Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Csendes ülés

2011.03.27. 22:22 Sipos Péter

Valószínűleg volt már izgalmasabb ülése is a Hegyvidék önkormányzati testületének, mint a legutolsó, múlt pénteken. Általában az ilyen összejövetelek a szociális ügyekben érkezett fellebbezések kötelező elutasításával kezdődnek. Az elénk kerülő előterjesztésekből rendszeresen az állapítható meg, hogy a hivatal a jogszabályokkal összhangban utasítja el valakinek a támogatási igényét, így nincs mit tennie a testületnek sem.

A testület döntött a díszpolgári címekről is. Bár nem a mi jelöltjeink futottak be, a két kitüntetett is érdemes a címre. A tizenhat felmerült névből az előkészítő bizottság Fehér Anna szerzetes nővért, a Vakok Batthyány László Gyermekotthon Római Katolikus Óvoda, Iskola alapító-igazgatóját és Kovács Gergelyné kultúrtörténész, múzeumigazgatót (a Postamúzeum éléről ment nyugdíjba) javasolta. A téma kapcsán vállaltuk, hogy kidolgozzuk részletes javaslatainkat arra, hogyan lehetne bevonni a kerület polgárait a döntés előkészítésébe.

Döntés született arról, hogy módosulnak a szociális alapellátásokért (időskorúak és fogyatékos személyek nappali ellátása, étkeztetés stb.) fizetendő díjak. A fizetendő díjak alig változnak, a költségek növekményét az önkormányzat állja.

Módosultak a kerületi kezelésű utak felbontásának szabályai is. A mostani változás lényege, hogy többet kell fizetni felbontónak és rövidebb ideig szabad csak feltúrni az utakat. Azt javasoltuk, hogy a szabályok legyenek még szigorúbbak azoknál az utaknál, melyek felújítása öt éven belül történt. Kezdeményeztük olyan, a kerület honlapjáról elérhető internetes felület létesítését, amelyen a kerület polgárai tájékozódni tudnak a közutakat érintő aktuális munkákról, útfelbontásokról (kivitelező, a műszaki ellenőr személye, kezdési és befejezési határidő). Ezen az oldalon legyen lehetőség arra, hogy az engedély nélküli igénybevételeket bejelenthessék, észrevételeket tehessenek és jelezhessék a hibákat. Abban maradtunk, hogy javaslatainkat alaposabban kidolgozzuk.

Nem akarom elvenni a Hegyvidék újság kenyerét, ezért nem térek ki minden egyes napirendi pontra (bizottságok beszámolója a munkájukról, pályázat kiírása a Virányosi Közösségi Ház igazgatói posztjára, pályázati pénzmaradványok visszafizetése, emléktábla elhelyezése stb.), mert egyik sem tűnt sorsdöntő jelentőségűnek.

A napirend utáni felszólalások az ellenzék terepe. Vincze Géza képviselőtársam – szerintem joggal – azt tette szóvá, hogy a Hegyvidék újság nem ismertette kellő részletességgel a költségvetési vitában elhangzott ellenzéki érveket arról, milyen veszélyesnek tartjuk a 2011-es kerületi büdzsét. Pokorni polgármester válaszában biztosította az ellenzéket arról, hogy a helyi sajtó készséggel ad helyt az ellenzéki véleményeknek. Ki fogjuk próbálni. Püspöki Gábor – mint kiderült nyitott kapukat döngetett amikor – azt vetette fel, hogy az önkormányzati intézmények is kapcsolódjanak be a szelektív hulladékgyűjtésbe. Jómagam felhívtam a figyelmet arra, hogy az önkormányzat honlapjának megújítása során az útfejlesztési testületről szóló információk eltűntek. Eddig sem voltak láthatóak a testület döntései, de legalább azt lehetett tudni, kik a tagok, most viszont már ez sem szerepel az oldalon. Ugyancsak kifogásoltam, hogy az oldalon nem található meg a MOM-Gesztenyéskert koncesszióba adásáról szóló szerződés, pedig ez a törvény szerint közérdekű adatnak számít. Ígéretet kaptam arra, hogy a hibákat kijavítják.

Ez és ennyi volt a képviselő-testület 2011. márciusi ülésének története.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: önkormányzat képviselő testület

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr912777085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ydoki 2011.05.04. 07:26:58

Ugye a tájékoztatáshoz hazzátartozik az is, hogy olyan témában, amely majd a "lakosság szeme elé fog kerülni", illik néháűny szót ejteni. Annál is inkáűbb, mertr a polgárfmesterhelyettes blogjában erről hosszasan és p o n t a t l a n u l tájékoztatott.

Erről van szó:
A Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének
2011. március 25-én (péntek) 15.00 órai ülése:
Napirend: ....

10. Fery Oszkár altábornagy emlékére emléktábla elhelyezése a Kiss János altábornagy u. 40. sz.
alatti épületen
süti beállítások módosítása