Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Megélhetési

2013.07.29. 09:00 Sipos Péter

„Vétkeztem Atyám” – kezdte gyónását a frakcióvezető. „Mi történt, Péter fiam?” – kérdezte a pap.  „A héten cigányoztam egy csúnyát. De úgy, hogy csak az értse, akinek füle van az ilyesmire.” – válaszolta mentegetőzve. „Mit mondtál, Péter?” – faggatta a tisztelendő atya. „Csak annyit, hogy a segélyezés a megélhetési gyermekvállalást segíti. Mert mi azt szeretnénk, ha a jómódú, dolgozó családokban szülessenek inkább gyerekek, ne a putrikban.” magyarázkodott tovább az ájtatos beszédmódjáról ismert politikus. „Helytelenül viselkedtél, Péter. Tudod, Istennek minden báránya egyformán kedves. Penitenciaként írd le százszor: >>Minden gyermek Isten áldása<<!”

Hogy megtörtént-e ez a beszélgetés, számomra felettébb kétséges, hiszen a keresztény egyházak egyetlen szóval sem reagáltak arra, ami történt, és azt hiszem, a politikus sem bánta meg, amit tett. Mint ismeretes, a Kedves Vezető magáévá tette a kereszténydemokraták javaslatát arról, hogy azok, akik nem tudják kihasználni a családi adókedvezményt, ne csak a jövedelemadóból, de a bérjárulékokból levonhassák a gyermekek után járó összeget.

Az ötlettől Harrach Péter frakcióvezető azt reméli, a családi adókedvezmény kiterjesztése a gyerekvállalási kedvet is növeli. Majd hozzátette: „ennek van egy társadalompolitikai célja is, vagyis a dolgozó és gyermeket vállaló, nevelő családok erősítése. Ezzel szemben áll az a baloldali törekvés, hogy a segélyszerű támogatásokat erősítjük, erősítik, ez sajnos, ki kell mondani ezt a csúnya szót, a megélhetési gyermekvállalást segíti, vagyis a társadalom egészségesebbé válása szempontjából az adókedvezmény a legjobb támogatási eszköz”. Aki nem hisz a szemének, meg is hallgathatja.(1:30-tól)

Az érthetőség kedvéért még egyszer: „a társadalom egészségesebbé válása szempontjából az adókedvezmény a legjobb támogatási eszköz”. Ilyen egyszerűen. Az ájtatoskodó honatya szerint vannak gyerekek, akiknek világrajövetelét és megélhetését támogatni kell, és vannak, akikét pedig nem. Vannak anyák, akik áldott állapotban várják gyermeküket, és vannak, akik pedig terhesek. A magukat kereszténydemokratának nevezők számára. Hungaristáinktól és egyéb alja néptől már ismerjük ezt a gondolkodást, és aki ismeri a történelmet, azt is tudja, hová vezethet ez a gondolatmenet. Innen már csak egy lépés az, hogy azoknak a népcsoportoknak az asszonyait, akiknek szaporodása nem kívánatos, meddővé kell tenni. A társadalom egészsége érdekében.

Papjaink, akik az élet szentségét hirdetik, nem találnak kivetni valót abban, hogy ez az álszent politikus különbséget képes tenni gyermek és gyermek között aszerint, hová születik. A család szentségéről, a gyermekáldás gyönyörűségéről és az élet védelméről prédikálnak, de nem zavarja őket, ha az állam szándékosan éhezni hagyja Isten amúgy is ezer bajtól sújtott bárányait. Gyomorforgató, amit  Harrach képviselő megenged magának, és az is, ahogy a kormányzat alamizsnáját leső egyházak ezt szó nélkül hagyják.

Bagoly mondja verébnek, hogy megélhetési.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

4 komment

Címkék: családi adókedvezmény KDNP Terhesség Harrach Péter gyermekéhezés Áldott állapot

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr415429993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.07.29. 10:36:48

ne legyél demagóg, te is tudod, hogy miről van szó. A differenciálatlan jogvédősködés nem vezet előre.

Igenis van különbség ha nem is gyerek és gyerek, de ember és ember között abból a szempontból, hogy eltartó vagy eltartott-e az illető.
És ha az eltartottakból lesz több, az eltartókból nem, akkor az fenntarthatatlan. TÉNYLEG nem igazán praktikus, ha azok a rétegek gyarapszanak, akik csak nettó költségbe lesznek a többieknek.

A gyerekeket ezért nem lehet hibáztatni, de a megszületésüket csak akkor szabad bátorítani, ha mindegyiküknek, szó szerint az összesnek, rendelkezésre áll elegendő szállás, élelmiszer és tanulási lehetőség, mégpedig mindegyiknek egyformán. Különben csak a nyomort termeled újra, az meg nem cél.

Mach Péter 2013.07.29. 11:17:38

A családi adókedvezmény egyik legitim és valóban jól működő formája a gyermekvállalás támogatásának, annak mértéke per pillanat kevéssé igazságos, ezen próbálnak némileg javítani.

Bár meggyőződésem, hogy nagycsaládossá az válik aki először megszüli az első majd a második gyermeket, a mostani rendszer pedig erről tudomást sem vesz.

Bölcsik, ovik, részmunkaidős állások, bérlakás-program és jogbiztonság nélkül ez bizony parasztvakítás.

A blogbejegyzés azonban nem erről szól, inkább szerintem azt veti fel egy keresztyén politikus miként oszthatja egészséges és egészségtelen gyermeknemzőkre a társadalmat.

Majomtani Intézet 2013.07.29. 11:17:51

Ez nem népcsoporti kérdés, de azok szüljenek, akik el is tudják tartani és dolgos, becsületes polgárt nevelnek belőle. Jelenleg pont ők nem tudnak elég gyereket vállalni, mert hatalmas pénzeket vonnak el tőlük a leendő segélyesek és bűnözők felnevelésére. Ez hová vezet?!?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.07.29. 20:40:44

@Mach Péter: miért ne tehetné - a kereszténység is csak egy világnézet, tehát van elképelése a jóról és rosszról, helyesről és helytelenről. Az lehet, hogy a konkrét besorolásaival alkalmanként nem értünk egyet, de azzal önmagában, hogy besorol, nek igazán lehet vitatkozni.
süti beállítások módosítása