Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Egy hölgy a Házból

2010.09.13. 23:18 Sipos Péter

A magamfajta botcsinálta íróember eladja a lelkét egy jónak gondolt címért. Ennek a mainak sincs sok értelme, de ezt majd meglátják. Ráadásul az eredeti, de kifordított címre már nem sokan emlékeznek, bár emlékeim szerint Palya Bea ezt a nótát is feldolgozta nemrégiben.

Ma találkoztam egy hölggyel, akit az év elején távolítottak el a XII. kerületi önkormányzatból. A bíróságon keresi igazát, igaz, tárgyalás még nem volt, majd csak decemberben lesz. A kirúgás történetével nem untatnám az olvasót. Nemcsak azért, mert minden részletét nem is sikerült megértenem, de azt gondolom, csak az egyik fél elmondása alapján nem is lenne célszerű állást foglalni. De ha csak a fele igaz, akkor is elrémisztő.

A dolognak a közre tartozó része sem semmi. A hölgy elmondása szerint a polgármesteri hivatal adóosztályán húszan dolgoznak. Ahhoz képest, hogy a helyi adókból 3-400 millió, ha befolyik évente, ez igen magas szám. Ez azt jelentené, hogy minden ötödik adóforintot azért kell beszedni, hogy az apparátust fenntartsák. Ez elég borzasztóan hangzik. Ráadásul – és ezt a polgármester pénzügyi tájékoztatójának adatai is alátámasztani látszanak – az adótartozások is hatalmas összeget tesznek ki. Sohasem értettem, miért nem tudja a kerület, kinek van ingatlana, hogy lehetséges, hogy valaki évekig nem fizet helyi adót, és ez nem tűnik fel az önkormányzatnak. Azt hittem, talán azért, mert kevesen vannak az adórészlegen, de úgy tűnik, tévedtem.

Tévúton járt az új kormány, mikor nekiesett az önkormányzati testületek létszámának. Az igazi pazarlás nem a testületekben, hanem a hivatalokban van. Az, hogy szinte minden önkormányzat hivatalt tart fenn, azzal jár, hogy ezekben kevés a hozzáértő munkaerő. Így nem csak amiatt fizetünk rá, mert sok bért fizetnek ki fölöslegesen, de a munka lassan és szakszerűtlenül folyik. Ennek eredménye a kiesett adó, a tévesen kiadott engedélyek, a polgárok idegeinek gyors elhasználódása. De igazából nem is a spórolás volt a cél, hanem az ellenfelek esélyeinek csökkentése. Mit számít a haza üdve, ha a hatalomról van szó?

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr242294294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása