Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Hol így, hol úgy

2012.04.11. 23:46 Sipos Péter

kövérader.jpgAzt írja az újság, hogy Pokorni képviselő szerint Kövér László és Áder János is kiváló jelölt az államfői pozícióra. „Mindkettőt barátjának tudhatja, így jó lelkiismerettel tud majd dönteni – fűzte hozzá.” Nem hittem a szememnek, de a TV-ben is ezt mondta.

 

Vajon mire gondolhat a képviselő úr, amikor ilyeneket mond? Személyes ismeretségünk alapján úgy tartom, hogy átlagon felüli politikai tapasztalata a demokratikus értékeket tiszteletben tartó gondolkodással párosul. (Még mielőtt ellenkezne a kedves olvasó, a parlamenti szavazógépben való úgyszólván kritikátlan részvétele ennek az állításnak szerintem is ellentmond. A kerületben tanúsított magatartására alapozom véleményemet.) Tudja jól, hogy a köztársasági elnökkel szembeni egyik legfontosabb elvárás, hogy „kifejezze a nemzet egységét”. Megeszem a kalapom, ha Pokorni képviselő bármelyik szóban forgó úrról azt gondolná, hogy megfelel ennek a kritériumnak. Azt is kötve hiszem, hogy azokkal értene egyet, akik a nemzetet azonosítják a FIDESZ híveivel. Biztos vagyok abban is, hogy a képviselő úr szét tudja választani a politikát a barátságtól. A két urat barátjának nevezi, ami a magánügye, de nem hiszem, hogy a többi barátját is alkalmasnak tartaná arra, hogy államfő legyen belőlük.

Két eset lehetséges. Vagy rosszul ítélem meg Pokorni képviselőt és a fentiek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Ha ez így lenne, nemcsak a tévedésem fájna, hanem az is, hogy a kerületi tevékenysége során nem az igazi arcát mutatja. Ha viszont jól tudja, hogy barátai nem felelnek meg az elnökség kritériumainak, akkor az idézett nyilatkozatában nem mondott igazat. Nem tudom, melyik eshetőség rosszabb.

Azt gondolom, hogy a képviselő úr tisztában van a szóba hozott jelöltek alkalmatlanságával, de pártja, pontosabban Népünk Nagy Vezetője iránti lojalitásból mondja, amit mond. Ebben az esetben nagyon rossz lehet neki. Rossz lehet hasadt lélekkel élni. Sajnálom érte. Ő tudja miért jó ez neki.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment · 2 trackback

Címkék: elnök jelöltek János László Kövér Köztársasági Áder Pokorni Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr34387041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sólyom esélyes az újraválasztásra 2012.04.12. 16:39:53

A Védegylet Sólyom Lászlót szeretné államelnöknek. Az ötlet, amit már az MSZP és sokan mások is felvetettek, egyáltalán nem rossz. Sólyom László újraválasztási esélyei, amennyiben elvállalja, szerintem több mint 67%, azaz kétharmad. Sólyom a sok F.MPSZ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.12. 10:45:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása