Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Pénz, pénz, pénz

2010.09.15. 23:53 Sipos Péter

A Népszabadság is kiszúrta, hogy a tavaszi plakátjaink kerültek fel a hirdetőfelületekre. Szellemeskedve mondhatnánk, hogy környezetvédő lelkünk nem engedte a sok drága papírt kidobni, de nyilvánvalóan nem erről van szó.

A kampány során sok mindent meg lehet oldani lelkesedéssel és takarékosan, de plakátot, újságot, szórólapot nem nyomtatnak ingyen. A párt tagsága nem képes jelentős összegű adományokra, a szimpatizánsainkkal sem éreztetjük, hogy nem csak erkölcsi támogatásukra van szükségünk. Igaz, tavasszal azért közel 20 millió forint gyűlt össze, amikor nyilvános koldulásba kezdtünk. De ebben az ügyben nagy a szemérmesség, pedig ismert a mondás az üres tarisznyáról. A népekben is van egyfajta ellenérzés: minek adjanak, kapnak a pártok eleget a költségvetésből. Nem titok, hogy ebben az évben az LMP 120 milliót kap az államtól. De a két idei kampány pedig 300 milliónál is többe fáj. A különbözet adomány és adósság. Egyelőre az utóbbi a nagyobb.

Többen, többféle módon próbálkoztak már az LMP-nél adománygyűjtéssel, egyelőre nem átütő sikerrel. A nagy adományozók két okból sem látnak fantáziát ennek a pártnak a támogatásában. Egyfelől jól tudják, hogy nem várhatnak ellenszolgáltatást, másfelől az adományhoz adniuk kell a nevüket. Mind a kettő ellentétes a honi szokásokkal és az utóbbi miatt sokan tartanak attól, hogy állami megrendelésektől eshetnek el, ha velünk jóban vannak.

A nagytőkére szerintem nem számíthatunk. Maradnak a kisebb adományok, sok embertől. Csak rá kell ébreszteni a népet arra, hogy a politika is egyfajta szolgáltatás, ha azt akarják, hogy érdekeiket képviselje valaki, akkor annak pénzben is kifejezhető ára van.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr372299404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása