Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Ökopiac a MOM-nál

2010.09.25. 22:06 Sipos Péter

Ma – szombat lévén – kitelepültünk egy kis választási propagandára a biopiachoz. Ez a népszerű műintézmény sokáig a MOM Kultúrház kertjében, kis pavilonokban kapott helyet, de amikor megkezdődött a MOM-Gesztenyéskert projekt, áthelyezték a Jagelló út mellé, a Kongresszusi Központ parkolójába.

A piacfelügyelők eléggé rigorózusan fogadtak bennünket és igyekeztek minél távolabb tartani bennünket a piactól. Így is elég jól tudtuk terjeszteni anyagainkat. Sajnos mindenki nagyon sietett, beszélgetni senki sem akart, pedig szívesen hallgattam volna a vásárlók véleményét.

Készültünk az alkalomra és külön szóróanyagot készítettünk a beruházásról és arról, hogy a fejlesztés hogyan érintheti a piac jövőjét. Egyszerűbb, ha idemásolom.

Ki döntsön? Ők, vagy Ön? Tessék választani!

A Fidesz a nyolcvanas években divatos „társadalmi vita” fogalmát lecserélte a „nemzeti konzultációra”. De hogy is néz ki a „konzultáció” a Pokorni Zoltán vezette 12. kerületi önkormányzatnál?

A MOM-Gesztenyéskert beruházás finanszírozására a kerület 2009-ben 10 millió Euró, (mai árfolyamon 2,8 milliárd Forint) összegű, kötvényt bocsátott ki és 900 millió Forint EU-s támogatást vesz igénybe. A kötvény törlesztését 2017-ben kell kezdeni, addig „csak” az évi 130 milliós kamatot kell fizetni. Hogy legyen miből törleszteni az objektum egy részének koncesszióba, más részének bérbeadásával az Önkormányzat működési bevételre kíván szert tenni. Azért, hogy a beruházás rentábilis legyen, az ökopiacra – nem hivatalos információk szerint – több mint 100 millió Forintot akarnak terhelni. Ennyi pénzt a piac soha sem tud kitermelni!

Az uniós támogatás feltétele, hogy egy ún. Integrált Városfejlesztési Stratégiát (ISV) kell készíteni. Az EU azt is kötelezővé teszi, hogy a stratégia tervét meg kell ismertetni a lakossággal, nyilvánosan meg kell vitatni. A támogatás elnyerése érdekében 2008. május elején Pokorni polgármester ezt gyorsan "elrendezte". Az akkori hosszú hétvége előtti délután tették föl az internetre az ISV egy csonkított, gazdasági adatok nélküli változatát – azt is kitartó újságírói követelésre. Az ünnep utáni első munkanapon a vitán kevesebb, mint tucatnyian vettek részt. Többségük még ezt a töredékes dokumentumot sem ismerte.

A ma érvényes Stratégiát 2009-ben, éppen egy évvel később fogadták el. Úgy, hogy a képviselők által megkapott előterjesztést nem hozták nyilvánosságra. A jegyzőkönyvi kivonatban is csak az szerepel, hogy az előterjesztést elfogadták. Ki, mit mondott? Ugyan kit érdekel?

Az önkormányzat 10 millió eurós adósságba verte magát egy beruházás miatt, melynek szükségességét nyilvánosan meg sem vitatták.

Az LMP programja az, hogy ÖN DÖNT!

A Fidesz gyakorlata, hogy Ő DÖNT! Tegnap Mitnyan György, ma Pokorni, holnapután másik vezér, ha ezt hagyják a választók!

Az LMP követeli, hogy hozzanak nyilvánosságra a beruházással kapcsolatos minden lényeges adatot és azt is, hogy milyen jövőt szánnak a biopiacnak! Az LMP programja, hogy vonják be a döntésekbe a polgárokat.

Az LMP elkötelezett a gazdálkodói mezőgazdasági piacok, a környezetkímélő és a biotermékeket kínáló piacok mellett. A megalomán beruházás tönkreteszi az ökopiacot. Az LMP szerint olyan biopiacra van szükség, ami hosszú távon fenntartható.

Ne (v)egyen meg mindent, amit az orra elé nyomnak! Van választék, Lehet Más!

Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel az építkezést. A Sirály utca alsó része helyén egy legalább három emelet mély gödör tátong. Amennyire megértettem a tervet, ide több szinten különféle szolgáltató egységek kerülnek. Nagyvonalú tervek. Sok pénzbe kerülnek. Nekem az is fáj, hogy belepusztul a park egy része is. Most már kétfelől is harapdálják szegény Gesztenyéskertet. Az Alkotás utca felől a Sportmax és a Kongresszusi Központ, a másik végén az új beruházás. Azt mondják, ez utóbbi nagyon környezetbarát létesítmény lesz. Vajon a fák mit gondolnak erről?

 

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: központ mom biopiac sportmax kongresszusi ökopiac gesztenyéskert

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr462323244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása