Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Parkolás forever

2012.02.26. 16:45 Sipos Péter

A hegyvidéki önkormányzat soron következő, március 1-jei ülése több, a fizető parkolást érintő kérdést tárgyal. Az egyik téma a decemberben bevezetett zónák módosítása lesz. A fizető övezetet azért osztotta az önkormányzat zónákra, mert többen kifogásolták, hogy a parkolási övezetben lakók az egész kerületben ingyen parkolhatnak, míg az övezeten kívülieknek mindenhol fizetniük kell. Az új szabály szerint mindenki csak abban a zónában parkolhat ingyen, ahol lakik. „A dögöljön meg a szomszéd tehene is”, mint alapelv, ebben az esetben is kiválóan működik.

A zónák kialakítása főleg a kijelölt területek szélén lakóknak okoz gondot. Többen panaszolták, hogy nem könnyen találnak parkolóhelyet közel a lakásukhoz, de még a zónán belül, ezért csak hosszú keringőzés után tudják lerakni az autójukat. A testület elé olyan javaslat került, mely néhány helyen enyhíti, de rendszerszinten nem oldja meg a problémát. Az előterjesztés szerint két zónát összevonnának, az Ignotus utcát pedig két területhez is hozzá csatolnák. A mi alternatív javaslatunk lehetővé tenné mindenkinek, hogy a „sajátján” kívül még egy másik, szomszédos zónát is választhasson a kerületi polgár. Így széleken lakók könnyebben találnának helyet autójuknak. Remélem, a testület belátja, hogy ez egyszerű, mindenki számára megnyugtató megoldás.

Az illetékes alpolgármester előterjesztésében a testület elé kerül egy új, szerintem nagyon jó ötlet, hogy a gyermeküket a parkolási övezetben lévő intézményekbe autóval vivő szülők reggelenként és délután kaphassanak rövid ideig tartó, ingyenes várakozási lehetőséget az iskola, óvoda, vagy bölcsőde előtt, amíg a srácokat beviszik. Biztosan mindenki elégedett lenne ezzel a megoldással, mert többen panaszkodtak, hogy a reggeli rohanásban, néhány percnyi megállásért még a parkolóórát is meg kellett „etetni”, különben jött a mikuláscsomag.

Más a helyzet a kerékbilincs tervezett bevezetésével. A kerület vezetése azt tervezi, hogy ezt a hírhedt eszközt is bevetné a tilosban, vagy fizetés nélkül várakozók ellen. Én ezt csak nagyon kevés esetre szűkítve tudnám támogatni. A külföldi rendszámú autók ma még könnyen kivonják magukat a fizetés alól, ami különösen azért igazságtalan, mert vezetőik legtöbbször pont olyan magyar állampolgárok, mint bármelyikünk, csak adózási okokból veszik Szlovákiában, vagy Németországban az kocsijukat. Ha a kerékbilincselés veszélye fenyegetné őket, biztosan önként megfizetnék a parkolási díjat. Még egy eset van, amikor el tudnám képzelni ezt a drasztikus eszközt: amikor valaki egy mozgássérült helyét foglalja el. De a kerékbilincs általános alkalmazását nem tartom elfogadhatónak. Bízom a testület bölcsességében.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: parkolás zóna fizető parkolási övezet kerékbilncs

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr954210864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geo_ 2012.03.01. 23:26:07

A VIII. kerületben nagyon hatékonyan használják - pár percen belül ott vannak, s már szerelik is le a bilincset. Persze, ha a 12 eFt-ot kifizeti az illető. Azt hiszem, ez az önkormányzat legjövedelmezőbb üzletága.
süti beállítások módosítása