Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Athén árnyai

2010.11.03. 23:21 Sipos Péter

Öt napot töltöttünk Athénban. Az ókori emlékek a maguk módján lenyűgözőek. Elképesztő, mekkora építményeket tudtak emelni két-három ezer évvel ezelőtt. Engem a romoknál jobban érdekelne, milyenek is lehettek annak idején ezek a városok, és hogyan élhettek annak idején. Szívesen venném, ha megérthetném, hogyan készültek ezek grandiózus templomok, milyen eszközöket használtak építésük közben. Sajnos erről nem sokat tudhattam meg.

Athén nagyon ellentmondásos. A lépten-nyomon előbukkanó ezeréves kövek, az izgalmas kis utcák mellett számtalan lepukkant házat, elhanyagolt teret láthattunk. Bár minden este magasnyomású vízzel takarítják a közterületeket, délután már bokáig ér a szemét. Feltűnően sok hajléktalan, rossz életkörülmények között élő embert láthattunk. Szállásunk közel volt a belvároshoz, de a környék korántsem nevezhető vonzónak. Szállodaszobánk ablaka a szűk utca túloldalán álló házra nézett, ahol bevándorlók laknak, így óhatatlanul bepillantást nyerhettünk életükbe. A szegényes bútorzat elsősorban ágyakból áll, a ruhákat a falba vert szögeken tartják. Az utcán dologtalan ténfergő emberek. Ki a testét, ki zárjegy nélküli cigarettát, vagy más, kétes eredetű holmit árul.

Mindenhol rengeteg rendőr. Járó motorral várnak bevetésre. Kicsit viccesnek tűnik, amikor felbukkan három-négy rendőrmotor, rajta két-két zsaru, villogó kék lámpával száguld valahová. Az Akropoliszon állandóan fújó szélben kifeszített transzparenssel kezükben rendszeresen állnak a valamiért tüntetők. Lejjebb kisebb csoport jelszavakat skandál. A média és a rohamrendőrök készenlétben.

A legmegrázóbb a nemzeti bank előtti tér látványa szürkület után. Szinte minden zugban, kisebb nagyobb csoportokban, vagy magányosan narkósok szúrják magukat a teljes nyilvánosság szeme láttára. A gyengébb idegzetű járókelő azt sem tudja, hová nézzen.

Nem tudom, hogy ezek a jelenségek a mostani válság, vagy más társadalmi mozgások következményei-e, de az a benyomásom, hogy Görögország nincs jó bőrben.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: drog tüntetés rendőr hajléktalan sztrájk athén bevándorló szúr

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr502421353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása