Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

A János egy trauma

2013.12.30. 09:26 Sipos Péter

János trauma.jpgFolytatni vagyok kénytelen a „csak egészség legyen” sorozatot egy újabb darabbal. Ez is, mint a többi megelőző azt illusztrálja, hogy a Szent Jánosról elnevezett gyógyulda hogyan megy tönkre a szemünk láttára. Miközben a kormány 5 milliárdért szeretne sícentrumot a közeli János-hegyen. A János kórház egyike azoknak, akik a legkevesebbet kapták az év végi konszolidációs pénzosztásból.

Előzmények. Nyolcvanas éveiben járó hölgy elbotlik a lépcsőn. Megüti magát, fáj a dereka, nehezen mozog. A család úgy dönt, jobb az ünnepek előtt orvoshoz vinni. Irány a területileg illetékes Szent János Kórház traumatológiai ügyelete. Az alábbiakban következik egy kivizsgálás nyolc órás története.

13:00 Traumatológiai Osztály. „Ma nem itt van az ügyelet. Igaz, hogy a kórház honlapján az van, hogy 14 órától van az ügyelet az ortopédián, de igazából egész szerdán ott van. Meg vasárnap, meg minden harmadik hétfőn.”

13:10 Orthopediai Osztály. 10-15 várakozó. Viszonylag gyorsan az orvos elé kerül a beteg. Vizsgálat, röntgen. Várakozás.

14:30  Orthopediai Osztály. Traumatológus megnézi a röntgen leletet: „Nincs különösebb baj. Csináljunk egy ultrahangos vizsgálatot is.” Orvos el.

15:30 Orthopediai Osztály. Várakozás az ultrahangra. Az idős beteg egyre nyűgösebb. Fáj mindene, ülni is alig tud. Nem érti, mi történik. „Nővérke, mikor lesz az ultrahang? A beteg nagyon rosszul van, komoly fájdalmai vannak. Ja, nálunk nincs ultrahang, majd elviszik a beteget.” (Budán ez az egyetlen traumatológiai ügyelet. Hetente kétszer ide jönnek a mozgóképes sérültek, ide hozzák a mozgásképteleneket is a mentők. És itt nincs ultrahang.) A nővér becsületére legyen mondva, fájdalomcsillapítót ad a betegnek.

15:30 Orthopediai Osztály. Megjön a belső betegszállító, átviszi a beteget a Központi diagnosztikára. „Csókolom Jucika, egy ultrahang lesz. Ja, nincs orvos? Akkor mit csináljunk?” A „nem leszünk hálátlanok” varázsszóra kipattan a szikra: a Traumatológiai Osztályon van ultrahang.

16:00 Traumatológiai Osztály. Sötét, üres folyosón álmos orvosnő. Gyorsan elvégzi az ultrahang-vizsgálatot. Nem lát elváltozást. Irány vissza az Orthopediára.

16:15 Orthopediai Osztály. Sehol senki. „A főorvos úr műt. Más nem adhatja ki a zárót, mert ő látta a beteget. Nem tudni mikor jön vissza.”

19:15 Orthopediai Osztály. A főorvos visszatér. Zárójelentés: nincs komolyabb baj, de irány az urológia, mert vért találtak a vizeletben.

19:30 Urológiai Osztály. Egy órás várakozás után ismételt vizelet- és ultrahang vizsgálat. (Itt a vizsgálóban van ultrahang.) Diagnózis: a probléma nincs összefüggésben a balesettel. Gyógyszer, viszont látásra. „Doktor úr, valami fájdalomcsillapítót felírna, mert a traumán nem adtak.” Hát persze, hogyne.

20:45 Indulás haza.

Túlhajszolt orvosok, műszerek nélküli osztályok, személyzet nélküli műszerek, rövid időn belül, ok nélkül megismételt vizsgálatok. Pazarlás, hiány és zűrzavar. A beteg köszöni szépen, otthon lábadozik és próbálja elfelejteni azt a bizonyos szerda délutánt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

45 komment

Címkék: Kivizsgálás Szent János Kórház Traumatológia

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr635716767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2013.12.30. 15:42:28

A szerző demagógiáért sem ballag a szomszédba.

7esbusz 2013.12.30. 16:10:02

Jó kis zsíros telken van az a kórház, most folyik a kivéreztetés. Oszt majd jön "valami" befektető és jól megmenti. (Ettől függetlenül tényleg értelmetlen, óriási telken, 100 évvel ezelőtti felfogásban épült "kórház" ez. Ez a rengeteg elszórt épület és az óriási park igazi pénztemető)

VT Man 2013.12.30. 16:13:11

Az a probléma, hogy azon a részen van egy "elit" kórház, így a fontos emberek véletlenül se találkoznak a János kórházzal.

Tehát nem is érdekli őket, hogy mi van vele.

De akkor már jobb lenne bezárni, ugyanis nem elég, hogy ott van, de a budai régió jó része számára kötelező oda fordulni!

nyünyüge 2013.12.30. 16:24:07

@VT Man:
A budai régió pedig mindösszesen:

Budapest 02.ker., Budapest 03.ker., Budapest 11.ker., Budapest 12.ker., Bicske, Csabdi, Etyek, Mány, Biatorbágy, Budaörs, Diósd, Érd, Gyermely, Herceghalom,, Pusztazámor, Sóskút, Százhalombatta, Tárnok, Törökbálint, Budajenő, Budakeszi, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu,, Pilisszántó, Pilisszentiván, Plisvörösvár, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tinnye, Tök, Üröm, Zsámbék

Lovag Mihály 2013.12.30. 16:31:09

@7esbusz: jaja, úgy, mint a Pető intézetnél. ott is böfögtétek ezt a kivéreztetést, aztán szép lassan kiderült, h más a felállás.

kézműves étcsokimikulás 2013.12.30. 17:21:44

mindig van bezzeg,most a sicentrum,a stadion,a barmi...
erdekes,hogy amikor lendvai sipanka nyomta az ipart a "Mindent atszamolunk lelegeztetogepre" akkor sem volt tobb penz megis csend volt...

demagog a poszt...

kpityu2 2013.12.30. 17:29:55

@Szúnyog: Igaz. Legyen inkább több stadion.

Macropus Rufus 2013.12.30. 17:34:14

Kedves poszter, menjél át a praxis blogra. Írd be oda is a történetedet, és meg fogod tudni, hogy te és sérűlt milyen hibákat követtetek el, már akkor amikor beléptetek a kórházba. Ez most nem vitz: a praxison rengeteg doki irogat marhaságokat arc nélkül. Kb. a 4 de legkésöbb a 10. hozzászólásban az lesz a válasz, hogy a beteg a hibás mert...

A Jánossal nekem is volt egy ilyen egésznapos programom még 2002-ben. Volt egy nyílt kézfejtörésem, ami kórházat kívánt magának. Reggel valamikor fél 10 után estem be a balesetire, és este hét után jöttem el a kórházból. Gy.k. csak a röngenen vártam kb. 4 órát! Aki utánnam jött, már azt is megvizsgálták. Nekem meg csontok lógnak a kezemből meg vérzek oszt semmi. Erre levettem a kötést (amit egyébként én tettem rá, mert a balesetin még csak egy ideiglenest sem kaptam!) hagy csöpögjön az a vér. Azért van. Nos amikor a tócsa mérete elérte a 15-20cm-es átmérőt feltünt egy nővérnek. Azonnal röngen meg ilyesmi, Addíg ott meg is dögölhettem volba, mint ahhogy majdnem meg is fulladt ott egy bácsi, mert a betegtologató, leparkolta, adott neki egy poharat, hogy igyá' bazmeg, oszt jól otthagyta. Az meg félrenyelt. A betegek mentették meg a öreget. Amúgy ilyen volt az Uzsókyban is kb. 2 hónapja. Ott egy idős nénit hoztak ultrahangra de ez miatt lekötötték az oxigén maszkról. Kb. a 10 percben fulladni kezdet. Én szoltam a betegtologatónak, ő meg le sem szart. Aztán elkezdtem megemelni a hangomat (namost nem kell sok hozzá, hogy a kb. 40Hz-n rezgő hangomat a fél kórház meghalja) Érdekes módon egyből lett oxigén, meg ilyesmi. De ami a legszőrnyűbb, sok ótvar nyugger ott tespedt a székeken és egy darab nem állt fel és segített a fuldoklónak. Na amikor a buli vége lett, közöltem velük, hogy szívesen elmennék a temetésükre, rmeélem még idén meg fog történni... Mert én meg ilyen vagyok.

Szóval hidd el a magyar EÜ az egyik legrosszabb a világon, mert drága is és még az alapvető emberi empátia is hiányzik az ott dolgozókból, tisztelet a kivételeknek, de sajna marha kevesen vannak :((

Szúnyog 2013.12.30. 17:36:17

@Macropus Rufus: Hazudsz!
A magyar eü a világ egyik legjobbika, ennyi forrásból sehol nincs hasonló színvonal.

Macropus Rufus 2013.12.30. 17:37:06

@VT Man: az a baj, hogy az a kórház már nem is ott van, hanem Telkiben. A régi pártvezetők elit kórháza már a pórnépé lett, nekik van jobb.

Amúgy pont ezért tíltanám tövényben (ha kell alkotmányba is beleírnám): a párt vezető arcai (deffiniálva milyen pozitciót betőltők alkotják a hlamazt) nem vehetik igénybe a magánkórházak nyújtotta szolgáltásokat. Állami kórházakban kell gyógyúlniuk. Ha jóbb ellátást akar akkor az másnak is jó lesz.
De amíg ezeknek mindenük meg lesz a kórházukban (a mi pénzünkön amúgy) addíg a pórnép megdögölhet pl. a János féle kórházakban

Szúnyog 2013.12.30. 17:37:34

@kpityu2: Persze okoska, s ezentúl mindenféle kiadásnál, beruházásnál számolgasd, hány éhes gyerek hány tál levest kaphatott volna. Csinálj úgy, mint a közgazda poszter, ömöljön csak a buta demagógia!

Macropus Rufus 2013.12.30. 17:38:42

@Szúnyog: :D
az fix, hogy ilyen qurva nagy összeggel ilyen szar szinvonalat hozzni... Ebben tényleg rekordetek vagyunk...

jet set 2013.12.30. 17:56:23

Attól még nem lesz jobb az egészségügy, ha több pénzt öntenek bele.

kpityu2 2013.12.30. 19:25:34

@Szúnyog: Igaz. Dögöljenek csak éhen a büdös kölkök, nem azé fizetek adót.

S=klogW 2013.12.30. 19:36:21

@jet set:

attól még nem lesz rövidebb egy műtét hogy több pénzt öntenek az eü-be

S=klogW 2013.12.30. 19:37:32

Kedves Péter!

A blikkfangos 8 óra várakozásból

nyugodtan vond le a műtét miatti 3 órát.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.30. 19:50:11

" Szent Jánosról elnevezett gyógyulda hogyan megy tönkre a szemünk láttára. Miközben a kormány" 6,2 milliárdért szeretne holokauszt emlékközpontot építeni a közeli Józsefvárosban

www.atv.hu/belfold/20130912-sorsok-haza-holokauszt-emlekkozpont-epul-budapesten

brokikrémleves 2013.12.30. 20:47:04

@zengjen a dalunk fajtárs:

a zsidóseggnyalás költsége

nem fog zavarni egy sípost

Beer Monster 2013.12.30. 21:50:47

A sí tömegsport, ráadásul talán az egyetlen, amit egy egész életen át lehet űzni, az egyetlen, ami a sötét téli szobából képes úgy kimozdítani az embereket, hogy egész napra kint lehetnek a természetben, a friss levegőn, és napfényen. Elgondolkodtató, hogy vajon hány kórházat, kórházi osztályt lehetne a csökkenő betegszám miatt elvileg akár be is zárni hossyú távon akkor, ha a teljes lakosság heti rendszerességgel tudna decembertől márciusig sportolni, időbeosztást és anyagiakat tekintve is elérhető távolságban - országosan hány krónikus osztály, hány pszichiátria és hány pulmonológia válhatna végre "feleslegessé". A lehető legszerencsétlenebbnek érzem a szembeállítást.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 01:11:21

@Macropus Rufus: Telki kórház bezárt, mindössze az ambuláns rendelés maradt meg a Budakeszi úton.

Beer Monster 2013.12.31. 01:23:42

@nagyfeszültség: Köszönöm, de engem őszintén szólva nem érdekel a Révész Máriusz.

dr kíváncsivagyok 2013.12.31. 01:47:41

Látszólag nem ide tartozik , de igen :

"Argentína 2002-ben döntött az áramdíjak befagyasztásáról. Tíz év alatt azonban a villany ára 140 százalékkal nőtt, miközben a a termelés és az áramszolgáltatás költsége a tízszeresére ugrott, és az adott időszakban 67 százalékban nőtt a kereslet – mondta Emilio Apud volt energiaügyi miniszter, aki szerint az argentin áramdíjak a legalacsonyabbak a világon, ez vezet a felelőtlen fogyasztáshoz és a mostani katasztrófához."

Nemsokára nálunk is bekovetkezhet ez az állapot , egyes energetikai szakértok már figyelmeztettek...

FIDES AGITÁTOR 2013.12.31. 08:03:17

A Hegyvidék lakosai fizetik a legtöbb adót,, és egy kibaszott rendelő sem jut nekik, azért ez felháborító. Orbánék persze, hogy kapnak ingyenes ellátást a Sportkórházban, AEK-ben, Kútvölgyiben, de a kerületi polgár sehol sem.

NemNick 2013.12.31. 08:22:09

@7esbusz: Pont ezen gondolkodom én is már egy ideje. Országos sajtóbotrányt csinált az Index - nem teljesen alaptalanul - az állapotokból. Az igazgató lenyilatkozza - az igazat - hogy ez a kórház kapta évek óta a legkevesebb támogatást, miközben folyamatosan ellátási centrum/ügyeletes kórház/súlyponti kórház etc. volt.

Erre megint a legkevesebbet kapják. Tényleg kell az a telek valakinek...

NemNick 2013.12.31. 08:26:51

@Macropus Rufus: " De ami a legszörnyűbb, sok ótvar nyugger ott tespedt a székeken és egy darab nem állt fel és segített a fuldoklónak."

EZt én is megfigyeltem: annyira beszűkült, önző, buta, csak túlélésre koncentráló nyugdíjasokkal találkoztam én is az e.ügyben, mintha hurrikán sújtotta területen lettünk volna. Csak magukkal foglalkoznak, mosolyognak persze, de segíteni egy sem, mert nem akarják észrevenni, mi az ábra mellettük, előttük...

De melegben vannak, egymásra licitálnak a nyavajáikkal - legalább elmegy a nap.

NemNick 2013.12.31. 08:30:03

@Lovag Mihály: "jaja, úgy, mint a Pető intézetnél. ott is böfögtétek ezt a kivéreztetést, aztán szép lassan kiderült, h más a felállás. "
Te agyatlan idióta! Az, ugye, nincs meg, hogy a kórház állami intézmény? A Pethő Intézet meg nagyonem (volt) az.

Mindegy, moss össze szezont a fazonnal - ráadásul nálad ez 99%, hogy nem szándékos... - és ott is védd a vallásod, ahol senki nem támadja.

Gratulálok, hányinger.

NemNick 2013.12.31. 08:32:29

@Szúnyog: "A magyar eü a világ egyik legjobbika,"

Hát, apám... És ugyanolyan szavazati jogod van, mint egy értelmes embernek...

NemNick 2013.12.31. 08:37:32

@Beer Monster: "A sí tömegsport, ráadásul talán az egyetlen, amit egy egész életen át lehet űzni"

Biztos igazad van. CSak pár dolog kell hozzá: 1. hó (a szent Normafánál 15 napig van egyáltalán hó átlagban - és ebben benne vannak a normális évek is visszamenőleg...) 2. Hegy (nem tudsz ebben a kis országban ilyet mutatni) 3. infrastruktúra (szép dolog a Normafa projekt, de az ország nem a főváros, azért még most sem...) és 4. felszerelés (nemóccsó - vö. egy pár futócipő árával...)

Na, ezzel együtt is úgy gondolod, ez a helyes út?

NemNick 2013.12.31. 08:43:59

@Macropus Rufus: "Amúgy pont ezért tíltanám tövényben (ha kell alkotmányba is beleírnám): "

kicsit kevered a dolgokat - lehet freudi elszólás - de a pártarcok oda menjenek, amit meg tudnak fizetni. Az állami vezetők, na azok menjenek normál kórházba. Ugyanúgy, ahogy a BKV/BKK vezetőket (és a városháza munkatársait is...) kötelezném a városhatárokon belül a tömegközlekedés használatára.

Nem büntetésből - csak, hogy legyen első kézből tapasztalatuk. Meg találkozzanak a néppel, néha...

Igen gondolkozom azon,hogy kéne egy aláírásgyűjtés ez ügyben.

Lehet eltűnne pl. Bp. egyik legértékesebb telkén, a belvárosban a parkoló. És lehet, hogy némi informatikai fejlesztés kellene - videókonferenciák a XXI. században, tudom, merész ez a kép... - de sokat lehetne összességében spórolni.

Lovag Mihály 2013.12.31. 09:10:57

@NemNick: csitulj be és nyugodj le. ott is kivéreztetésről pofáztatok, itt is. először olvass.

septem 2013.12.31. 09:30:03

ez elpékesztő!

az lmp-s áruló képviselő úr találkozott az eü-vel.
és nem végeztek 10 perc alatt!

leonito77 2013.12.31. 09:31:25

@Beer Monster: Van itt egy kis gubanc. Síközpontunk van, nem is egy, csak a hegyek, meg a hó hiányzik hozzá. Ja, ha megépülne a központ, akkor sokkal többen állnának neki síelni?

A rövidke síszezonban meg fellendülne az egészség? És persze a kéz és lábficamok, törések száma is, mert a síelésnél az gyakori.

Tovább kéne ezt még gondolni szerintem.

septem 2013.12.31. 09:31:49

pedig a tévében is úgy van, hogy beviszik a kisfiút elvágott ujjal a kórházba és már rohan is a rohamcsapat, 17 mp alatt ellátják a beteget.

Repülős Gizi 2013.12.31. 10:16:17

Nincs a János-kórházzal semmi baj. Mármint nem szarabb, mint a többi régióközpont intézmény. Három napja a Merényiben voltunk a 80 éves nagynénikémmel, aki elesett az utcán és beverte a fejét. Reggel 10 és délután 4 között már sikerült is ellátni, de nem ez a pláne. Volt olyan félóra, hogy egyszerre 3 mentő állt üresen a trauma előtt, mert a beteggel bent várat a mentősök a folyosón, nem tudták leadni. Amikor 3 kocsi (esetkocsi, nem szállító) áll üresjáratban, az már tényleg a jobbanteljesít...

Kalaris 2013.12.31. 10:21:02

@nyünyüge: És az első kerület is.

v2peti 2013.12.31. 11:18:36

@7esbusz: Bezártak pár kórházat a Gyurcsányék. Na de miért nem ezt zárták be, ami infrastruktúrálisan iszonyatosan el van maradva? Miért a jobb állapotú kórházakat zárogatták?

Repülős Gizi 2013.12.31. 12:22:15

@v2peti: OK, azt már tudjuk, hogy "gyurcsányahibás". Most azt a lemezt tedd fel, hogy a Fidesz-kormány mit tett 3 és fél év alatt a gyurcsányi elkúrások rendbehozására. Mert szerintem szart se. De javíts ki, mitől jobb most a János kórház, mint a gyurcsány 3,5 évvel ezelőtti leváltásakor.

Beer Monster 2013.12.31. 12:47:11

@NemNick:
Ezekkel együtt is inkább pozitívnak tartom, mint hátrányosnak. Mivel én magam is tudok síelni, tisztában vagyok ezekkel a kérdésekkel, mindegyiket meg szokták tudni oldani. Sorban 1. a hó, amit hóágyúzással -1C éjszakai hőmérséklet alatt mesterségesen is elő lehet állítani, és egy 70-100 cm-es tömör réteg március közepéig kitart, annyira lassan olvad. A szezon így 70-80 naposra nyúlhat. 2. a hegy, "sárga, savanyú, de a miénk". Rekreációs célra, gyerekek részére, valamint kezdőknek tanulásra ideális. 3. egyetlen egy sípálya sehol se oldhatja meg egy egész ország tömegsportját, azonban a Normafa potenciálisan 3 millió embernek biztosíthatná a heti 4-6 óra rendszeres kikapcsolódást. 4. A felszerelésből mindenki olyant választ, amilyent megengedhet magának. 3-5e forintért már található használt lécből, cipőből megfelelő minőségű darab.

Ezeket nem tartom komoly problémának. A valós veszélyek inkább a megugró tömeg és forgalom a Normafán is és lent a Zugligeti és Kútvölgyi úton is. Az endemikus boglárkalepke esetleges veszélyeztetése (bár maga a hóágyúzás őt nem zavarja). És a talajerrózió lehetősége (de ez valószínűleg nem áll fenn, ennél ugyanis 10×, és 100× intenzívebb hókészítés sem szokott problémákat ténylegesen előidézni.

Beer Monster 2013.12.31. 12:52:01

@leonito77:
"Sportolj keveset, nem érhet baleset..."

Bp-ről nem érhető el olyan pálya máshol, ami alkalmas egy munka utáni 4 órás síelésre vagy testnevelésórai foglalkozásra. A balesetmegelőzés érdekében síoktatótól érdemes tanulni, végtére is úszni se akkor fog biztonságosan a gyerek, ha csak "belököm" a medencébe.

"Ja, ha megépülne a központ, akkor sokkal többen állnának neki síelni?"
Valószínűleg, mivel aki kipróbálja, elsőre ráérez és visszavágyik, mivel egy jó sport. Ehhez ugyan tényleg elengedhetetlen egy jó síoktató is, az autodidakta kezdők nem feltétlen szokták megszeretni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 13:00:02

@v2peti:

Konkrétan mely kórházakat zárták be Gyurcsányék?

Én háromról tudok:

Svábhegyi gyermekkórház - Nem ismerem, de a telek értékes

BM kórház a Budakeszi úton - Ez a BM által üzemeltetett intézmény volt, közönséges halandó ott nem gyógyult.

OPNI - hátrányát érezni a közéletben nap mint nap.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 13:03:30

@Repülős Gizi:

Gyurcsány idejében felújítottak a Jánosban pár épületet (csak belülről, és ott sem teljes körűen), többek között a liftet is az épületben.

A mentős hordágy pont nem fér be a liftbe.

Kérdezem én ( @v2peti: tőled is!), mi a jobb?

Emelni a hordágy végét 15 centivel, vagy a lépcsőn felvinni a beteget az emeleten levő betgfelvételre?

v2peti! A Fidesz hány liftet újított fel a Jánosban? Hány kórházat újított fel?

v2peti 2014.02.04. 00:42:38

@Repülős Gizi: Sajnos nagy ívben lesz*rta. Na de Gyurcsány ott hibás, hogy olyan kórházakat zárt be, amelyeket könnyebb lett volna felújítani. Míg a Fidesz meg ugyanúgy lesz*rta a dolgokat, mint Fletó, csak kevesebb kórházat zárt be.
süti beállítások módosítása