Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Fekete-fehér

2012.07.01. 00:03 Sipos Péter

iskola.jpgA kerület oktatásért felelős vezetői valamiért nem szívlelik a Fekete István általános iskola megbízott vezetőjét, dr. Somogyiné Takács Andreát. Hogy miért ez az ellenérzés, csak sejteni lehet, de már egy évvel ezelőtt is kitapintható volt, amikor a szülők és a tantestület szinte egységes és lelkes támogatása ellenére nem fogadták el az igazgatói pályázatát és csak egy évre adtak neki megbízást. A folyosói pletykák szerint az akkor betegségére hivatkozva nem pályázó, előtte tíz évig regnáló régi igazgatót várta vissza a tanügyi vezetés, ezért nem akarták véglegesen betölteni a helyét.

Az elmúlt egy évben – nem kis részben Andreának köszönhetően – friss levegő áradt be az iskolába. Tudni kell, hogy a Fekete István nem egyszerű oktatási intézmény. Itt elsősorban sérült gyermekekkel foglalkoznak, akik különböző fejlődési problémáik, betegségeik miatt különleges bánásmódot igényelnek. A korábbi években az iskola magába gubózott, mintha rejtegetni akarta volna csemetéit. Az új vezetés nem ilyen szégyellős, részt vesznek minden olyan eseményen, ahol a többi iskola tanulói is megjelennek. A Fekete Istvánban nem egyszerű tanítás folyik. Az itt dolgozók szó szerint a lelküket teszik ki nap, mint nap a kívülálló számára sokszor sziszifuszinak tűnő munkájuk során.

Az egy év leteltével ismét pályázatot írt ki az önkormányzat az iskola vezetésére. Andrea mellett – akit megint az egész tantestület és a szülői kar támogatott – csak egy külső jelentkező volt. A pályázat kiírást megelőző hetekben több vizsgálatot is lefolytattak az intézményben. Ezek számos hiányosságot is megállapítottak. A mulasztások miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek az iskola megbízott vezetője, dr. Somogyiné Takács Andrea ellen. Erről az előző ülésén döntött a testület. Számos főbenjáró vétek miatt kívánták felelősségre vonni az igazgatónőt. Ilyen például, hogy rossz statisztikai kódszámmal küldték be a munkaóra nyilvántartásokat, vagy nem az órán, és nem is a szünetben, hanem délután írták meg az osztálynaplókat, sőt ezekben a javításokat is szabálytalanul vezették át.

Ha hinni lehet a folyosói pletykáknak, az eredeti terv az volt, hogy a meginduló fegyelmire hivatkozva érvénytelennek nyilvánítják Andrea igazgatói pályázatát. Szerencsére ettől elálltak, így „csak” az eljárás embert próbáló tortúráját kellett neki és az iskola pedagógusainak kiállniuk. Derekasan helyt álltak. Az alapos vizsgálat eredménye az lett, hogy bár a szabálytalanságok megtörténtek, az „eljárás alá vont” iskolavezető vétkessége nem állapítható meg, ezért nem kell fegyelmi büntetést kiszabni.

A képviselő testület ülésén szóvá tettem, hogy az ellenőrzések és a fegyelmi vizsgálat során sem vették figyelembe a magas színvonalú szakmai munkát és azt, hogy Andrea csak néhány hónapja az iskola vezetője. Bolhából csináltak elefántot. Azt javasoltam, hogy a ne csak a vétkesség hiányát állapítsuk meg, hanem azt is, hogy az adminisztratív hibák csekély súlyúak és a felmentésnél figyelembe vettük az iskolában történt pozitív változásokat. Sajnos indítványom nem kapott többséget, annak ellenére, hogy nem csak az összes ellenzéki, de – legnagyobb örömömre – a két kereszténydemokrata képviselő is támogatta. A FIDESZ frakció összezárt. Azt hiszem – remélem – némelyiküknek egy kicsit megremegett a keze, amikor a szavazógombot megnyomta.

Az ülést végigizguló tantestület örömmel és felszabadultan konstatálta az eredményt, melyben egyértelműen tükröződött mindannyiuk kitartása. Két hét múlva bírálja el a képviselő-testület az ismételten kiírt igazgatói pályázatot. Azon leszünk, hogy Andrea, ez az ostoba pletykákkal hírbe hozott remek asszony megkapja a kinevezést. Az eljárás során tanúsított kitartása is azt mutatja, hogy az ő kezeiben jó helye van az iskola vezetése.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat igazgató dr eljárás fegyelmi Andrea Takács Hegyvidéki Iskola Fekete Általános Isván Somogyiné

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr64621567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása