Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Nem bohóckodás

2011.06.17. 15:15 Sipos Péter

Tegnap forradalmárok voltunk. Bohóc-forradalmárok. Ilyen tüntetésnek még nem voltam részese. A korábbi megmozdulások résztvevőinek többsége budapesti értelmiségi volt, akik valamilyen elvont ügy miatt mentek az utcára. A tegnapiak érdekeikben és önérzetükben vérig sértett emberek, akik elkeseredésükben tüntettek. Sokan voltak és erőt mutattak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(forrás: Index)

Fegyelmezettek és fegyelmezettségükben félelmetesek voltak. Olyan emberek, akiknek hivatásuk bőrüket a vásárra vinni, akik komolyan vették az ígéreteket és most nagyon csalódottak. Becsapva és megcsalva érzik magukat és féltik egzisztenciájukat. Azzal kell szembenézniük, hogy elvesztik a jelenlegi jövedelmük ötödét-hatodát, ha a nyugdíj helyett adóköteles járandóságot kapnak majd. Azzal kell számolniuk, hogy idős korukban, amikor már nem tudják a mostani munkájukat elvégezni, nem mehetnek nyugdíjba, de nem tudják, milyen feladatot kapnak, milyen jövedelemmel számolhatnak. Félnek a jövőtől. Aki fél, az kiszámíthatatlan.

Az este folyamán többször elhangzott, hogy „most még” békésen kérik a tervezett intézkedések átgondolását, de ha bekövetkezik a számukra legrosszabb, akkor nem lesznek ilyen fegyelmezettek. Az Alkotmány utcából elindulva, az egyórás menetben folyamatosan szóltak a sípok, kürtök. Egyszerű ritmust ismételtek: tá-tá-ti-ti-tá (Orbán, takarodj!) Olyan harag és gyűlölet sugárzott a résztvevőkből, amit felelőtlenség szítani. Pedig úgy tűnik, Szeretett Vezetőnk imád a tűzzel játszani. Lételeme a küzdés. Azért választotta a talán legnehezebb ellenfelet, hogy aztán győzőként rátehesse a lábát a kiterített rendőrbőrre és hetykén nézhessen népe szemébe: „Látjátok, ezeket is lenyomtam, mint a bélyeget. Ki mer még ellenkezni velem?”

 (Forrás:Origo)

Fáklyámat egy idős úr tüzével gyújtottam meg. Míg vártuk, hogy lángra kapjon, megköszönte, hogy eljöttünk. Megbeszéltük, hogy nekünk is érdekünk, hogy ne lehessen bármit megcsinálni ebben az országban és ezért össze kellene fognia mindenkinek. Közben a tömeg azt skandálta: „ÉBRESZTŐ!”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: szolgálati orbán forradalom nyugdíj viktor bohóc rendvédelmiek

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr642992425

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sötét Sándor-palota 2011.06.18. 10:00:13

p { margin-bottom: 0.21cm; }Ez volt a második csapás. Túl vagyunk június 16-án. Kemény nap lehetett a kormányzó erőknek, ha értik még a folyamatok és a történések jelentősségét. Az első komoly pofon a Sajtószabadság útját március 15-én zsúfolásig telít...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása