsan lenézik a nyugatot.

bölcsbagoly 2014.04.04. 11:35:39

@doktor.dikhed: feelslegsen starpálod magad, csak a rég cáfolt hazugságokat ismételgeted!
1. a manyup a mostani nyugdijasok számára elvont járulék egyrészének az lenyúllásából jöt létre! Ezt az állam kellett pótolja, vagy csökkentse a mostanin nyugdijasok illetményét. nem véletlen, hogy számos más ország is elkezdett hozzányúlni.
2. persze, amikor pár száz eddigi bérlő által bérelt területeket több ezer pályázó közt osztotta fel.
3. nem volt semmiféle trafikmutyi, 50.000 helyett 5.000 trafik nyilt, nyilván, hogy 45.000 hely megszűnt mint dohányárusitó hely. Aki vesztett az mutyizik. De a cél a dohányzás drasztikus
visszaszoritása volt.
4. az egykulcsos adó egy igazságos tehervállalást jelent, ellentétben a többsávossal.És ösztönzi a minőségi teljesitményt. Ez is proli zsigeri ösztönre alapul: húzzuk le a gazdagabbat, jobban keresőt a szintünkre.
5. balliba pofátlanság a végrehajtókat üldözni a haszonélvezők helyett! Hornék , de még előtte Némethék is kimentették a saját embereik kartonjait, aktáit. Sólyomék meg megakadályozták a lusztrációt.
6. Az Ab köszöni jól van és sokszor szembe is megy a kormánnyal. Sólyom csinált belőle állam feletti hatalmi erőt!
7. az államtitkok nem közérdekű adatok s ez nem egyes pártok érdekei mentén kell működjön.
8. senki sem védi az ÁFA-csalókat csak két kirúgott és most képviselőjelöltként szereplő alak akart ebből politikai karriert, ismertséget szerezni.
9. esetleg tudnád bizonyitani? vállalod a felelősségét az állitásodért?
10. az oktatást kezdik rendbetenni, miután Fodor, Magyar, Hiller + Pokorni tönkreverték! Az eredmény gyalázatos volt és évtized kell mig a mostani elemistákon látszani fognak az új rendszer eredményei! De 20 évnyi generációk tönkre vannak téve, ez látszik pl. a HAHÁ-sok viselkedésén, a mindennapokban is a fiatalok viselkedésén, teljsitményén. Ezt akartad volna konzerválni?
11. na ja, a napkelte az bezzeg tetszett, Rudi meg Cselényi elvtársaid működése az csodálatos lehetett számodra, nemde?
Puffogtatsd csak a balliba szlogeneket, mindegyik alól kilátszik a szőrös, patás sátánláb...

doktor.dikhed 2014.04.04. 11:56:46

Szép dolog a hit. Főleg azért szép, mert a hívőket nem zavartatják a tények.

Csak 1-2 butaságodra reagálnék:

"esetleg tudnád bizonyitani? vállalod a felelősségét az állitásodért? "

Igen, a Kúria állapította meg :D :D

index.hu/belfold/2014/03/18/kuria_nem_kampanyolhat_a_tv2-n_a_kormany/

"az államtitkok nem közérdekű adatok s ez nem egyes pártok érdekei mentén kell működjön."

Ez pedig elképesztő. Nem tudom, hogy ennyire buta vagy, félrevezettek, vagy közvetlen haszonélvezője vagy a fideszes kifizetéseknek. Minden államügy közpénzen megy. Csak nagyon nagyon ritka esetben szabadna korlátozni a hozzáférést.
Ha te elfogadod, hogy hétköznapi - nem mellesleg korrupciógyanús ügyekben - korlátozzák a hozzáférést közérdekű adatokhoz, akkor komplett idióta vagy. Sajnálom. Nincs érv a korlátozás mellett. Semmi.

Persze, az, hogy elvtársnak hívsz és a bal oldaliakhoz sorolsz, megmutatja, hogy olvasni sem tudsz. Én az korrupt Mszp-Fidesz oligarcha koalíció ellen küzdök. Bizony sok az összefonódás. Az balos egyenlítő blog is kiborult az Mszp által védett Fideszesek miatt.

Járj nyitott szemmel, ismerd meg a tényeket. Jobban fogod érezni magad.

Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná 2014.04.25. 14:48:11

Nos kedves képviselő úr,
így tetszik már emlékezni?

index.hu/belfold/2014/04/25/hirtelen_nincstelenne_valt_az_egyik_legvagyonosabb_pm-es/

És totálisan hiteltelen, rongy emberként nem a megmondóembert játszani? És eltakarodni a közéletből? És nem a mi pénzünkön gyarapítani tovább az elfelejtet vagyonkát? (Előzmények a Bauer Tamás igazsága c. posztban.)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2014.04.25. 17:16:06

@Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná: Neked most mi a bajod? Az, hogy át merte adni a vagyonát a gyerekeinek? Vagy az, hogy ezután nem tüntette föl őket saját vagyonaként?

Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná 2014.04.25. 22:05:30

@bm613: Nem olvastál figyelmesen: az előzmények ott vannak a Bauer Tamás igazsága poszt kommentjeiben. sp ott még így írt: "Szeretném már végre látni, hol épül az a ház és az az ingatlan, amiről egyelőre fogalmam sincs. De ha az egész kamu, kérem a kommentelőt, húzzon el innen, boldogítson mást a hazugságaival." Hát itt a bibi. És van még vaj a fül mögött, jön majd az is.
Egyébként kérdem, mi teszi lehetővé most hirtelenjében az ingyenes vagyonátadást? Eltörölték az ajándékozási illetéket? Vagy nettó hazugság ez is?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2014.04.25. 22:16:21

@Nyúl vinné Apuskát ha sp hagyná: De milyen épülő házról és másik ingatlanról van szó? Esetleg azokra az ingatlanokra gondolsz, amiket (ahogy a cikkben láthatod) rendesen bevallott, amíg ő volt a tulajdonosuk?
Ajándékozási illeték pedig jelenleg egyenesági rokonok közt nincs. Azt nem tudom, hogy ez mióta van így, de itt a szabály, elolvashatod a 2.1-hez lapozva.
www.nav.gov.hu/data/cms278744/38._IF_Az_ajandekozasi_illetek_2013.pdf
süti beállítások módosítása