Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

A szócső nyomorúsága

2013.10.02. 09:15 Sipos Péter

hegyvidék logo_1.jpgNem lehet könnyű a Nemzeti Együttműködés Rendszerében szócsőnek lenni. Kellő elhivatottság, rinocéroszbőr és mindent kibíró gyomor kell hozzá. Viszont gerincre semmi szükség. Csak szolgalélekre.

Nos, a Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos facebook oldalának szerkesztője valamennyi szükséges tulajdonsággal bír. Valószínűleg ezért is van még mindig a helyén. Nyegle, lekezelő stílusa sokakat kiakaszt, no meg az is, ahogy gátlás nélkül kitörli a neki nem tetsző hozzászólásokat. Azt hiszi, neki mindent lehet.

Hétfőn például kitette az alábbi videót, a következő felvezetővel. „Miközben az LMP és az Együtt + PM politikusai a Normafát a nem létező veszélyektől próbálták szombaton, egymásra licitálva megmenteni, addig (a lenti videó tanulsága szerint) szemrebbenés nélkül beparkoltak az erdő besorolású természetvédelmi területre, sőt, rendesen tele is szemetelték. Na ennyit arról, ha egy ügyet a megoldás keresése helyett politikai eszközként akarnak felhasználni!”

A felvételeket a Hegyvidék TV munkatársai készítették. Azért tudom, mert ott voltam, láttam, ahogy a riportokat felvették. Aztán valakik összevágták úgy, hogy azt a látszatot keltse, a nyilatkozók és hallgatóságuk autóikkal szabálytalanul parkoltak és szeméthegyeket hagytak maguk után. Kit érdekel, hogy nem igaz, a látszat a lényeg. Aztán az egészet feltették az indavideo-ra azzal a szöveggel, hogy "elég szomorú, hogy a nagy környezetvédők össze-vissza, szabálytalanul parkolva teszik tönkre a természetvédelmi területet…" Mit tesz Isten, a Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos facebook oldalának jó szemű szerkesztője véletlenül megtalálja és megosztja videót a nagyérdeművel.

Ha most ilyen otromba eszközökhöz folyamodnak, mi lesz majd, ha elkezdődik a népszavazási kampány? Nem hiszem, hogy szó nélkül kellene tűrnünk, hogy adóforintjainkból hazugságokat terjesszenek. Én nem hagytam szó nélkül, magyarázatot és vizsgálatot kértem Pokorni Polgármestertől.

Pokorni levél 20131001.png

Azt a bizonyos szombati napot nagyrészt a Normafán töltöttem. Ahogy az aláírásgyűjtésre érkező társaim, én is busszal jöttem. Szabálytalanul, az erdőben parkoló autót sokat láttam, de rendőrnek, közterület-felügyelőnek nyomát sem. Mint ahogy azt sem, hogy a buggyanásig teli szemeteseket kiürítették volna.

Ahhoz, hogy rend legyen a Normafán, nem kell eltapsolni 5 milliárdot, elég egy kicsit odafigyelni. Vagy abban nincs elég okosság?

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

3 komment

Címkék: Facebook Nemzeti Együttműködés Rendszere Hegyvidék - Több mint kerület Abnormafa Projekt

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr875546900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2013.10.02. 21:14:52

Tudni kell rezzenéstelen arccal, pirulás nélkül hazudozni. Jól megfizetik, ennyi pénzért megy nekik.

lyia (törölt) 2013.10.02. 22:48:20

"... a mindenkori hatalmon lévõkkel szemben egyedül a bizalmatlanság jogosult: nem elegendõ, ha bízunk a hatalmon lévõkben, hanem velük szemben a hatalmon nem lévõknek mindenkor teljes körû jogi garanciákkal kell rendelkezniük."

Orbán Viktor, 1990

tisztapista 2013.10.02. 23:54:51

"mi lesz majd, ha elkezdődik a népszavazási kampány?"

Nem lesz népszavazás. Sms-ben szavaznak majd a lakosok, hogy melyik megoldás nyerjen. Aztán hirtelen, a Normafa átépítős megoldásra beesik majd 1-2 százezer sms.
süti beállítások módosítása