Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Kettős győzelem

2012.12.12. 22:42 Sipos Péter

Varosmajor.JPGEzeken az oldalakon általában szigorú (egyesek szerint nem is mindig igazságos) kritika éri a Hegyvidék jelenleg regnáló vezetőit. Most dicsérni fogom őket, mert megérdemlik.

Mai hír, hogy Pokorni polgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött: azt a 150 milliót, amit a Városmajor bekerítésére szántak, a park fejlesztésére fogják fordítani. Nem kerítés épül tehát, hanem kulturáltabb, szebb, használhatóbb lesz a park. Nem titok, hogy a javaslat beterjesztése előtt egyeztetés volt képviselőinkkel. A polgármester előterjesztésében hangsúlyozta, hogy többek között az LMP nyomására változtattak az eredeti terveken. Nagy öröm ez sokaknak, akik a bekerítés ötletének napvilágra kerülése óta küzdöttek azért, hogy ne rácsokba öljük, hanem növényekbe, padokba és egyéb a használatot segítő eszközre fordítsuk ezt a tekintélyes summát.

Annak idején, amikor még Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes lobbi-tevékenységének köszönhetően megszületett a döntés, hogy be kell keríteni a parkot, sokan felhorgadtak. A Városmajori Parkbarátok azt tervezték, hogy a kerítés útjában álló, kivágásra ítélt fákhoz láncolják magukat. A Védegylet aktivistái nem voltak restek, és számos alapos kifogást előterjesztve sikeresen megakadályozták a kerítés építési engedélyének jogerőre emelkedését. Ezeket a civil kezdeményezéseket a magunk eszközeivel támogattuk az önkormányzaton belül. A kerület vezetése egy darabig kitartott az eredeti verzió mellett és számos, hajánál fogva előrángatott érvvel igyekezett álláspontját védeni.

A fordulat idén következett, amikor a polgármester belátta, hogy az eredeti terv túl nagy ellenállásba ütközik és nemcsak új terveket rendelt, melyek a park funkcióinak javítása mellett a közbiztonságot is szolgáló kamera-rendszert is magukban foglalták, de el kezdett lobbizni azért is, hogy a kerítésre szánt összeget nemesebb célokra lehessen fordítani. Bölcs döntés volt.

Már csak egyetlen kívánságom van. Az, hogy az új terveket egy lakossági fórumon ismertessék és – ha az ott elhangzó vélemények alapján szükséges – módosítsák, hogy az ott élők, a parkot használók minél inkább a magukénak érezhessék a megújuló parkot. Hiszen ők tudják, mire van szükségük.

Tudom, telhetetlen vagyok, de egy kicsit elbíztam magamat a siker miatt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

2 komment · 1 trackback

Címkék: polgármester park hegyvidék bekerítés Városmajor Pokorni parkbarátok

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr54962677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Asszony kéne már a házba... 2012.12.13. 10:00:00

Mondja a nóta és a népi bölcsesség alól láthatóan az újbudai Város Háza sem kivétel. A csupa férfiból álló kabinet ugyanis láthatóan nem képes előre tervezni, vagy több dolgot fejben tartani egy időben.  Beszédes példája ennek, hogy egy hónapon be...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipos Péter 2012.12.13. 22:41:44

Annak idején, amikor katona voltam, azt kellett ilyenkor válaszolni, hogy a "dolgozó népet szolgálom". Most egy kicsit jobban tetszik ez a lüke szöveg, mint akkor.
süti beállítások módosítása