Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Rács mögé a latrot!

2010.11.06. 19:29 Sipos Péter

A tavaszi választásokat követő hetekben többeknek ajánlottam fogadást. Arra tettem volna tétet, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök még az idén rács mögé kerül. Senki sem csapott a markomba, annyira képtelennek tartották az ötletet. Most talán már ők is másképpen vélekednek.

Akkori ajánlatom mozgatórugója nem az volt, hogy biztos lettem volna Fletó bűnösségében, sokkal inkább Orbán és társai féktelen gyűlöletét tartottam megfelelő indítéknak arra, hogy lecsukják. Én egyáltalán nem szeretem Gyurcsányt, úgy gondolom, hogy hatalmas károkat okozott az országnak és főként a baloldalnak. Nyughatatlan és tagadhatatlanul szuggesztív személysége nem párosul vezetői erényekkel. Kapkodó, magamutogató és rossz csapatjátékos.  Bár haragszom rá, abban azonban majdnem biztos vagyok, hogy nem tett olyat, amiért egy független bíróság alappal elmarasztalhatná.

De akkor miért igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy lecsukják? Ha józan fejjel végiggondoljuk, az izgága exminiszterelnök szabadlábon nagy szolgálatokat tesz a mai kormánynak azzal, hogy állandóan előtérbe igyekszik tolni a saját – elhiteltelenedett – személyét. Ezzel megosztja a Szocialista Pártot és nehezíti az egész ellenzék munkáját. Ha perbe fognák, könnyen az igazságtalanul meghurcolt mártír szerepébe kerülne. (Nem tartom kizártnak, hogy ez a leosztás még tetszene is neki.) A próbálkozás mozgatórugója szerintem kizárólag a személyes bosszú azért, mert olyan csúfosan legyőzte a Vezénylő Tábornokot a 2006-os miniszterelnök-jelölti vitában. Ez az, amit sohasem bocsátanak meg neki.

Vajon hogyan állhat ehhez a kérdéshez az én kis pártom, az LMP? Nem felejthetjük el, hogy ha nincs Gyurcsány, talán LMP sincs, hiszen az ő ámokfutása tette kiábrándulttá azokat a szavazókat, akik ezt a fiatal pártot a Parlamentbe küldték. Ezért persze nem lehetünk hálásak. A párt természetszerűen tagadása annak, amit Gyurcsány megtestesít. Következetesen bírálnunk kell azt, amit tett és – bármennyire hasonlónak látszanak törekvéseink – nem szabad vele együttműködni. De lassacskán el kell őt felejteni és a mai kormány számtalan meglévő és várható disznóságára kell koncentrálnunk. Ha pedig koncepciós eljárás kezdődne a volt kormányfő ellen, demokrataként az ő védelmében is ki kell állnunk.

Jobb, ha nem feledjük Martin Niemöller örökbecsű szavait:

„Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: jog mszp orbán gyurcsány mentelmi lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr192429042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Truebaby 2010.11.07. 15:04:42

Még jó, hogy az LMP-ben nincs "hivatalos vélemény". Pont a Schiffer tett feljelentést - had ne fejtegessem ezt tovább ...
süti beállítások módosítása