Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Pitiánerek

2014.10.27. 08:59 Sipos Péter

Sipos bérlet.jpgBástya elvtárs le van taglózva. Bástya elvtárs úgy érzi, hogy lejárt lemez. Bástya elvtárs rossz kedve onnan ered, hogy utolsó gaztettéről, az önkormányzati képviselőknek járó havi BKV bérlet felvételéről csak egy kormánypárti zughonlap tudósított. Na, jó, a királyi híradó is, de nem a fő hírek között és mindössze egyetlen percet szánva az eseményre. De a média maradéka bizony hallgat. Bástya elvtársat már ki sem akarják rendesen szerkeszteni.

A Nemzeti Együttműködés kicsinyes és cinikus Rendszere nem rest belerúgni senkibe. Hallom, hogy egy Buda környéki település 12 évig szolgált, most a FIDESZ jelöltje által kis többséggel legyőzött polgármestere hiába kérte, nem tarthatta meg évek óta használt telefonszámát. Az új hatalomnak egyetlen fillérjébe sem került volna a gesztus, csak egy hozzájárulást kellett volna aláírni, de nem. Csak. Jaj a legyőzöttnek. A fővárosi ellenzéki frakciók munkatársai sem jártak jól. Az ő önkormányzat flottájához tartozó számuk október 13-án egyszerűen elnémult. Nem számít, hogy eddig is saját maguk fizették a forgalmat és az adófizetőknek egyetlen vasába se került volna, hogy a helyhatóság beleegyezzen az előfizetés átadásába. Tanulja meg mindenki, aki nem a mi kutyánk kölyke, ne számítson semmilyen könyörületre.

A lezárult ciklusban a hegyvidéki önkormányzati képviselők tisztes javadalmazásban részesültek. A juttatás a tetemes (140 – 190 ezer Ft) tiszteletdíjon felül egy „szolgálati” laptopból és egy BKV bérletből állt. A bérletszelvényeket általában év elején előre adják oda a képviselőknek. Idén januárban is megkaptuk az első kilenc havit, majd októberben még egyet.

Szeptember utolsó napjaiban küldött a hivatal értesítést arról, hogy felvehetők az októberi bérletek. Majdnem utolsóként egy csütörtöki napon én is átvettem a havi szelvényt. Vasárnap már ki is szerkesztettek. Még a kincstári Híradónak is volt rá aznap egy perce, hogy elmondja mindenkinek, a nagy eseményt: Sipos Péter képes volt felvenni a bérletét. Vajon ki rendelte meg az újabb mocskolódást?

Megbízásom lejártával visszaadtam Pokorni polgármesternek a szelvényt. Legyen vele boldog. Ha már szükségesnek tartotta közhírré tétetni, hogy átvettem, most elmondhatja, hogy visszakapta.

Sipos bérlet levél.jpg

Persze nem mondta el senkinek. Ezért vagyok kénytelen én közzétenni ezt a nagyon fontos hírt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

25 komment

Címkék: Pokorni Zoltán BKV bérlet Hegyvidéki Önkormányzat Pesti Srácok M1 Híradó

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr396834107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2014.10.28. 00:26:17

Orbán = Rákosi

Csak egyenlőre nem vitethet el embereket, és nem az erkölcsi gátak miatt.

Menekülés Mutyisztánból (törölt) 2014.10.28. 03:00:23

Borzasztóan aljas kis mocsokságok, de ezek csak ennyire képesek. Elegancia, józan ész és kompromisszum még akkor se várható tőlük, ha az senkinek, se nekik, se az adófizetőknek egy fillérjébe se kerül. Teljes pályás letámadás, vae victis. Céltalan tahóság.
Besúgók és párttitkárok kölykei, maguk már gerinc nélkül születtek, alattvalókból lett újgazdag döbrögik, alávalók, moslékzabálók, irigy kis geci férgek.
Pitiáner tetvek.

32FNewYork 2014.10.28. 06:43:58

Attól tartok a "Jaj a legyőzöttnek" szállóige lényegesen többről szólt, mint egy buszbérlet vagy mobilszám. Így én ezt a sirámot is pitiánernek érzem.

anyo05 2014.10.28. 07:29:45

Minden rendben van:)) A PM alapitása kár volt:((( A Hegyvidék mindig jobboldali volt:))) Tudom, ott lakik a húgom:)))

Ali Lali 2014.10.28. 07:33:28

Bezzeg a volt III/2-es ügynökök, munkásőrök, és szocik, ha hajlandóak a szeretett vezért és pártját kiszolgálni, és kicsit nyalni, azok támogatásában és jólfizetett posztokban részesülnek!

anyo05 2014.10.28. 07:34:18

@Menekülés Mutyisztánból: Hajrá!!! A többieknek is ajánlom:))) Kint zöldebb:DDD Jelzőid a tehetetlen dühöt reprezentálják, amely megmutatkozott tegnap a Lendvay utcában is, ahol a régi éra IRL leszármazottjai tomboltak:((( Nem a netadó miatt, hanem a 3 választási vereség miatt!!!

Netuddki. 2014.10.28. 07:36:00

Meg lehet nézni azt is, hogy a ma reggeli hírekben hogyan "tudósít" a fidesz lakájmédiája az internetadó elleni tüntetésről. Aljas kis mocskos tolvajok ezek akik nem restek elferdíteni az igazságot is a saját átlagon felüli életszínvonaluk érdekében.
A pokornihoz meg annyit tudnék hozzátenni, hogy nem esett messze az alma a fájától...

Netuddki. 2014.10.28. 07:41:38

@anyo05: Ne fáraszd magad! Elég a lakájmédiátokat megnézni ha a fidesz "hivatalos" állásfoglalására vagyok kíváncsi. Ami úgy en block úgy hazugság ahogy van. Szerencsére van még internet ahol első kézből lehet tájékozódni a valóságról. Nem csoda, hogy bassza a csőrét az internet a vajdátoknak, és visszavágyik a kádár rendszerbe ahol még nem volt internet. Ott is csak a pártállami médiából meg a Ludasmatyiból lehetett tájékozódni.

Emberek! Ébresztő!
Ami most folyik az gyakorlatilag a médi feletti teljes fidesz uralom megszerzése. Ennek az internetadó is a része. De nem csak az internetadóról van szó, a legtöbb médiafelület mára az orbán rezsim szája íze szerint tálalja a híreket!

Dor B. Zoltán 2014.10.28. 07:51:29

@ügyfélszolgálatos: Hanem azért, mert nincs hova vinni. Előbb kiteszik a Terror Háza Múzeumot a városligeti múzeumi negyedbe, aztán az Andrássy út 60-at visszaadják korábbi rendeltetésének.

citrix 2014.10.28. 08:39:06

A fidesz egy szélsőjobboldali fasiszta párt (magánvéleményem szerint) amivel nem lehet de nem is szabad együttműködni. Hatalma kiépülése a Rákosi rendszer kiteljesedésére hasonlít, bukása is hasonló lesz. Alapvető politikája: aki nincs velünk az ellenünk van és el kell némítani, meg kell törni. Bármi áron. A civil szerveződéseknek lényegesen nagyobb jelentőségük lesz a következő években mint a "hivatalos" ellenzéki politikának, parlamenti pártoknak. Orbán ezt jól tudja, ezért vezényel ki rohamrendőröket az Ökotárs ellen, vezeti be az internet adót ami persze "csak" 700 pénz ma, ennek sokszorosa holnap. Be van ígérve a karhatalmisták fizetésének látványos emelése (kár hogy az arcukat nem merik vállalni nyilvánosan még ma sem), nagyobb lelkesedéssel végezzék "munkájukat". Szégyen és kudarc hogy ide sikerült eljutni 25 évvel a szocialista állam megszűnése után: csöbörből vödörbe.

kvadrillio 2014.10.28. 08:48:59

EZ A TÜNTETÉS..., HAMIS PERFORMANCCC...(NEM SZ-EL A VÉGÉN ! ) VOLT A JAVÁBÓL !!!!!
AKIK OTT VOLTAK, MIND LÁTTÁK, HOGY A RENDŐRSÉG ÖSSZEJÁCCOT A RANDALÍROZÓKKAL.....KIJEV...MAGYARORSZÁGON.......

kvadrillio 2014.10.28. 08:51:03

@kvadrillio: APROPOPÓÓ...KORRUPCIÓSPÉNZEKBŐL JÓL FELTANKOLT, NÉMETORSZÁGBAN KERESKEDŐ SZAMIZDATOS DEMSZKY-BÁCSI...MIT KERESETT A TÜNTETŐK KÖZÖTT ÜGYNÖK-FELFORGATÓKÉNT ?????

kvadrillio 2014.10.28. 08:55:27

"egy ötödvonalbeli CIA ügynökből lett agent provocateur" MINŐSÍTETTE AZ AMCSI NAGYKÖVETSÉG JELENLEGI VEZETŐJÉT DAJCSTOMPIKA, AKINEK HA VALAKI A SZEMÉBE NÉZ, MÁR ATTÓL IS KOKAIN-.MÉRGEZÉST KAP ! :o)

lGAZI_kovi1970 2014.10.28. 09:24:47

@citrix: Kérjetek állásfoglalást a pártközpontból, hogy szélsőjobboldali, vagy kommunista!
Ugye azt te sem hiszed el, hogy az Ökotárs meg az internetadós tűntetés civil?! Kb. annyira, mint a békemenet.
Szerencsére a karhatalmisták 2006 környékén vállalták az arcukat és az azonosítószámukat.

citrix 2014.10.28. 09:58:04

@lGAZI_kovi1970: Csak annyi a különbség hogy az Ökotárs a norvég alaptól kapott pénzből becsületesen és nyilvánosan működött szemben a CÖF-el aki a PÁRT-tól kapott pénzből (a magyar adófizetők pénze) szervezi az Orbán-transzparensekkel díszített felvonulásait amik a szocialista rendszer május 1-i programjának hű másolatai. Ha egybemosod a kettőt, az már világnézet kérdése.

zavaros 2014.10.28. 10:12:47

Akkor lássuk mit mond erről a másik oldal:
pestisracok.hu/juhasz-peter-dusgazdag-felvilagi-parttarsa-meg-az-ingyen-bkv-berletre-raugrott/

Tényleg, minek is kellett sipos eftársnak a bérlet?

legeslegujabbkor 2014.10.28. 10:42:50

@zavaros: Első kézből szerzett információkat a hangulatjelentéshez.

Vagy ő dolgozta ki az új menetrendet.

Vagy nincs autója, és pénz helyett ezt a költségtérítést választotta.

lGAZI_kovi1970 2014.10.28. 10:43:22

@citrix: Minden értelmes ember látja, hogy a PÁRT és az Ökotárs & co. által pénzelt szervezetek ugyanarról a tőröl fakadnak. Éppen ezért kéne egy olyan nem csak nevében nemzeti erő, aki elsöpri ezeket az exszoci képződményeket.

legeslegujabbkor 2014.10.28. 10:43:41

@lGAZI_kovi1970: A nicklopók a legalattomosabb hozzászólók. Szívódj fel!

citrix 2014.10.28. 11:06:25

@lGAZI_kovi1970: Ugye magad se gondolod komolyan hogy a civil szervezetek külföldi ügynökök által támogatott a nemzet ellen aknamunkát végző szervezetek? Az Ökotárs nagy szálka Orbán szemében, nem véletlenül uszított több tucat rohamrendőrt egy 34m2-es irodára + házkutatás boldog-boldogtalannál. Ez elsősorban nem az Ökotársnak hanem a többi civil szervezetnek szól, okuljanak a példából amennyiben ellent mernek mondani Orbánnak. A mindent elsöprő nemzeti erőből köszi de nem kérek, egyáltalán semmilyen erőből nem kérek. Azt szeretném ha nem telepedne egyetlen PÁRT sem az emberek életére fojtogató polipként.

sas70 2014.10.28. 12:46:34

Mégis mit képzelnek a civilek, hogy kérdezgetik a hatalmat, hogy mire költik az adófizetők pénzét? Hová lesz így a világ?

Busz bérlet meg nem jár, menjen biciklivel az ex képviselő úr! Mobil szám sem jár, vegyen magának újat! Csak a fidesz!

inuitdog 2014.10.28. 13:29:12

"10 milliós kár" a Lendvay utcai épületben.
Az épületet már eléggé leromlott állapotban kapták meg az Egyházügyi Hivataltól. Kb. 15 éve egy fillért sem költöttek a homlokzatára. 2010-ben felállványozták és egy óriási választási molinó került rá, de az épületen semmit nem javítottak. "leverték a vakolatot" a IX. kerületi polgármester szerint. Igen azt a pár négyzetmétert, ami nem esett le magától.

inuitdog 2014.10.28. 13:30:52

Bocs nem IX. hanem VIII. kerületi polgármester.

Jadvigu 2014.10.28. 14:51:33

Persze, persze, de édesdrága Sípos úrnak minek a közpénz-bérlet, ha nem is képviselő?! Más szemében a szálka, sajátban a gerenda?
süti beállítások módosítása