Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Dráma

2011.05.26. 23:04 Sipos Péter

A kultúra hívei felsóhajthatnak. Az autodafé elmarad. A máglyát megrakták, de végül nem gyújtották meg. A direktor csak írásbeli figyelmeztetést kapott. A magukat kereszténynek mondó kultúrbarbárok kénytelenek visszavonulót fújni, mert a színigazgató ügyesebben politizált, mit a jobb sorsra érdemes, miniszterré lecsúszott anatómus professzor.

Tényleg van minek örülni? Ünnepelni való, hogy egy Kossuth-díjas, aki nyíltan a jelenleg regnálók feltétlen hívének vallja magát, hitet tett kollégája mellett? Örülni kell, hogy Alföldi Róbertet a homofób és műveletlen újnyilasok és álkeresztény áldemokrata harcostársaik össztüze ellenére, mondvacsinált indokok miatt csak meghurcolták, de nem rúgták ki? Örülni kell annak, hogy valaki, aki kiválóan végzi a munkáját, aki új színészgenerációt indított el és megtölti a nemzet színházát, remek előadások sorára csábítva a publikumot, folytathatja a megkezdett munkát?

Nincs mit ünnepelni, legfeljebb azt, hogy egy kis ütközetben a modernitás nem volt kénytelen meghátrálni. Blaskó Péter csak azt tette, amit minden becsületes embertől elvárunk: szétválasztotta a politikai meggyőződését és szakmai véleményét. Nem hallgatott, hanem kiállt az igazgató mellett, aki egyébként megszüntette állandó státuszát a Nemzetiben. Elismerő biccentés jár az emberi gesztusért, de tapsviharra semmi ok. Mindannyiunknak így kellene viselkednie és akkor nem így alakulnának a dolgok szeretett hazánkban. Réthelyi miniszter gyenge figura. Remélem, ma rosszul alszik. Tudja, jellemtelenül viselkedett, amikor nem küldte el melegebb éghajlatra az acsarkodókat, hanem meghátrált és büntetett. Nem mentség, hogy csak egy kicsit. Bűn hiányában a kis büntetés is gazemberség.

Szálljunk magunkba, és gondoljuk végig: annak örülünk, hogy ma csak kis verést kaptunk, igaz tudjuk jól, rendesen viselkedtünk, semmi ok a büntetésre. Itt lenne az ideje eltörni a nádpálcát, az azt tartó kézzel együtt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: színház nemzeti figyelmeztetés péter novák istván róbert miklós leváltás alföldi pálffy blaskó előd réthelyi

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr342935528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elendem 2011.05.27. 10:34:52

Alföldi Róbertet Novák Előd és körei utálják. Talán a direktor megszemélyesít valamit, amivel a harcos "urak" nem tudnak mit kezdeni, taszítja-vonzza, ingerli, félelemmel tölti el őket. Mindegy, mit csinál Alföldi; Előd és társai ugrásra készen várják, hogy lecsaphassanak rá, és felháborodhassanak rajta.
Ez nem politikai kérdés, még csak nem is világnézeti; pitiáner irigységet látok csupán.
Kár, hogy országos ügyekért felelős politikusok ezzel töltik az időt - mint Blaskó Péter is mondta.
süti beállítások módosítása