Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Menedékhely javaslat

2011.10.20. 23:15 Sipos Péter

hajléktalan.jpgA korábbi bejegyzésemben felvetett ötletet, hivatalos formában is beterjesztettük. Íme.

                         Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

                         Püspöki Gábor és Sipos Péter helyi képviselők

                                                                     A Képviselő–testület nyilvános ülésének anyaga

                                                                     /SZMSZ 17. § (1) bek./

 ELŐTERJESZTÉS

a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete ülésére

Tárgy: A Budapest XII. kerület Mátyás király út 53. alatti zarándokház ideiglenes megnyitása a hegyvidéki erdőben meghúzódó hajléktalanok számára

Tisztelt Képviselő-testület!

Az elmúlt hónapokban – elsősorban egyes belvárosi kerületek és a főváros intézkedései nyomán – érezhetően megnőtt a hegyvidéki erdőkben meghúzódó hajléktalanok száma. Az erdőben lakó emberek elérhetetlenek az őket ellátni szándékozó szervezetek számára. A szabad ég alatt élők megfelelő gondoskodás és szállás hiányában különösen veszélyeztetetté válnak a hideg téli hónapokban.

A Budapest XII. kerület Mátyás király út 53. alatti épület a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat tulajdona. Az épületet ebben az évben újítottuk fel és adtuk át. Jelenlegi rendeltetése a Magyar Zarándok út zarándokszállása. Az épület kihasználtsága alacsony, legtöbbször üresen áll.

A hajléktalanok helyzetének átfogó rendezéséig, életük és egészségük megóvása érdekében átmeneti intézkedésekre van szükség. Ésszerűnek látszik, hogy az Önkormányzat tulajdonában lévő épületet megnyissuk előttük annak érdekében, hogy ne fagyjanak meg az erdőben.

Tisztelt Képviselő-testület! Fentiekre figyelemmel javasoljuk az alábbi határozati javaslat elfogadását.

Határozati javaslat:

A Képviselő-testület feladatának tekinti, hogy megoldást találjon a kerület közterületein fedél nélkül élő polgártársaink téli időszakra történő átmeneti elhelyezésére, ezért

-          felkéri a Polgármestert, sürgősen vizsgálja meg annak lehetőségét és feltételeit, hogy az Önkormányzat tulajdonát képező, Budapest XII. kerület Mátyás király út 53. alatti, jelenleg zarándokszállás rendeltetésű épületet átmenetileg a környékbeli erdőkben meghúzódó hajléktalanok elszállásolásának céljára vegyük igénybe. A megoldás feltételeinek kidolgozása és megvalósítása érdekében vegye fel a kapcsolatot a Magyar Zarándokút Egyesülettel és a Budapesten működő hajléktalanellátó szervezetekkel.

-          felhatalmazza a Polgármestert, hogy az ideiglenes hajléktalanszállás kialakítása, megnyitása és üzemeltetése érdekében szükséges megállapodásokat még a tél beállta előtt megkösse és az épületet a hajléktalanellátó szervezet ideiglenes használatába adja.

-          felkéri a Polgármestert, hogy az ügyben megtett intézkedéseiről a legközelebbi testületi ülésen számoljon be.

(Döntéshozatal módja: egyszerű többség)

Budapest Hegyvidék, 2011. október 20.

 

                                                   Püspöki Gábor                 Sipos Péter

                                                     képviselő                        képviselő

Ennyi. A fejleményekről majd beszámolok.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat zarándokszállás Hajléktalanok menedékhely

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr623318859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása