Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

A stílus maga

2013.09.16. 09:13 Sipos Péter

agarak2.jpgHárom politikus, három szint, egy színvonal. Alacsony. Szánalmas.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a napokban megpendítette, hogy a tetemes parlamenti túlterheltség csökkentése érdekében érdemes lenne elgondolkozni a rendeleti úton történő kormányzásról. Az ellenzék riasztóberendezése – tartok tőle okkal – veszélyt jelzett. Legott demokráciaféltő csörömpölésbe kezdtek. A házelnök nem sokáig várt a válasszal. Miközben arról beszélt, hogy félreértették, -magyarázták szavait, nem mulasztotta el, hogy imígyen pörköljön oda bírálóinak: "amikor a hülyeség rosszindulattal párosul, annak a pusztító ereje több hirosimai atombombával felér".

Illés Zoltán államtitkár, ahelyett, hogy érdemben válaszolt volna egy ellenzéki felvetésre, ilyeneket bírt mondani: „Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos. Egyesével kell visszautasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön itt elmondott az elmúlt öt percben.”

Váczi János, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere fontosnak tartotta, hogy helyre tegye a Normafa Projekt bírálóit, azokat például, akik az elfogadás előtt álló törvényből az olvasták ki, hogy a terv részeként a Normafánál egy 800 m2 alapterületű, 15 méter magas kápolna épül közpénzből (a tervezetben az szerepel, hogy ezek a megengedett legnagyobb méretei az épületnek, a finanszírozásról nem esik szó). Alpolgármester úr úgy érvel, hogy „néhányan orbitális baromságokat, vagy csak egyszerű hazugságokat, csúsztatásokat írtak”. Ezzel szemben pedig az az igazság, hogy „a kerület határozhatja meg annak a kis engesztelő kápolnának a paramétereit, amelyet magánadományokból építenek, természetesen meg sem közelítve ezt a méretet”. Csak azt nem köti az orrunkra, hogy ezt honnan kellene tudnia a nagyközönségnek.

A kormányon lévő urak stílusa finoman szólva bárdolatlan. Hogy ezt azért engedik-e meg maguknak, mert nyeregben érzik magukat, vagy azért, mert szoronganak az elkövetkező választások miatt, vagy egyszerűen csak rossz neveltetést kaptak, nem tudom. De nem is érdekel. Foglalkozzanak ezzel a lélekbúvárok.

Magukra vehetik a többiek is azt, amit az államtitkári kiszólásról mondott a kormányszóvivő. Így szólt: „ezek a mondatok egyre inkább azt sugallták, hogy akár a szocialisták is mondhatták volna”. Nem állítom, hogy teljesen értem e szavakat, de azt remélem, ebbe az ellenzéknek címzett oldalvágásba figyelmeztetést csomagolt a szóvivő. Ha így van, egyetértek vele.

Hátrább az agarakkal, uraim!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: Kövér László Illés Zoltán Váczi János Gíró Szász András

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr465512702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása