Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Én kérek elnézést

2012.11.18. 15:21 Sipos Péter

nagyon fáj.jpgKedves Választóim!

Önök, négyezer-hatszázhatvannyolcan 2010-ben szavazatukkal bizalmat adtak nekem és akkor még szinte újszülött pártomnak. Velem együtt azt remélték, hogy az LMP-vel megújulhat a magyar politika, elkezdődhet egyfajta csoda: túllépés a marakodós, megosztásra alapuló politika honi borzadályán.

Az elmúlt években – különlegesen nehéz pályán – hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Úgy gondolom, hogy bár pártocskám nem tört fel rakétaként, a változásban reménykedők okkal hihettek bennünk.

Sipeti kongresszusi szavazás.jpg

(Origo foto)

Tegnap éjjel valami eltörött. Egy hosszú folyamat szomorú kicsúcsosodása az, a szerintem az LMP értékeivel össze nem egyeztethető módon született, és céljaival ellentétes hatású döntés. Egyetlen percig sem csodálkozom azokon, akik megdöbbenve kapták fel a fejüket, mert mostanáig azt remélték, hogy pártom motorja lesz az Orbán rezsim eltüntetésének, és most úgy érzik, becsaptuk Önöket.

Még nekem is emésztenem kell a történetet. Ha van még Önökben egy cseppnyi türelem az irányunkban, kérem, ne pártoljanak el tőlünk. Bár nagyon fájna, de azt is megérteném, ha hátat fordítanának nekünk.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

9 komment · 2 trackback

Címkék: kongresszus 2014 határozat LMP Együtt

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr864912962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kezdetét veszi a lehetetlen: LEHET MÁS A POLITIKA !!!! 2012.11.18. 23:05:35

A forradalmak mindig elbuknak, az LMP pedig pontosan ugyanúgy nézett ki, mint valami forradalom. Már láttuk is a bukását, mindent láttunk, az összes képregény kockát, egyszerűen így volt megírva, megtervezve. Magyarország a legdrámaibb és mondjuk ki, l...

Trackback: Én kérek elnézést 2012.11.18. 18:39:02

Tegnap éjjel valami eltörött. Egy hosszú folyamat szomorú kicsúcsosodása a szerintem az LMP értékeivel össze nem egyeztethető módon született, és céljaival ellentétes hatású döntés.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidler 2012.11.18. 16:05:44

Demokráciában már így szokás a többség dönt (lehet az elenyésző, de többség), vagyis ez korrekt, és bár igaz lenne az a "városi legenda", hogy ezzel a húzással az LMP a Fidesz csalódott szavazóit elcsábíthatná, és tényleg elég lenne csak az Orbán kormány leváltásra, és az alkotmányozó Nemzetgyűlésre kötne egyezséget a demokratikus pártok, mozgalmak között, akkor ez nem lesz rossz történet, így legyen!

Bolemann Lajos 2012.11.18. 17:08:13

Az együttműködés ellen szavazó vidéki küldöttek mögött léteznek valódi alapszervezetek?
Kik érveltek leghevesebben Schifferen kívül az összefogás ellen?

Bolemann Lajos 2012.11.18. 17:10:46

Kedves fidler, javaslom tanulmányozd az új (1 fordulós) választási rendszert!

padlas 2012.11.18. 18:13:02

Valóban elég döbbenetes, ez a Schiffer-féle irányvonal szerintem vállalhatatlan. Számomra már csak az a kérdés, hogy lesz-e pártszakadás. Ha igen, akkor egy Jávor-Karácsony féle tömörülésre még lehetne szavazni, ha nem, akkor sajnos Schifferék maguk alá temetik a többieket is, ami igazán kár lenne.

2012.11.18. 21:39:32

Nem értem.
Ha az LMP másképp döntött volna, akkor pont azt bizonyította volna be, hogy nem lehet más a politika.
Nem akarom elhinni, hogy ebben az országban kötelező legyen csak két oldal közül választani. A mai napon majdnem bízni kezdtem az LMP-ben. De ha most kiderül, hogy még sokan vannak benne sípos péterek, akkor vissza az egész.

Gunboat-Diplomat 2012.11.18. 22:48:31

Kérjen is elnézést, de nem azért, mert belengettek Bajnainak, hanem azért mert akár egy percig is úgy gondolta, azért szavaztunk az LMP-re, hogy a szocialistákat segítse vissza a hatalomba!

Mert '10-ben maga sem éppen Bajnai nevével a zászlaján lett képviselő, ugye?

Úgyhogy ha az LMP-nek nem is, a sipospétereknek szívesen hátat fordítok. Ott a DK, lehet rezsimet eltüntetni a gazdival. Bár az ilyen "elvhű" figurát nyilván a Fideszben is szívesen látják ...

ásványi répacukor 2012.11.18. 23:48:57

@Gunboat-Diplomat: Nem érti,nem baj. Ha önnek jó a fityisz , akkor nem kell a hatalomba segiteni senkit. Még az LMP-t sem.

Ferenczi István 2012.11.19. 01:19:39

olvasatomban épp a megosztást erősítette volna, ha belép az e14-be az lmp. a "velünk vagy ellenünk"elvét, az ország kettéosztását. ezzel a döntéssel életben tartotta az alternatívát. sajátos helyzet, hogy ez a párton belül megosztottsággal jár.

b p 2012.11.19. 07:57:11

szarul feltett kérdésre szarul adott válasz.
elsőre én is sajnáltam a döntést, de
a kérdések annyira bonyolultan, komplexen, egymást nem kiegészítően lettek megfogalmazva, hogy a közvélemény még mindig értelmezget, és nem tudják hova tegyék. Nem volt jól előkészítve a döntés. Jó lenne, ha emiatt nem lenne szakadás. Egyébként az nLMP-t jól mutatja, hogy ha a jobb/bal törésbe nem akar betagozódni a párt, akkor megjelenik a törés párton belül. Ezt az ellentmondást csak nagyon alapos előkészítéssel lehet feloldani, és semmiképpen sem úgy, hogy bazi hosszú, kompromisszumokkal teleszurkált, sokszor értelmetlen lehetőségekre kell szavazni.
süti beállítások módosítása