Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Ez egy régi történet

2011.03.25. 23:13 Sipos Péter

A múltkor egy családi beszélgetés során jött elő az alábbi történet. A Földrajzi-név Bizottság körüli történések miatt egy kicsit aktuálisnak érzem ma is.

Valamikor réges-régen, az ellopott rendszerváltást megelőzően, az akkori pártunk és kormányunk úgy döntött, hogy bevezeti a demokráciát. Ez akkor volt, mikor a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára megkezdte a szovjethatalom sírjának ásását. 1985-ben a Magyar Szocialista Munkáspárt úgy határozott, hogy lehetővé teszi a dolgozó magyar nép számára, hogy a demokratikus választások során – az addig egyébként bevált szokással szemben – ne kizárólag a Hazafias Népfront jelöltjeire lehessen szavazni, hanem bárki emberfiára, aki jelölést kap. A dolog nagyon egyszerű és rendkívül demokratikus volt. A jelölt-jelölteknek csak meg kellett jelenniük a választás előtt tartott jelölőgyűlésen, ott elmondani, mit is szeretnének tenni, ha megválasztják őket és ezzel máris felkerülnek a szavazólapra.

Az én drágám – akkor már három gyermek anyja – abban az időben a Fővárosi Tanács dolgozója volt. Ebben a minőségében azt a feladatot kapta, hogy menjen el a lakóhelyén, a XII. kerületben tartandó jelölőgyűlésre és figyelje meg, betartják-e a szabályokat a jelölés során. A gyűlésről feldúlva érkezett haza. Mint kiderült, pártunk jobb kezével meghozta a demokratikus szabályokat, majd a bal keze órákkal a gyűlés kezdete előtt megtöltötte az ülés helyszínét a hivatalos jelöltet támogató, megbízható elvtársakkal. Annyira, hogy a később jövő megbízható elvtársak már be se fértek a terembe. Azok pedig, akik az alternatív jelölés sanda szándékával időre érkeztek, csak a folyosón találtak helyet. Ott pedig nem lehetett jelölni. Az elvtársak egyik szeme sírt, mert hiába találták ki a buta magyar népnek a demokráciát, az Istennek sem nem akartak másik jelöltet állítani, a másik szemük pedig nevetett, mert tudták, mindez csak azért volt, mert a Párt jelöltje tökéletesen alkalmas, fölösleges is lett volna bárkinek is kiállnia ellene.

A feldúlt megfigyelő másnap pontosan jelentette is az illetékesnek, hogy itt bizony vissza lett élve. De a főelvtárs csak mosolygott a bajsza alatt, és egyáltalán nem háborodott fel. Haragra akkor gerjedt, amikor az én kedvesem – nem tagadom, az én naiv bíztatásomra és aktív segítségemmel – magához a Sajtóhoz fordult. Olvasói levelet intézett a Párt lapjához, hadd tudja meg az egész világ, milyen huncutságok történtek itt jelölés címén. A levél nem az újságban, hanem a Fővárosi Tanács Végrehajtó Bizottságának Titkára (ma főjegyzőnek hívnánk) asztalán jelent meg. Ő aztán mindennek elmondta beosztottját, aki így túllépte hatáskörét. Kis híján kitették a szűrét az én forrófejű hitvesemnek. Kis híján, mert a 80-as években már igen slampos volt a Kádár rendszer.

Ha jól érzékelem, ma már nem ilyen laza korban élünk.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó választás demokrácia jelölés hazafias népfront

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr792772131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása