Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

dr. Mitnyan – dr. Sipos 0:1

2013.09.30. 09:00 Sipos Péter

tenisz.jpgTavasszal írtam arról, hogy a kerület egykori polgármestere megorrolt rám egy bejegyzés miatt. Annyira neheztelt rám, hogy személyiségjogi pert indított, potom két milliót követelve az őt ért nem anyagi kár miatt. A múlt héten a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította dr. Mitnyan keresetét. Ahogy ismerem az egykori városvezetőt, fellebbez. Nem az a feladós típus.

Egy éve hogy megírtam azt a döntés sorozatot, melynek eredményeként a Hegyvidéki Önkormányzat mintegy 300 milliós veszteséggel adott el egy értékes ingatlant a Hegyhát utcában. Az első lépés a kerületben 2006-ig regnált Mitnyan polgármesteré volt, aki nemcsak eltűrte, hogy egy cég engedélyek nélkül építsen teniszpályákat a Csörsz utcai sporttelepen, de az illegális építményeket elcserélte egy Széchenyi-hegyi telek tíz éves bérleti jogára. Aztán jött Pokorni Zoltán csapata, akik átlátták, hogy az előd által kötött szerződés előnytelen, sőt semmis. Ahelyett azonban, hogy hagyták volna, hogy a „bérlő” elveszítse a pert, a vitatott bérlettel terhelt áron alul eladták.

dr. Mitnyan nagyon berágott az írásomon és beperelt. Két millióra taksálta az őt ért nem anyagi kárt. Az első tárgyaláson a bíróság előtt minden állításomat dokumentumokkal tudtuk igazolni. Az egykori polgármester jogi képviselője nem talált ellenérveket, de későbbre ígért leleplező ellenbizonyítékokat.

A második tárgyalás nem tartott sokáig. Az előző alkalommal az expolgármester ügyvédje ígéretet tett egy e-mail-váltás bíróság előtti bemutatására, mellyel szerinte bizonyítást nyerhet, hogy súlyos tárgyi tévedéseimre dr. Mitnyan a bejegyzés megjelenése után felhívta a figyelmemet, de én nem javítottam ki a posztban állítólag hibásan megírt tényeket. A levelezésben egyébként arról volt szó, hogy a Csörsz utcai sport-telep nem a kerület tulajdonában volt annak idején, hanem részben a tulajdonában, részben vagyonkezelésében. Azt gondoltam, ez nem olyan lényeges információ, ami befolyásolná az ügy megítélését. Utólag valószínűleg az ügyvéd is rájött, hogy ezek a pontosítások nem változtatnak a dolog megítélésén. Azt sejtem, ezért sem küldött semmilyen új beadványt a törvényszéknek.

A beadványok hiányában az eljárás a kereset elutasításával, magyarul annak kimondásával fejeződött be, hogy állításaim megalapozottak és ezért nem sérthették dr. Mitnyan személyiségi jogait. A bírónő az ítéletben kimondta: bizonyítást nyert, hogy a kerületet vagyonvesztés érte az általam megírt döntések miatt, így dr. Mitnyan nem tehet kifogást azért, mert a tények nyilvánosságra kerültek. Attól félek, hogy dacára a bírói megállapításnak, sem az egykori, sem a mostani polgármesternek sem lesz egyetlen álmatlan perce sem az eltapsolt százmilliók miatt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: Pokorni Zoltán dr. Mitnyan György Hegyhát utca Telekcsere

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr135540059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása