Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Emlékek III.

2011.01.16. 23:40 Sipos Péter

Szombat este a Katona József Színház kamaraszínházában, a Kamrában, Veiszer Alinda beszélgetett Fullajtár Andreával. Fullajtár az egyik kedvencünk. Zseniális. Lehet, hogy elfogult vagyok, de nem láttam még rossznak. A beszélgetés jó hangulatú, izgalmas volt. Veiszer felkészült, okosan, érzékenyen kérdező. Rövid, lényegretörő kérdéseket tesz fel, nagyon figyel partnerére, ügyesen irányítja a beszélgetést, és közben nem helyezi magát előtérbe. Sok tapasztalt kollégája tanulhatna tőle.

Volt a beszélgetésnek egy momentuma, mely engem azóta is foglakoztat. Egy ismerős, aki szintén ott volt – mint az LMP prominensét – meg is keresett emiatt. A 2009-es Európa Parlamenti választásokon a művésznő az LMP listáján a 21. volt. A beszélgetésen úgy emlékezett vissza, hogy megkérdezése nélkül került fel neve a listára és emiatt a párt vezetői egy nagy csokor virággal bocsánatot is kértek tőle. Ő az egészből azt következtetést vonta le, hogy mégsem lehet más a politika.

Még nem volt lehetőségem az illetékeseket megkérdezni arról, hogy ők hogyan emlékeznek, de néhány dolognak utánajártam. Az LMP 2009. februári – szerintem nagyon kedves – kampányfilmjében, több más művésszel és újságíróval együtt, Fullajtár Andrea is szerepel. Ismerve a párt anyagi helyzetét és az ő habitusát, biztosan nem díjazás fejében vállalta, hogy arcát adja a kampányhoz. A párt listáját a választási bizottság nyilvántartásba vette. A regisztráció természetes feltétele, hogy a jelölt a jelölést írásban elfogadja.

A beszélgetés során a színésznő azt mondta, hogy ő nem is tudott arról, hogy jelölték. Valószínű, hogy rosszul emlékszik. Azt gondolom, azért igyekszik törölni emlékezetéből akkori kiállását a párt mellett, mert most már nem szívesen vállalja, hogy annak idején elkötelezte magát emellett a formáció mellett. Én úgy gondolom, hogy ezen nem neki, hanem az LMP-nek kell elgondolkoznia.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

8 komment

Címkék: választás lista andrea ep kampányfilm lmp fullajtár veiszer alinda

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr22589187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.01.17. 09:52:15

Cserhalmi nincs egyedül a gerinctelenségben? Sajnos az emberek nem tudják, hogy amit ezek mondanak, az csak egy módon történhetett volna meg: ha a pártban valaki kitölti a nevükben, tudtukon kívül a szükséges dokumentumokat, ami viszont bűncselekmény volna. No meg aztán közel két évig nem is zavarta volna őket, csak most hirtelen eszükbe jutott?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.21. 12:15:33

Én nem tudom mi lehet a háttérben, de az LMP-től meg az volt fura hogy egyáltalán idította szegény Fullajtárt EP képviselőjelöltként. Ennyire nem volt komolyabb emberetek?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.01.21. 14:16:34

@városjáró: Miért volna ez fura? Más pártoknál is szoktak szerepelni "húzónévként", a bejutás legkisebb esélye nélkül, ismert személyek. Annyit jelent, hogy nyilvánosan kiáll az illető a párt mellett. Néha persze az is előfordul, hogy tényleg a politikára akar váltani, és komoly jelöltként indul ismert sportoló vagy művész, lásd Borkai Zsolt, Gulyás Dénes stb. Vagy akár Ronald Reagan.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.21. 16:45:51

@bm613: Na jó, de minek olyan húzónév egy lisitára, amelyik nem is kíván politizálni? Ha bejutott volna a művésznő, akkor később lemond és jön helyette valaki olyan akiről még annyit se tud az egyszeri szavazó mint Fullajtárról?!
Ezexerint nem is más annyira ez a politika...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.01.21. 17:46:50

@városjáró: Nem, a húzónév a listán pont olyan, mint a kampányban megszólaló ismert ember. Mondjuk, hogy az a különbség, hogy ő még egy aláírást is adott, nem "csak" az arcát, idejét, szavait.
Olyan helyre teszik, ahol a leghaloványabb esélye sincs bejutni. Ahhoz, hogy az EP-választáson a művészek közül legjobb helyre került Lovasi András bejusson, az LMP-nek kb. 65-70 %-ot kellett volna szereznie. A két gerinctelen pedig csak 90 % fölötti eredménynél vált volna képviselővé. Ebbe persze nem tudtam beleszámolni az esetleges visszalépéseket a listában előttük állók részéről, minden ilyen közel 5 %-kal tolná lejjebb a bekerüléshez szükséges szavazatarányt, de ilyen irreális számoknál ez sem jelentene semmit.

Így már remélem te is egyetértesz, hogy tökéletesen jelképes szereplésről volt szó.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.21. 17:59:17

Abszolút nem értek egyet vele! A politikai lista nem reklámhely. Ha ti mégis ezt gondoljátok, az végtelenül elszomorító. Függetlenül attól, hogy F.A. megtagadpott-e titeket vagy sem.

Sipos Péter 2011.01.21. 22:36:39

Az LMP annak idején másolni próbálta a beváltnak ismert panelt, mely szerint az ismert arcok tolhatják a listát. Mindenki tudta, hogy a sokadik hely csak szimbolikus, én is voltam már 100. az országos listán, ahonnan összesen max. 52-en juthatnak be. Szerencsére azóta leszoktunk az efféle trükkökről. De azért fáj, hogy a művésznő nem szívesen emlékszik erre a kalandra.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.01.21. 23:24:02

@Sipos Péter: Nekem akkor fájna, ha azt mondaná, hogy igen, támogattam az LMP-t, de hibának tartom már. Ebben a formában inkább örülök neki, mert ilyen ember ne is legyen a közelünkben. Inkább legyünk kevesebben, de annak a kevésnek legyen gerince.
süti beállítások módosítása