Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Csak egészség legyen!

Betegségügyi abszurd III. - Proktológia

2012.08.16. 23:22 Sipos Péter

proktológia.jpgA kórház sebészetének szűk várójában hatan gyűlnek össze három órára, a rendelés kezdetére. Mindannyian vastagbél tükrözésre várnak. Az ajtón figyelmeztetések sora. „Kopogással ne zavarják a rendelést!” „Csak előjegyzéssel fogadjuk a betegeket!” „Sürgősségi ellátás nincs!” „A váróból ne telefonálgassanak a rendelőbe, mert ezzel zavarják a munkát!”

Mindenki feszült. Nemcsak a vizsgálat kellemetlen, de az eredménytől is tart az, akit ide vet a sorsa. Egy kockás inges nő idegesen járkál fel és alá. Reggel óta vár az orvosra. A szomorú szemű szőke asszonyt fél háromra hívták. A nővér bejelenti, hogy a főorvos úr még az osztályon van, később jön. Csönd. Ki-ki magába réved. Van, aki szundikálni próbál, a kerekesszékes a kísérőjével suttogva beszélget. Fél óra múltán a hosszúcombú szőke bejelenti idősebb párjának, hogy ő már nem bírja tovább, menjenek. Főorvos-szerű jön. Se szó, se beszéd, bemegy egy ajtón. Csönd. Nagy bajuszú, orvosnak látszó, sztetoszkóppal a nyakában kilép egy „műtő” felirat mögül, lassú, puha léptekkel átmegy a várón, majd eltűnik egy másik ajtó mögött. Pár perc múlva ugyanígy vissza. Csönd.

Negyven perc múltán a főorvos-szerű kilép a rendelő ajtaján, és benyit egy „műtő” feliratú helyiségbe. Kisvártatva behívják a Kockásingest. Csönd. Percek múltán a főorvos-szerű rezzenéstelen arccal és szótlanul átvág a várón és eltűnik a rendelő ajtaja mögött. Kockásinges a kijáraton el. Négy óra van. Ajtó nyílik, nevet mondanak, az illetőt elnyeli a rendelő. Néhány perc múlva a következőt is. Ki nem jön senki.

Egy valahonnan előbukkanó, eddig nem látott nővér kezd nyüzsögni. Bezárja a kijáratot, az ablakot, ahonnan eddig friss levegő jött be. „Csak az osztály felé tudnak majd kimenni.” Mondja magától értetődő természetességgel. „De ott csak lépcső van, hogy megyünk ott le a kerekes székkel?” kérdi aggódva a kísérő. „Ez van.” A fehérruhás rájuk zárja az ajtót. Körbejárnak, minden zárva.

Pánikba esik, kopog a rendelő ajtaján. Egy gumikesztyű kiszól.

„Mi történt?”

„Nem tudok tovább várakozni, szeretnék elmenni.”

„Most nem lehet, a beteg fent fekszik az asztalon. Várjon!”

Percek múlnak. A gumikesztyű ajtót nyit.

„Tessék, most mehet. Itt a beutalója. Adjak új időpontot?”

„Köszönöm, nem kérem. Viszontlátásra!”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr744704635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása