Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

A józan ész diadala

2012.07.16. 21:30 Sipos Péter

iskola 2.jpgA vihart kavart fegyelmi ügy után lezárult a Fekete István általános iskola igazgatói pályázatának ügye is. Az érdekeltek és az érdeklődők megnyugvására az arra érdemes jelölt, dr. Somogyiné Takács Andrea lesz a következő öt évben az intézmény vezetője. Mivel személyi kérdésről van szó és a testület a kérdésben zárt ülésen döntött, az ott elhangzottakról és a pályázókról nem írhatok, de az események után azért az üggyel kapcsolatos érzéseimet és véleményemet nem szívesen tartanám magamban.

Utólag eléggé egyértelmű, hogy a kerület tanügyi vezetése egy ostoba belső intrikának felülve, nagy vehemenciával kezdte gyalulni az iskola megújítóinak vezéralakját. Úgy tűnik, az érzelmek és indulatok az észérvek fölé kerekedtek. Így alakult ki a pitiáner indokokkal indított fegyelmi eljárás, mely az ismert felmentéssel végződött. Az ügy kirobbanását követően minden segítséget felajánlottunk az eljárással sújtottaknak. Ők nagyon kedvesen, de józan eszükre hallgatva azt kérték, hogy ne vigyük a nyilvánosság élé a témát, ne szervezzünk se szolidaritási tüntetést, se sajtókampányt. (Az ügy befejezése után persze azért kihasználtuk sajtókapcsolatainkat.) Természetesen tiszteletben tartottuk elvárásukat és kizárólag a testületen belüli lobbizásra fordítottuk energiáinkat. Hosszasan beszéltünk több ellenzéki és többségi képviselővel és szinte minden alkalommal megállapítottuk, hogy nincs közöttünk véleménykülönbség. Megkerestük Pokorni polgármestert is, akit láthatóan kínosan érintett az ügy, hiszen kétszeresen hazai pályán került kutyaszorítóba. Ő sem igazán vitatkozott velünk, csak a mundért igyekezett védeni. Azt gondolom, hogy végül az ő szava döntött, ő vonta hátrébb az agarakat.

Az esetet értékelve vannak, akik szeretnék úgy láttatni a történteket, hogy azok inkább a hasznára, mint a kárára voltak az iskola tantestületének. Van ebben igazság, hiszen a vizsgálattal és a mögötte meghúzódó értelmetlen indulatokkal egységbe tömörítették az ott dolgozók nagy többségét. Ha így vesszük, az igazukért folytatott harc még jobban összehozta a kollektívát, különösen úgy, hogy a végén győzniük is sikerült. Én azonban úgy gondolom, hogy sok jobb sorsra érdemes energia ment veszendőbe emiatt a fölösleges háborúskodás miatt, és igen nehéz lesz a tanügyi vezetés és a pedagógusok közötti bizalmat helyreállítani. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a többi, ebben az ügyben közvetlenül nem érintett iskolavezető fejében is nyilván megfordul, vajon nem ő lesz-e a következő. Az önkormányzat, bár végül bölcs döntést hozott, mindenképpen veszített az ügyön.

Lesz mit helyrehozni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: iskola általános Andrea István Takács Pokorni Zoltán Fekete Somogyné Fonti Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr54660916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása