Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

A mamelukok lázadása

2012.04.02. 22:48 Sipos Péter

A mai napra érdemes lesz emlékezni, mert ezen a napon tört meg a Hazánk Nagy Vezetőjének varázsa. A közvélemény kutatások már régóta jelzik, hogy egyre kisebb az a tábor, amelyik feltétlenül bízik a Kormányfőben, de ma vált először nyilvánvalóvá, hogy ebben a csoportosulásban is egyre kevesebben vannak, akik hisznek tévedhetetlenségében, sőt kollektíven szembe mernek szállni, ha egyelőre nem is vele, de kreálmányával.

Az elmúlt hónapokban a kormányoldalon csak magányos bátrak mutattak szórványos ellenállást. Pokorni nem hagyta szó nélkül az oktatásügy szétverését, Bencsiknek elege lett az energetika ügyének szétlobbizásából és a fantaszta Ángyán sem bírta tovább cérnával, hogy az általa vállalt elvekkel teljesen ellentétes gyakorlathoz kelljen asszisztálni. Ezek az urak sajátos bátorságról tanúbizonyságot téve ellenszegültek a központi akaratnak szűkebb szakterületük védelmében, de nem szervezkedtek azért, hogy a szerintük rossz irány ne kapjon többséget. Megelégedtek azzal, hogy magányos harcosként felmutassák eltérő véleményüket. Szerintem tudják, hogy az általuk szóvá tett hibák közös okokra vezethetők vissza, de nem merték vállalni, hogy összefogjanak. Ők is birkamód asszisztáltak a Főnök és szűkebb csapata összes többi agymenéséhez.

Mostanáig. A Schmitt ügy túl egyszerű és átlátható. A Főnök kreálta elnök-báb, akit vonakodva bár, de annak idején elfogadtak, ország-világ előtt bizonyította erkölcsi, politikai alkalmatlanságát. A legelvakultabbak kivételével mindenki felfogta, hogy az ország elnöke piti hazudozó, aki még most is mentegeti a vállalhatatlant. Nagy Vezetőnk agytrösztje rosszul reagált a vészhelyzetben: tagadással és ellentámadással vélte menthetőnek a menthetetlent. Vele, velük szállt szembe az eddig hajbókoló mamelukok hada, mert megérezték, ha nincs gyors váltás, rájuk ég Plagi bá szégyene.

Most főhet a Legfelsőbb Fej. Tudja, hogy ha a kézből etetett szolgahad ráérez önnön erejére, már nem lesz egyszerű visszafogni. Ha a gazdaságban nem tud rövid időn belül sikert felmutatni, a lázongás nőni fog. A kilátások pedig nem jók. Csak abban bízhat, hogy ellenzéke változatlanul szétforgácsolt, koncepciótlan és erőtlen marad.

Nem kellene meghagyni neki ezt az esélyt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: orbán plágium elnök schmitt lemondás

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr734360078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása