Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Portás, vagy kutyakakikuka?

2012.05.02. 23:24 Sipos Péter

városmajori gimi.jpgAz elmúlt hetek nagy eseménye a Hegyvidéken, hogy jelentős médiafelhajtás keretében az önkormányzat száz korszerű, egyedileg tervezett kutyaürülék-gyűjtő edényt állított fel. Eközben a Városmajori Gimnáziumban a pénzhiány miatt elbocsátott portásokat a tanulók helyettesítik.

Hogy kerül a kutya kaki az iskolapadra? Az időbeli egybeesés az oka, hogy egy lapon emlegetjük a két dolgot. A Városmajori Gimnáziumban az idők kezdete óta portások teljesítenek szolgálatot. Ennek nemcsak az az oka, hogy egy nagy park szélén, egy forgalmas út mentén áll az iskola épülete, de az is, hogy kora reggeltől késő estig nyitva van a ház a tanulók számára és a délutáni rendezvények miatt. Kezdetben az iskola alkalmazta az őröket, de az utóbbi években az önkormányzat által szerződtetett cég emberei vigyáztak az iskolában felhalmozott értékekre. Az idei költségvetésben az őrzésre nem jutott pénz, a cég megbízása ezen a héten megszűnik. Délelőtt a gyerekek ülnek majd a portásfülkében, este pedig az utolsó bekapcsolja a riasztót. Az igazgató ezentúl esti imájába belefoglalja az iskola biztonságáért szóló fohászt is. A szülői munkaközösség gyűjtést szervez: havi 5.000 forintot kér a szülőktől a portások évi tízmilliós költségére.

kutyakaka matrica.jpg

 

Még nem tudni, hogy a vérprofi kutyakaki-kampány mennyibe került. Csak a száz kuka ára volt annyi, amennyiért eddig egy éven át őrizték a gimnáziumot. A kampányt szervező cég állítólag nagyon kedvezményesen dolgozott, az edényeket a Moholy-Nagy Egyetem hallgatói grátisz tervezték, a szponzorok (a kutya-féreghajtót előállító gyógyszergyártól az ügyben ismeretlen érdekeltségű Magyar Villamos Művekig) jelentős összeggel járultak hozzá a felhajtás költségeihez. Az illetékesek azt ígérik, hogy rövidesen tisztán láthatjuk majd, mibe került a kerület polgárainak a kutyaszar elleni látványos akció.

Addig is örülhetünk, hiszen jelentősen nőtt az esélye annak, hogy a Városmajori Gimnáziumba esetleg besurranó tolvaj lába mentes lesz a kutyapiszoktól és nem hagy bűzös nyomot maga után. Abba pedig ne is gondoljunk bele, hogy vajon mi mindent vesznek majd még el az eddig kiválóan működött kerületi oktatástól!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: kampány kutyapiszok Hegyvidék Városmajori Gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr14485438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonPablo 2012.05.09. 08:15:27

Ami a kutyapiszkot illeti, a kihelyezett "vécék" pozitív hatása messze elmarad a várakozástól. Szerintem egyszerűen azért, mert azok a gazdik, akik eddig összeszedték, azok most is összeszedik. Akik meg nem tették, azok ezután sem fogják.Én szeretem az állatokat, a kutyát és a lovat kiemelten. Nem a négylábúakkal van gondom, hanem a gazdáikkal - tisztelet a fent említett kivételeknek. A nem-kutyatulajdonosok részéről gyakran elhangzik, hogy az ebtartást miért nem adúztatják meg irgalmatlanul. Szerintem ez nem egyszerű probléma és talán nem is lehet egyértelműen kezelni. Látok fiatalokat, akik nem ritkán párosával sétáltatnak kutyát. Aztán vannak idős, nyugdíjas emberek, akiknek talán a kutya az egyetlen élőlény a környezetükben, legalábbis napközben. Meg kell jegyeznem, hogy eddig még az idősebb korosztályhoz tartozó gazdik részéről tapasztaltam a piszok összeszedését és a kutyavécék használatát. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy mi az alapvető probléma. Fegyelmezetlenség? Lustaság? Kivagyiság? Egy közönséges műanyagzacskó vagy bármi egyéb a zsebben, egy lehajlás és legrosszabb esetben is az első útba eső szemeteskuka máris megoldaná a kérdést. Az ebtartás addig magánügy csupán, amíg nem okozok vele gondot másoknak. Senki nem kívánja, hogy azt a szerencsétlen állatot szobavécére szoktassák és UTÁNA vigyék sétálni, de mi lenne, ha az emberek is egymás ajtaja elé piszkítanának séta közben??
süti beállítások módosítása