Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

A hegyvidéki lopakodó

2014.02.04. 07:48 Sipos Péter

lopakodó.jpgMíg Pokorni polgármester két rezsi-hakni között azzal nyugtatja a kerület polgárait, hogy csak a népszavazási döntés után kezdődik meg a Normafa rehabilitációnak nevezett feldúlása, addig a háttérben javában folynak a nagy beruházás előkészületei. Néhány hete több ingatlanra vonatkozó elővásárlási jog kikötésének tervéről hallhattunk, most pedig egy önálló költségvetési szerv létrehozásának ötlete kerül a képviselő-testület elé.

A Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény feladata, hogy a „rehabilitációt" előkészítse és végrehajtsa, majd a kialakított parkot rendben tartsa, működtesse. A Normafa törvényben kikötötték, hogy az önkormányzat vagyonkezelésébe kerülő állami erdőket az önkormányzatnak kell rendben tartania. Jelenleg állítólag a törvényben meghatározott beruházás előkészítése folyik. Ezt a munkát az önkormányzat dolgozói, elsősorban a főépítészi iroda munkatársai, külső szakértők bevonásával végzik.

Az önálló intézmény létrehozására vonatkozó javaslat nem vesződik sokat az indoklással. Az egyetlen érve az, hogy sok ingatlant érint a fejlesztés, ezért kell külön szervezet rá. Talán érvnek szánták azt is, hogy 2013-ban 95 millió, idén pedig 630 millió forintot kap a kerület az államtól a „feladatellátásra”. (A költségvetési törvény szerint: „… a sétautak, futópályák, hegyi kerékpárutak, játszótér és sípálya területének rehabilitációjával, a szükséges kiszolgáló létesítmények megteremtésével, a közbiztonság javításával, a közlekedés és a parkolás rendezésével kapcsolatos feladatok előkészítéséhez és megvalósításához, valamint a terület vagyonkezeléséhez kapcsolódó feladatok ellátásához.”) Hogy mit szeretnének megvalósítani, azt nem lehet tudni, hiszen a kerület polgárainak megígérték, hogy egyetlen kapavágás sem történik a népszavazás előtt, de a Nemzeti Együttműködés rendszerében megszokhattuk, hogy a szavak nem azt jelentik, amit korábban.

A tavalyi 95 milliós támogatás felhasználásáról nincs információ. Annyit lehet tudni, hogy a Natura 2000-es területekre vonatkozó hatástanulmány elkészítésére 7,8 millió + Áfa összegű szerződést kötöttek. Hogy a többi 85 millió mire ment el, nem lehet tudni. Egy biztos, a megszerzett pénzt el kell költeni. Valószínűleg ez a fő értelme annak, hogy önálló szervezet jöjjön létre, hiszen működtetése eleve többe kerül, mintha a meglévő apparátus végezné el a munkát. Ezért is tesz javaslatot arra az előterjesztés, hogy írjunk ki pályázatot a szervezet vezetői posztjára. Az előterjesztés szerint olyan mérnököt keresnek, aki már részt vett jelentős építőipari beruházás lebonyolításában. Vajon miért van szükség ilyen szakemberre, ha még csak az előkészületek folynak?

János hegyi lopakodó.jpg

Míg tehát Pokorni polgármester fűvel és fával konzultál, népszavazást ígér, lopakodva folyik a Normafára tervezett beruházás előkészítése. A polgármesteri hivatalban úgy látszik, nem tudják, hogy még nem sikerült olyan lopakodó repülőt feltalálni, amit nem látnak a radarok. A hegyvidéki lopakodó is folyton lebukik.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

2 komment

Címkék: Normafa Költségvetés Hegyvidéki Önkormányzat Sícentrum

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr705797271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balint Illés 2014.02.10. 16:37:44

Sajnos igaz!!!
A hegyvidéki lopakodó tényleg lebukott a Harangvölgyben.
2014. január 29-én (Szerda) a Harangvölgyben számomra első látásra ismeretlen emberek jelentek meg és a tervezett négyüléses, most már hatüléses sílift és a téli-nyári bobpálya alsó területére mutogatva beszélgettek.
Mivel gyanús volt a csoport viselkedése, közelebb mentem és kérdeztem tőlük, hogy keresnek-e valakit, vagy tudok-e segíteni.
Azt válaszolták „nem csak nézelődünk” és a csoport igyekezett hátat fordítani, de közelebb érve az egyik Hölgyben oldalról felismertem Szabó Kalmár Évát a Városrendezési és Főépítészi Irodájának vezetőjét. Amikor név szerint megszólítottam csak akkor volt hajlandó felém fordulni.
Ismételten elmondtam Szabó Kalmár Évának, hogy a Harangvölgy soha nem volt a történelmi Normafa sí terület része. Sőt a tulajdonlap szerint 1954-ig még a Magyar Állam tulajdona sem volt a Harangvölgy, mert körülkerített zárt magánbirtok volt.
A fent leírtak ellenére az önkormányzat a Harangvölgyet a történelmi Normafa sí terület részeként publikálja TÉVESEN a kerületi lakók felé. A tervezett hatüléses sílift és a téli-nyári bobpálya 2/3 része a kiemelten védett Harangvölgyben lenne kiépítve.
Az Önkormányzat gépkocsijával és dolgozóival, munkaidőben (15.00-órakkor) a Harangvölgy alsó fejlesztési területére mutogató csoport jelenlétére rákérdezve Szabó Kalmár Éva végezetül azt a választ adta, hogy nem hivatalosan vannak itt, csak nézelődnek.
HIHETETLEN!!!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.02.12. 14:37:40

@Balint Illés: Tedd közzé a facebookos Normafa oldalon is! És a hegyvidéki ittlakunk.hu-n is.
süti beállítások módosítása