Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Képzeli, hát szertelen

2011.05.19. 18:24 Sipos Péter

Lázár János ma reggeli rádióinterjúja (Fiala János Rádió Q FM 99,5) eszembe juttatott egy régi családi történetet. Gyermekeink még alsó tagozatosak voltak. Egy mozi-élményünkről számoltunk be nekik. A filmbéli bérgyilkos gyermekkorában nagyon szeretett focizni. Karácsonyi ajándéka egy csodás bőrlabda volt, mellyel nagymenő lett a pályán. Egy napon elhúzódott a meccs, és a fiú késve ért haza. A család már az ebédlőasztalnál ült. A szigorú apa magához intette a gyereket, és szó nélkül szétszabdalta a labdáját.  Lurkóink végighallgatták a történetet, majd a legkisebb feltette az azóta családi szállóigévé vált kérdést: „De mi volt a megállapodás?”, utalva arra, hogy mi mindig igyekeztünk előre megbeszélni a szabályokat, így a filmbélihez hasonló meglepetés nem érhette őket. (Nem is lett bérgyilkos egyikük sem.)

Hogy helyesen neveltük-e gyermekeinket, majd az élet eldönti, mindenesetre Lázár frakcióvezető nevelési elvei valószínűleg igencsak eltérőek lehetnek a mieinktől. A bevezetőben említett beszélgetésben (KeljFelJancsi-2011.05.19. a 27. perctől az 50. percig) főleg a nyugdíjazással kapcsolatos alkotmánymódosításról volt szó. A kérdező többek között azt firtatta, miért gondolják elfogadhatónak, hogy a hatályos szabályok szerint már nyugdíjba vonult rendőröket visszakényszerítik a szolgálatba azzal, hogy megvonják tőlük a nyugdíjat. Lázár János szerint ezek a nyugdíjasok „nem gondolhatták komolyan”, hogy ilyen gazdasági helyzetben az állam évekig tudja nyugdíjukat finanszírozni. (35’ 24”). Tényleg, vajon miért is gondolták volna, hogy a szabályok örökéletűek és sohasem változnak, akár visszamenőleg is. Már korábban értekeztünk a rendőrök korlátozott elmebeli képességéről, íme, újabb bizonyíték arra, hogy csak a csökött agyúak szegődnek el a rend védelmére.

Amikor a kormány tervein felindult rendőrök, tűzoltók és társaik utcára vonultak, és igen határozottan fejezték ki felháborodásukat, azon törtem a fejem, vajon Orbán miniszterelnök melyik énje lesz erősebb ebben a konfliktusban. Úgy tűnik, a konfliktuskereső, a mindig győzni vágyó kerekedett felül, akinek életeleme a harc. Beszóltatok? Gyertek ki a kultúr elé, mocskos zsaruk!

Mi lesz ebből? Uram, irgalmazz!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: rendőr nyugdíj jános lázár alkotmánymódosítás életpályamodell

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr162917319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trabant 2011.05.21. 23:31:55

Az MR1-en is nyugdíjtéma volt ma, ha lehet, kérem továbbítani (egy tavalyi blognál találtam a címzettre:) sipospeter.blog.hu/2010/10/19/a_masodik_csapas_2#comment-form

"Ajánlom figyelmükbe a témával már régóta foglalkozó Simonovics András barátom okos szavait."

Ma a Kossuth rádióban (a 16 órai hírek után) S. A. értelmes érvei és kritikus észrevételei voltak hallhatók. Közvetlen kapcsolatot a neten nem találtam felé, így itt vetem fel:

Az adásban többször is elhangzott "rokkantnyugdíjasok" kifejezés megalázó mindazoknak, akik nem féllábú rokkantak, csupán momentán csökkent munkaképességgel bírnak; helyette a leszázalékoltak vagy bármi más kifejezés emberségesebb lenne.

Ismereteim szerint az átsorolásuk a nyugdíjasok közé a nyugdíjas kor elérésével, illetve a nyugellátásra jogosultsági kor betöltésével azonos dátummal - talán egyetlen országként az EU-ban - Mo.-n nem történik meg automatikusan. Miért?

Akit egyszer leszázalékoltak, élete végéig ebben a kategóriában szerepel, akár nyolcvan évesen is. Emiatt valóban hatalmas a számuk, de egyben félrevezetik vele a lakosságot, az államkassza tételes felosztását, manipuláltnak hatnak a statisztikai adatok, mert nem valós helyzetet és állapotot tükröznek.

Ellenük fordítják a dolgozó réteget, hibás besorolásuk miatt negatívan befolyásolják a szociális juttatások tételes felosztását, de a gazdasági mutatókat, a foglalkoztatottak és a különféle jogcímeken eltartottak részletes arányszámait is.

A mai adásban röviden érintették a leszázalékoltak örökös és téves besorolási témakörét, de az adás további részében feledésbe merült az elejtett félmondat. Titkosítva lenne a valós tényközlés?

Kérem, érszrevételem továbbítását S. A. "barátja" felé, akit talán újra meghívnak a Kossuth rádióba vagy máshova, mivel hiánypótló a tájékoztatása. Köszönöm.

Örömmel hallanék részletesebben is a jelenlegi - felülvizsgálatig vagy öröklétig tartó besorolás politikai vagy gazdasági okáról- a közszolgálati média elemzései között is. A jelenlegi, akár tudatos, akár jogi bukfenc vagy törvénykezési hiányosság miatti félrevezetés káros mindenkinek.

Nem kizárt, hogy a betöltött kor szerinti nyugdíjasok száma emelkedne a besorolások módosítása által, az sem, ha magasabb nyugdíjban részesülnének az átsoroltak, mint a leszázalékolás miatt folyósított összeg, de egyszer s mindenkorra tisztázni kellene a korrekt jogállásukat.

Itteni válasznak külön is örülnék.
süti beállítások módosítása