Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Te Úr Isten!

2011.05.31. 23:58 Sipos Péter

Nem tudom, sétáltak-e már este fél tízkor a Gyömrői úton. Nem túl szórakoztató dolog. A párhuzamos Liszt Ferenc Budapest Repülőtéri (Ferihegyi) gyorsforgalmi úton nagy a nyüzsgés, de gyalogos elvétve bukkan fel. Nincs is miért erre járni. A környék nevezetessége, a Sárkány Center is bezárt már. A Rulett-terem egyetlen ablaka nyitva ugyan, de bent csend honol. A körömépítő stúdió sötét, a szoláriumból sejtelmes fény dereng.

Jogos a kérdés, mi a csudát kerestünk ott e kései órán? A Trafó műsorán van most néhány napig Mundruczó Kornél és Bíró Yvett közös darabja, Nehéz istennek lenni címmel. A Gyömrői út 156. alatti telephelyen egy „GKÜ” (szerintem gépkocsi üzem) feliratú csarnokban, két kamion platóján játsszák. Ezt akartuk megnézni, és úgy alakult, hogy korán érkeztünk.

A darab szerint egy idegen bolygó lakóját azért küldik a földre, hogy tanulmányozza, milyen itt az élet. Belecsöppen a sűrűjébe. A Kárpátaljáról toborzott (?) lányokat prostiként dolgoztató Mami Blue kamionján lesz „doki”. A madame kegyetlenül kihasználja a lányokat, akiket egy őrült csapat megkínoz. Az idegen nem tudja tartani magát a felsőbb parancshoz és befolyásolni igyekszik az eseményeket, ahelyett, hogy csak passzív megfigyelő maradna. Folyik a művér, törik a csont, halnak a halandók.

Az előadás célja a világ kegyetlenségének bemutatása, annak illusztrálása, hogy ezeket a szerencsétlen, átvert lányokat milyen embertelenül kihasználják, és mennyire könnyen dobják el őket, ha már nem használhatóak. (Véletlenül éppen ma akadtam rá egy hasonló témájú beszélgetésre.) A gonoszság és kínzás olyan mértékű, hogy rám már nem is hatott megrázóan. Az alkotók bevetettek mindent, hogy sokkolják a nézőket. Az általam nagyra becsült és kedvelt egykori Krétakör számos kiválóságát láthattam újra. Játékuk nem keltett csalódást. Ennek ellenére csak erős idegzetűeknek ajánlom.

A dolog ilyenkor szokásos fintora, hogy általában olyanok nézik meg az ilyen előadásokat, akik egyébként azonosulni tudnak a szerzők gondolatmenetével. Pedig azoknak kellene eljönnie, akik meg vannak győződve arról, hogy ezek a szerencsétlenek valóban öröm-lányok, és élvezetből, vagy a könnyű munka és a jó kereset miatt önként vállalják ezt a mocskos életet.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: színház nehéz bíró trafó krétakör lenni kornél mundruczó istennek yvett

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr582947559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása