Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Spekulánsok

2011.09.09. 21:53 Sipos Péter

Lázár frakcióvezető kiállt a sajtó elé és előadta a devizaadósok megmentésének zseniálisan egyszerű tervét. A dolog tényleg nem bonyolult. A kormány tegye lehetővé az tartozások 180 forintos árfolyamon történő végtörlesztését. Ennyi. Mindenki jól jár, hiszen az adós egy csapásra megszabadul a tehertől és a bizonytalanságtól, a bankok pedig úgy is csak rinyálnak, nem halnak bele abba a néhány százmilliárdba, amibe ez nekik kerül. Az ország is jól jár, mert vége lesz annak a sok izgalomnak, amit az árfolyamok hullámzása okoz. Az egészben az a legjobb, hogy a nép bölcs vezetői fürödhetnek a népszerűségben, és mindez az államnak egyetlen fillérjébe sem kerül.

Persze még néhány kokit és sallert gyorsan ki kell osztani az okoskodóknak. Azoknak, akik nem átallanak mindenféle jogi huncutságokról vakerászni, mint a bank és az adós közötti szerződésen alapuló jogviszony, melynek következmények nélküli felrúgása nem fér össze a jogállamisággal. Ezek a szőrszálhasogatók nem fogják fel, hogy a fülkeforradalmi állam bárkinek bármilyen szerződését akkor és úgy írja át, ahogy neki tetszik, természetesen a haza a zemberek üdvét messzemenően szem előtt tartva. Azoknak is jár egy tarkón legyintés, aki azzal riogatnak, hogy ebbe az akciókba a hazai bankrendszer belerokkanhat. Mi az, hogy nem bírják el a veszteséget?! Hát tele vannak pénzzel! Nincs is másuk nekik, mint pénzük. Hát most egy kicsit kevesebb lesz. Bár lehet, hogy nem is lesz kevesebb. Ezeknél a pénzembereknél sohasem lehet tudni. Majd kiügyeskedik valahogy! Azokat is jól pofán kell csapni, akik olyanokkal jönnek, hogy ez csak a tehetőseknek jó, akiknek van annyi pénzük, hogy vissza tudják fizetni a tartozásukat. Hát persze. Mindenki annyit ér, amennyije van. Mi itt a gond, kisköcsög?

Persze az is lehet, hogy az egész csak egy kis huncutkodás. Néhány nap múlva az egész lekerül a napirendről. Most jól beletapostunk Csányi Sándorba, hogy tudja, hol a helye. Érezze, hogy akkor tesszük tönkre, amikor akarjuk. Nehogy már azt higgye, hogy egy kis tőzsdekrach, vagy forintválság számít, ha meg kell mutatni, ki az úr a háznál. Beszélik, hogy ez a beképzelt OTP vezér szembement Lajossal. Nehogy már a ponty álljon neki pecázni! Mellesleg most mi keresünk egy csomót az OTP-n nem ő. Teccik tudni: olcsón venni, majd drágán eladni. Látod Sanyikám, így működik a Magyarország Zrt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: frank sándor otp lajos jános csányi lázár hitelek svájci simicska adósmentés

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr13214638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása