Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Kedves Lajos!

2010.03.21. 22:28 Sipos Péter

Mindannyian, legalábbis a szerencsésebbek, megvénülünk. Nem is olyan régen, 37 éve találkoztunk először. Mintha ma lett volna. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem első évfolyama KISZ (a fiatalok kedvéért: Kommunista Ifjúsági Szövetség) titkárt választott. Én voltam a hivatalos jelölt, Téged az "ellenzék" támogatott. Te győztél, és én nem bántam, mert jobb voltál nálam. Egy évig együtt mozgalmárkodtunk a KISZ vezetőségben. Később, mikor Téged is felvettek a Pártba (a fiatalok kedvéért a Magyar Szocialista Munkáspártba) egy hallgatói pártcsoportba tartoztunk. Úgy képzeltük, hogy belülről könnyebb megváltoztatni a rendszert. Később elváltak útjaink, csak egyszer-kétszer futottunk össze.

Mindez a minapi nyilatkozatod miatt jutott eszembe. A TV2-ben azt mondtad: "szerintem a Lehet Más a Politika az alapvetően egy kommunista párt” (http://mandiner.hu/cikk/bokros_kommunista_az_lmp) és nem dícsérni akartál bennünket.

Mindig felnéztünk Rád. Tiszteltük elhivatottságodat, azt a kemény akaratot, amellyel a kitűzött céljaid felé törtél. Tiszta embernek tartottalak, aki nem rejti véka alá a véleményét. Emlékszem, mikor 1995-ben kimentél a tandíj ellen tüntető diákok közé. Képükbe vágtad, hogy néhány doboz cigi ára a tandíj, nem nagy teher kinyögni. Nem éppen politikusi mondatok voltak, de egyenes beszéd.

Mi lelt most? Miért adod a nevedet ehhez az MDF cirkuszhoz? Miért hagyod a sárba zuhanni nehezen megszerzett nimbuszodat? Vagy csak Téged is átvertek és most menteni próbálod a menthetőt? Sajnállak, szomorú vagyok. Nem tudok örülni, pedig versenytársak lennénk. Kár érted.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

4 komment

Címkék: mdf lajos bokros

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr581857952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Truebaby 2010.03.24. 18:38:38

Lajossal kapcsolatban mi is egyik ámulatból a másikba esünk. A táncikálós show-ban azt mondta, hogy azért nem vették fel a Lomonoszov Egyetemre, mert se az anyukája, sem az apukája nem volt párttag...no comment...édes istenem...már mindenki meghülyült???

Lonicero 2010.03.27. 14:48:48

Nem lehet, hogy a GARANTÁLT MINIMÁLJÖVEDELre utalt?
Ezen egyébként én is erősen összevontam a szemöldököm...

Lonicero 2010.03.27. 15:47:15

@Lonicero: GARANTÁLT MINIMÁLJÖVEDELEM / bocs

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.30. 21:46:44

@Lonicero: Nem olyan rossz dolog az. Nagyon sok vita ment erről a lehetmas.blog.hu kommentjeiben, én nem nagyon szóltam bele, de olvastam, és meggyőztek. Először nekem sem tetszett, de gondold csak meg: most is elvileg jár valamiféle segély mindenkinek, akinek a jövedelme nem ér el egy bizonyos szintet. A GMJ is csak ennyit tud, de adminisztrációban egyszerűbb, mint ezerféle ilyen-olyan jogcímű, minden önkormányzatnál másképp működő segély, és filozófiai szempontból más. A segéllyel ellentétben a GMJ azt fejezi ki, hogy az állam, a közösség MINDEN polgárának tartozik annyival, hogy a legalapvetőbb életkörülmények elérésében segít. Nem alamizsnát vet, ha nagy szarban vagy és szépen kéred. Valamint tegyük hozzá kis magyar valóságunkban, hogy "és ha nem vagy rossz viszonyban a döntéshozóval", "és ha odaadod az ajánlószelvényedet az illetékesnek" (ezt egy Buda környéki településen élő szimpatizánsunktól hallottam... a segélyosztó hölgy szedte a cetlit a f...nek, hát melyik nyomorgó ember merne rá nemet mondani...), hanem ennyi mindenkinek jár és kész. Nem hagyhatunk embereket éhen halni, vagy az utcán megfagyni. Vannak persze, akiknél ezen elgondolkodom én is... de ezek kevesen vannak. Mások nálam idealistábban állnak hozzá, és eszükbe sem jut ezen gondolkodni a legkirívóbb esetekben sem.
süti beállítások módosítása