Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Piál a Föld

2010.10.05. 22:55 Sipos Péter

Ha még valaki emlékszik Hofi örökbecsű átiratára. (http://videa.hu/videok/zene/hofi-pial-a-fold-alkohol-film-kabare-953J233k34WG5jRV)

A minap – amikor egy rokont kellett kimenekíteni alkoholista férje pofozó kezei közül – jutott eszembe egy régi rádióriport. Egy pálinkafesztiválról tudósítottak lelkesen, hosszan ecsetelve a díjnyertes italok ízét, zamatát és egyéb csodálatos tulajdonságait. Az jutott eszembe akkor, hogy hasonló riportot lehetne készíteni egy afgán máktermesztővel is, aki elmondhatná a különböző évjáratok jellemzőit, összehasonlítaná az egyes országrészeken termesztett kábító anyagokat. Biztosan nagy balhé lenne egy ilyen műsorból.

Értem, hogy a mi kultúránkhoz a bódító italok fogyasztása hozzátartozik. Iszunk örömünkben, bánatunkban és bármikor, ha lehet. És üldözzük az egyéb kábító anyagok terjesztőit, használóit. Nem szeretném, ha még több drog kerülne forgalomba, sőt inkább azt szeretném, ha az italozás visszaszorulna, mert iszonyú károkat okoz. Ehhez képest tartom rettentően rossz lépésnek az otthoni pálinkafőzés legalizálását. Azt gondolom, hogy meg kellene nehezíteni az alkoholhoz jutást, ahelyett, hogy az otthoni méregkeverést támogatnák.

Az italos ember megítélése nálunk igencsak ellentmondásos. Engem például már régóta zavart az, ahogy viccelődtek Bajor Imre piásságával. Mintha nagyon jópofa dolog lenne, hogy valaki állandóan részeg. Most, hogy évek alatt tönkretette őt az ital, mindenki álszent módon sajnálkozik és mellébeszél. Nem akkor tették ki a szűrét Heti Hetesből, amikor a wiszkit reklámozta, hanem amikor majdnem belepusztult az alkoholba és már szánalmat keltően elbutult.

Randa egy világ a mienk.

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: drog alkohol kábítószer imre pálinka pia alkoholizmus hofi bajor

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr392348359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2010.10.06. 13:36:57

Piál a föld, szól a klasszikus megállapítás, és talán nem túl nagy merészség, ha én meg azt mondom, piálunk a sárga földig, és ez is egy klasszikus, csak szabadon.

Abban talán nincs semmi meglepő, hogy évek óta, évente több mint 10 millió liter, 50 %-os pálinkát főzünk, főzetünk, és fogyasztunk is, és akkor a zugfőzésekről nem is beszéltünk. Nos, ez sok, rengeteg, talán nem demagóg, de ez nem jó!

De, nézzük ezen brutális adatnak a másik oldalát, ami az említett helyzetet nem fogja kedvezőbbé tenni.
A főzött, fogyasztott hihetetlen mennyiség, hihetetlen gyenge minősége! Az évi mennyiség 70 %-a bérfőzdékből kerül ki, ahol alapvetően nem a minőségről, szakmai értelemben a csúcs kategóriáról szól a történet, ellenkezőleg, a hibás, színvonaltalan pálinkákról! Sajnos! A maradék 30 %-nyi pálinka a kereskedelmi főzdékből kerül ki, ahol a szakmai igényszint magasabb, de minőséget meggyőződésem szerint, az említett főzdék mintegy 60 %-a tud prezentálni! Ez kevés! Sajnos!

Tehát ott tartunk, hogy sokat fogyasztunk, mindezt rossz, vagy gyenge minőségben! Ez így már duplikált probléma, melynek okát a termelési kultúra hiányában, illetve ami ebből közvetlenül következik, a fogyasztási kultúra alacsony szintjében kell keresni!
Persze amíg keressük, addig is "Piál a föld", egészen a sárga földig!
süti beállítások módosítása