Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Zárszámadás és egyéb nyalánkságok

2014.05.26. 08:49 Sipos Péter

testuleti 20140515.pngCsak most van érkezésem beszámolni a képviselő-testület múlt heti üléséről. Szokás szerint nem törekszem teljes körű ismertetőre, azt úgy is megteszik a hivatalos orgánumok. Az alábbiakban az következik, ami a kincstári beszámolókból valószínűleg kimarad.

Napirenden volt a tavalyi zárszámadás, mely alkalom arra, hogy az önkormányzat gazdálkodását értékelni lehessen. Az eredmények impozánsak. A kerület vagyona egyetlen év alatt közel 4,5 milliárd forinttal, 16%-kal növekedett, és az évet soha sem látott, 2 milliárdos többlettel zártuk. (Azt talán csak Freud tudná megmondani, hogy miért szólt a beszámoló többlet helyett jelentős hiányról egészen addig, amíg az elírást egy éber bizottsági tag szóvá nem tette.) Mielőtt elájulnánk a valóban lenyűgöző számoktól, vessünk egy pillantást az igencsak prózai okokra. A vagyonnövekmény ¾ része abból ered, hogy az állam átvállalta a kerület adósságának 40%-át. A pénztöbblet is részben ebből, részben pedig amiatt keletkezett, hogy sikerült túladni a Fülemile utcai gyerektábor ingatlanán. Ebből is látszik, hogy csodák nincsenek.

Bükkös út 4.JPG

Az ellenzék ritkán egységes elutasítása mellett a kormánypárti többség egyhangú szavazatával a testület úgy döntött, hogy rekord-alacsony áron kínálja eladásra az önkormányzat Bükkös út 4. alatti telkét. A vitában elhangzott, hogy az ingatlanért kérni kívánt négyzetméterenkénti 41 ezer forint nagyon kevés. Korábban ennek majdnem kétszeresére értékelték ezt a telket, de nem volt érdeklődő. Lehet, hogy a jelenlegi piaci helyzetben nem lehet többet remélni, de a kerület pénzügyi helyzete stabil, ezért nem kellene elkótyavetyélni ezt a vagyont. Hiába volt minden érv, a Fideszes szavazógép fegyelmezetten nyomta az „igen” gombot. Lelkük rajta.

A rendőrség és a tűzoltóság helyi erőinek a beszámolója minden évben a testület elé kerül. A lánglovagok helyzetjelentéséből megtudhattuk, hogy a tűzoltók szabadidejükben és saját költségükre vakolják és festik a laktanyájukat, javítják a járműveket. Több olyan eszköz is van állományban, amely tavaly többet volt szervizben, mint szolgálatban. Mindenkinek javaslom, vigyázzon magára és értékeire, mert egyre kevésbé biztos, hogy a szakszerű segítség időben el tud indulni megmentésére. A Katasztrófavédelem katasztrofális helyzetéről szóló beszámolót a testület elfogadta. Kérésemre Pokorni polgármester vállalta, hogy jelzi az illetékeseknek a testület nyugtalanságát a tűzoltók munkakörülményei és eszközeinek állapota miatt, bár szerinte az utóbbi időben sokat javult a helyzet. Lehet, hogy nem ugyanazt a jelentést olvastuk?

Napirend után még szóba hoztuk, hogy a Városmajorban ősszel átadott sporteszközöket használók közül sokan szenvednek balesetet elsősorban azért, mert nem ismerik a parkour pálya és gépek helyes használatát. A kerület illetékesei szerint rémhír, hogy sok lenne a baleset. Szerintük a gyerekek fegyelmezetlensége az oka annak, hogy egyesek a csontjukat törik. Ígéretet kaptunk arra, hogy a környékbeli iskolák testnevelés-tanárait kiokosítják arról, miként kell használni ezeket az új eszközöket. A park kapcsán felmerült az is, hogy mi lehet az oka annak, hogy a BSE népszerű teniszpályáit felveri a gaz. Azt az információt kaptuk, hogy a terület új tulajdonosa, az MTK, nem tudott megegyezni a pálya üzemeltetőivel. Az is lehet, hogy a területen a jövőben strandröplabda pálya lesz. Elég furcsa ötletnek tűnik.

Ennyit tartottam fontosnak közhírré tenni a hegyvidéki képviselő-testület májusi üléséről.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: zárszámadás Városmajor Képviselő-testület Tűzoltóság Hegyvidéki Önkormányzat telekeladás

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr556208527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agadir 2014.05.26. 13:26:05

Senkit nem érdekel a budai közgyűlés maszatolása. Miért nem azt írja le őszintén, hogy mit csináltak Biatorbágyon. Benfentes információval szántóföldet vettek, megkenték a polgármestert, aki ezért belterületbe vonta földjeiket, ezzel vagyonokat kerestek. Ez gazemberség, miért nincsen ebből rendőrségi feljelentés?? Az ilyen Sípos féle túlélő csótányoknak miért tudnak elbújni az igazságszolgáltatás elől?
süti beállítások módosítása