Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Ocsmányiroda

2013.08.13. 09:31 Sipos Péter

okmanyiroda.pngAz elmúlt években az önkormányzat elkényeztette a Hegyvidékieket. Na, nem nagyon, csak egy kicsit. Olyan okmányirodánk volt a Böszörményi úton, hogy mindenki a csodájára járt. Alig kellett várakozni, gyors, szakszerű és kedves volt az ügyintézés. Villamossal, busszal könnyen elérhető volt, de az autóval érkezők is mindig találhattak parkolóhelyet. Így volt ez tavaly év végéig, amikor a Legfelsőbb Akarat a Moszkva térre száműzte a kerületi okmányirodát.

Nem kellett jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, rossz döntés volt az iroda áthelyezése. Az új hely jó közlekedése egyszerre átok és áldás. Azoknak is útba esik akik nem a kerületben laknak, ezért jelentősen megnövekedett a forgalma, de a tisztviselőknek és az ügyfeleknek sokkal kevesebb helyük van. Lehet eső, lehet hó, vagy éppen rekkenő hőség, mint a napokban, a várakozók egy része kiszorul az apró előtérből és a Krisztina körút zajában és szutykában lesheti, nem az ő számát írja-e ki az ügyfélhívó. Az autóval érkezőknek kisebb túrát kell tenniük, mert a közelben nem lehet megállni, hiába ígérték, hogy ezt is megoldják.

Az iroda kapacitása sokkal kisebb, mint az igények. Nagyon sokan többször is kénytelenek visszatérni, mert interneten vagy telefonon nem lehet időpontot foglalni, de az ügyfélfogadási idő felénél már elfogynak a kiosztható sorszámok, így aki később érkezik, jöhet újra. Az ügyfelek okkal idegesek. Sokan veszekszenek az ügyintézőkkel, pedig ők nem tehetnek semmiről, sőt ahogy elnéztem, az ő munkakörülményeik is romlottak. Jóval kisebb területen dolgozhatnak, levegőtlen, szűk szobákban ülnek egész nap.

A helyzet tarthatatlan, de az illetékesek egyelőre a fülük botját sem mozdítják, csak a szokásos győzelmi jelentéseket hallani tőlük. Ezért fordultam Pesti Imréhez, akinek a hivatalához az okmányiroda is tartozik.

Pesti Imre levél.jpg

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: Hegyvidék Kormányhivatal Okmányiroda Pesti Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr855454392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása