Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Plakátarcok II.

2010.03.20. 17:19 Sipos Péter

Ertsey Kati szíves közlése szerint a Lágymányosi híd közelében valaki "szar zsidó" szövegű lapot ragasztott a plakátomra. Kati nagyon fel volt indulva, ami végülis érthető, hiszen a bunkóság mindig fáj. Én inkább szánalmat érzek a plakát-rondító iránt. Micsoda lelki sivárság kellhet ahhoz, hogy hétvégi programként valaki azzal töltse idejét, hogy egy kicsiny pártocska választási plakátjára előregyártott feliratokat ragasszon. Sajnálom és megvetem. Valószínűleg neki mindenről "az" jut eszébe. Hogy mi? Talán ő sem tudja, csak az élete fáj neki, és jól esik valakire haragudni. Lehet, hogy ettől lesz jó a hétvégéje. Akkor én miért legyek szomorú?

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

3 komment

Címkék: zsidó plakát lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr681854994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szimplalány 2010.03.21. 16:01:49

a szavakon túl igazán az a felháborító, hogy ez egy nyomdai kivitelezésben készült, tehát előre, sorozatban készült felirat, amit gondosan legyártatott valaki és ezzel járja a várost. és pontosan lehet tudni, hogy hova köthető. vajon mit írhattak a számlára? 100 db uszító felirat, színkód halványbarna + sötétvörös, méret 20 x 100, határidő március 19?

vagy ilyen apróságokkal nem bíbelődnek?

Lábszár Ervin 2010.03.22. 09:41:22

Igazi elégtétel lenne, ha a kerületben amúgy a Jobbikhoz képest gyengén muzsikáló Martinez Gábort meg tudnád szorítani.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.30. 21:36:22

@apsuttyom: Szerintem itt simán verhetők. Régen a MIÉP az országos pár %-a mellett itt 9-10 körül volt, a legjobb körzeteik közé tartoztunk. Ellenben a Jobbik sem ért el ennél többet tavaly, miközben ugye országosan 14-et; nekik az egyik leggyengébb körzetük volt. Nekik itt nincs tartalékuk, a Horthy-korból ittragadt szalon-antiszemita keresztény középosztály marad mellettük, ahogy a MIÉP-et is támogatta, de az agyatlan tömegek, akiket pár mondatnyi cigányozás meg tud fogni, itt nem igazán fordulnak elő.
Az I-II-XII. kerületi levlistán már kifejtettem a véleményemet, de leírom ide neked (és minden olvasónak) is: Pokorni 60-nal tarol várhatóan, 10 jut a Jobbiknak, a maradék 30-ból meg egyáltalán nem lehetetlen, hogy Péter viszi a relatív többséget, és így második lesz (MSZP-s és MDF-es jelölt is indul). A Jobbiknak egyértelműen nem a megszorítása, hanem a megelőzése a cél.
süti beállítások módosítása