Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Bírságtól eltiltva

2012.11.14. 21:19 Sipos Péter

alkotmánybíróság.jpgAz Alkotmánybíróság a kukába dobta azt a törvényi rendelkezést, amely lehetővé tette az önkormányzatoknak, hogy üldözendő magatartásokat határozzon meg és azok elkövetéséért büntetést szabhasson ki. Annak idején – jó tanuló módjára – a Hegyvidéki Önkormányzat is sietve megalkotta „a tiltott, közösségellenes magatartásokról” szóló (17/2012 (V. 25.) rendeletét. Pedig, ha akkor nem kapkodunk, nem kellene most hatályon kívül helyezni a viták ellenére meghozott szabályt.

Az előterjesztés vitája során nemcsak a rendelet hátborzongató címét kifogásoltuk, de számos részletével is vitába szálltunk. Már akkor sem volt érthető, hogy miért kerül egy lapra az engedély nélküli fakivágás, az utcai italozás a kerület jelképeinek engedély nélküli használatával, vagy a túl hangos és nem a rendeletben előírt időpontban történő fűnyírással. A rendelet egyébként igen szigorú pénzbüntetéseket helyezett kilátásba a bűnök elkövetői számára. Amikor szóvá tettük, hogy miért kell százezer forint közigazgatási, vagy ötvenezer forint helyszíni bírsággal fenyegetni a polgárokat, a Polgármester megígérte, hogy az eljáró közegek méltányosan fogják megállapítani a büntetéseket. Én szívből utálom azokat a jogszabályokat, amelyek alkalmazása során a hatóság kegyétől függ a büntetés mértéke. (Nem hiszem, hogy sokat kellene magyaráznom, hogy milyen veszélyeket rejt, ha a közegnek ilyen „mérlegelési” lehetősége van.) Hála az Égnek még nem telt el sok idő a rendelet életbe lépése óta, így remélem, nem sok esetben alkalmazták.

A következő testületi ülésen javaslatot teszünk a rendelet azonnali hatályon kívül helyezésére és arra, hogy az önkormányzat fizesse vissza a jogszabály alapján esetlegesen kiszabott bírságokat.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: rendelet magatartás Hegyvidék Önkormányzat Tiltott közösségellenes tilalma Alkománybíróság

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr654907585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidler 2012.11.18. 16:30:01

Ez szuper, én már aggódtam, azt hallottam, hogy az AB újra Abortusz Bizottságként fog működni, na most erre rácáfoltak, maradt ott még jogvégzett emberke! Az elkapkodott (na elvtársak: a "tiltott közösség ellenes magatartásáról", nevű rendelet, nahát, ha valami ez nem kádári, ez egyenesen ötvenes évek szóhasználata, mint a kurta szoknya) első "Hegyvidéki" rendelet, meg annyira aranyos, és jellemző, hogy egy csókos család néhány gondja megoldását akarta benne megoldani nem mondom ki a nevét, ha, ha! A baromi nagy ház szomszédja füvet nyír, a kamasz fia iszik a haverjaival egy kis páleszt (bezzeg a nagyoknak -szamaraknak- ötven literig adómentes), a legaranyosabb a kerület jelképei, mégis mire gondol a zászló ki nem sz..ja le, ja itt bújik a kis "madárka" a Nagyenyed sarkán, ahol, ha elzötyög a villamos, mindig remegve gondolok családom nyilas áldozataira, dehogy jut nekem eszembe, hogy ennek a vasmadárnak szülőcsatornája van, és ő szülte a Bölcs Vezért! Többet nem írok, mert még érvénybe van ez a undorító rendelet, és megbüntetnek!
süti beállítások módosítása