Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Még szabadlábon

Tudósítás a tárgyalóteremből

2013.04.30. 23:25 Sipos Péter

bírói kalapács.jpgMa délelőtt volt a Mitnyan polgármester által indított per első tárgyalása. Mivel az Indexet, amely bejegyzésem nyomán tudósított az ügyről, szintén perbe fogta az ex-városvezető, egymás után két tárgyalás is volt. Az alperesek (az Index és én) most adták elő védekezésüket a keresetben foglaltakkal kapcsolatban.  Dolgunkat megkönnyíti, hogy – nem véletlenül – ugyanaz az ügyvédünk is. Az Index elleni per tárgyalásával kezdődött a nap, de – mivel a felek mind kéznél voltak – szinte szünet nélkül folytatódott az én ügyemmel. A hírportált is ugyanazok miatt az állítások miatt pereli Mitnyan úr, mint engem. Megbántva érzem magam, mert blogomat csak fele akkora fontosságúnak tartja, mint a leglátogatottabb magyar oldalt. Míg a bejegyzésem okozta sérelmét csak kétmillióra taksálta, az Index által a jóhírnevén ejtett foltot négymillióra. Lehet, hogy nekem is perelnem kéne ezért a sértésért?

A tárgyalásokon ügyvédünk átadta a bíróságnak mindazokat az iratokat (szerződések, határozatok, értékbecslések, bírósági beadványok, stb.) melyek cáfolják a keresetet. Nem akarom untatni az olvasót, hiszen a lényeget az előző bejegyzésben már megírtam. Én úgy látom, a Polgármester úrnak nincs olyan állítása, melyet meg ne cáfoltunk volna. Annak mérlegelésére pedig, hogy csipkelődő stílusom önmagában elmarasztalható-e, az eljárás későbbi szakaszában kerül sor. Most a felperesnél pattog a labda, mert neki kell választ adni arra, hogy a bizonyítékok dacára fenntartja-e állításait. Azt is alá kell támasztania, hogy miért kér ennyi kártérítést.

A bírósági tárgyalásoknak megvan a maguk sajátos menete. A főszereplő a bíró, akitől azt várjuk, döntse el, kinek van igaza. Az ügy kezdetén ő tudja a legkevesebbet arról, amiről ítélnie kell. Az eljárás tétje, hogy a felek hogyan tájékoztatják őt a per tárgyáról, mennyire tudják meggyőzni a maguk igazáról. A bíró hozott anyagból dolgozik, csak arról mondhat ítéletet, amit elé tárnak. A jó bírónak nemcsak a jogot kell ismernie, hanem az életet is, mert ha körültekintően akar eljárni, alaposan ki kell ismernie az ügyet, és erre nincs sok ideje. Benyomásaim alapján bízom abban, hogy perem jó kézbe került és bölcs, igazságos döntés születik.

Folytatás szeptemberben.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: Index Bíróság Fővárosi Törvényszék Mitnyan György

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr815258778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása