Magamról

Közgazdász vagyok, éppen túl a hatvanon. Négy évtizede szerelmes ugyanabba a lányba, aki három szép, okos és felelősségteljes, immár felnőtt gyermekünk anyja, és két tündéri unokánk nagyija. Nem mellesleg 2010-től 2014 őszéig képviselő voltam szülőföldemen, a Budapest XII. kerület (Hegyvidék) önkormányzatában. Sok vívódás után, 2013 februárjában sokadmagammal elhagytam az LMP-t és új pártot alapítottunk, Párbeszéd Magyarországért néven. Ebben a blogban időről-időre megírom, hogyan látom a világot. Írok színházról, filmről, politikáról, helyi ügyekről és minden másról, ami érdekel. Remélem, nem csak engem.

A Reichstag? De miért?

A fenti képen látható Reichstag a mai formájában csodálatos szimbólum-együttes. Először is azért, mert egy rosszhírű régi épületet úgy korszerűsítettek, hogy visszanyerte funkcióját és megtarthatta formáját. Másodszor azért, mert a tiszta üveg kupola tükörrendszere beviszi a nap fényét az ülésterembe. Harmadszor, de nem utolsósorban pedig azért, mert a kupola látogatói felülről láthatnak rá a képviselők munkájára. Valószínűleg nemcsak arányai, hanem a szimbolikája miatt is gyönyörű. Teljesen odavagyok érte.

Aktualitások

2014. október 7-én, kedden, 17 és 18 óra között a ciklus utolsó képviselői fogadóóráját tartom a Café Bagatelle-ben. Minden kedves engem felkereső választópolgár vendégem egy kávéra, vagy teára és egy süteményre. Előzetes bejelentkezés: sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu

Cím: 1126 Budapest, XII. kerület Németvölgyi út 17.

 

Írjon nekem!

Ha szeretné velem felvenni a kapcsolatot, írjon egy e-mailt a sipos.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu címre. Nem ígérem, hogy megoldom a problémáját, de azt igen, hogy biztosan válaszolok.

Édes, jó Lajosom!

2014.10.01. 17:44 Sipos Péter

bokros.jpgNégy évtizedes ismeretségünk okán írom ezt a levelet. Annak idején együtt jártunk egyetemre és bár külön utakon járunk, néha összehozott bennünket a sors. A „demokratikus” pártok főpolgármester-jelölési szappanoperájának sajátos fordulata után most Téged ajánlanak a baloldali választók figyelmébe. Ezzel feladják a leckét a hozzám hasonlóan gondolkozóknak.

Amit a jelölő pártok Falus Ferenccel csináltak, az gyomorforgató. Ez a tisztamúltú és jószándékú öregúr önként, a baloldal iránti elkötelezettsége okán ment a vágóhídra. A dörzsölt politikai rókák pedig semmit sem tettek azért, hogy ne váljon a köznevetség tárgyává. Én csak hírből ismertem az egykori tisztiorvost, de akik kiszemelték, tudhatták, hogy járatlan a politikában és nem profi kommunikátor. Csak azután szabadott volna az oroszlánok elé vetni, miután felkészítik. Ezután is szorosan kellett volna fogni a kezét, hogy eligazodjon a számára ismeretlen terepen. De nem ez történt. Hogy mit gondolt a közös jelöltről Tóbiás Nekem Jár a Költségtérítés József, amikor – állítólag első – találkozójukat követően nem kívánt egy fotón szerepelni Falussal, nem tudom. Ez a végtelen cinizmus csak arra volt jó, hogy tovább gyengítse az amúgy is harmatos esélyeket. Lehet, hogy ez is volt a cél. Ha a többiek nem fogadják el Horváth Csacsit, az MSzP jelöltjét, akkor dögöljön meg az a közös ló. Falus szívszorító vergődése láttán aztán a „demokratikus” pártok eldobták kiválasztottjukat, mint egy rongyot, és a Te javadra visszaléptették a hetek alatt leamortizált, jobb sorsra érdemes doktort. Embertelen, amit vele tettek. Szívből kívánom, hogy gyorsan heverje ki az őt ért traumát, és azt is, hogy a kálváriájában ludasak mielőbb tűnjenek el a közéletből.

Így kerültél, kedves Lajos, újra a lapok címoldalára. Eszembe ötlik, hogy engem már 1973 szeptemberében legyőztél egy demokratikus választáson, így Te lettél az akkor még Marx Károlyról elnevezett Közgáz első évfolyamának KISZ titkára. Fair verseny volt és nyertél, velem szemben. Halványodó emlékeim szerint a következő évben jól tudtunk együtt dolgozni. Mindig csodáltam hatalmas munkabírásodat és konok kitartásodat elveid, céljaid mellett. A gazdaság- és társadalompolitikában kevés dolog van, amiben egyetértünk. Egyben azonban biztos vagyok, demokrata vagy és tisztakezű. A mai Magyarországon ez komoly erény.

Teljes mértékben osztom a Szabó Tímea által felsorakoztatott érveket, melyek miatt pártom, a Párbeszéd Magyarországért, nem állt mögéd. Azokat is megértem, akik úgy érzik, nincs már főpolgármester jelöltjük. Mégis, ha majd elmegyek szavazni, annak ellenére Rád voksolok, hogy tudom, programod, céljaid távol állnak Falus Ferenc általam is támogatott elképzeléseitől. Indokom nem bonyolult. A maradék főpolgármester-jelöltek nem túl színes palettáján már csak Te képviseled azt, amit számomra Európa jelent, szemben Tarlós büszkén felvállalt provincializmusával és tahóságával. Lássuk be, ez is több a semminél.

Sok sikert!

Sipos Péter

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!

49 komment

Címkék: Bokros Lajos Falus Ferenc "demokratikus" ellenzék Párbeszéd Magyarországért Főpolgármester választás

A bejegyzés trackback címe:

https://sipospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr306750813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ggiza 2014.10.02. 07:29:17

"szemben Tarlós büszkén felvállalt provincializmusával és tahóságával. "

Ejjjjjj, a művelt demokrata szerző. Lári-fári, kurcsány stílus(talanság). A szerző tahózásának alapján kijelentem, hogy a szerző TAHÓ.

$pi$ 2014.10.02. 07:37:11

A szerző ex egyetemi kisz főmufti, aki az ex egyetemi kisz főmufti haverjára fog szavazni. A szerző ezt európaiságára és demokratizmusára hivatkozva magyarázza.

Nincs semmi látnivaló, oszoljanak emberek!

Conchobar 2014.10.02. 07:51:22

"Amit a jelölő pártok Falus Ferenccel csináltak, az gyomorforgató. Ez a tisztamúltú és jószándékú öregúr önként, a baloldal iránti elkötelezettsége okán ment a vágóhídra. A dörzsölt politikai rókák pedig semmit sem tettek azért, hogy ne váljon a köznevetség tárgyává." - Gyomorforgató, hogy nem szóltak rá Falusra: 'Viselkedj! Ne légy hülye!'

Balt 2014.10.02. 08:00:26

Panama...? Jelképes.

Balt 2014.10.02. 08:02:43

Ja, nem, erről lehet szó:
"1973 szeptemberében legyőztél egy demokratikus választáson, így Te lettél az akkor még Marx Károlyról elnevezett Közgáz első évfolyamának KISZ titkára."

Még jelképesebb.

torró 2014.10.02. 08:03:51

Történt még a 70-években, hogy a korcsma sarkában ült egy szelíd lelkű törzsvendég. Fejét az asztalra tett két karján nyugtatta, olybá tűnt, hogy delíriumban van, mégis a körülötte beszélgetők duruzsolása közben, időnként felkapta a fejét, és azon az ismert delíriumos hangnemben, kb 15 percenként, megszólalt: "Bírom én az ilyen dumát!" Majd visszahanyatlott a kezére, hogy erőt gyűjtsön a következő felszólalásáig!
És ez nem vicc! Tényleg megtörtént!
"Drága jó Sipos Péter!
Ez már egy lovakkal elszabadult szekér történet ami után szalad rokonság, de nem sok remény van a megállítására.Igaz, futni azért lehet!

pánpéter 2014.10.02. 08:41:17

Sipos Péter 2010-ben a XII. kerületben konkrétan nem kapott felhatalmazást a választópolgároktól közvetlen képviseletre. Listás képviselő amit a pártjától kapott.
Aztán, amikor nem tetszett a párt, kiugrott, de a mandátumát gondolom nem adta vissza a pártjának.

És akkor ő beszél " provincializmusával és tahóság"-ról.
Édes jó Péterem! Hát van bőr az arcodon, meg kell hagyni.

2014.10.02. 08:44:41

@$pi$: A régi elvtársak, ha találkoznak :)

$pi$ 2014.10.02. 09:03:01

@...elmúlik...: Mindegy, hogy Bokros éppen jobboldalinak vagy baloldalinak mondja magát, a lényeg, hogy a régi elvtársak kitartanak mellette. :) Ők tudják, hogy ki az elvtárs és ki az ellenség.

Csak azt tudnám miért kommunistázzák a fideszt, ha kommerek lennének rájuk szavaznának. :D

Netuddki. 2014.10.02. 09:12:00

Azért mintha némi sértődöttséget éreznék ki a blogíróból az 1973-as eset felemlegetésével.

Az meg tény, hogy ami most megy itt "politika" címszó alatt arra a gyomorforgató nagyon enyhe kifejezés. A karaktergyilkosságtól kezdve a sudribunkó, útszéli köpködésig minden elképzelhető "fegyvert" bevitt a fidesz a magyar "politikába". De láthatólag bejött nekik mert a zellenzék lefagyott tőle mint az egyszeri windows program.

"Ezeknek" a kampány abból áll, hogy köpködik a másik felet, és nagyon igaz az a mondás, hogy aki leszáll a színvonalukra azt kíméletlenül bedarálják. Ebben pedig jelentős hendikeppel indulnak. Miután megszállták a közpénzből fenntartott "köz" médiát és a fél kereskedelmi médiát, csakis a fidesz szemszögéből tálalt hírek jutnak át a szélesebb nyilvánosság felé. Közpénzből fizetett, "szakembernek" hazudott megmondóemberek erősítik a sztereotípiákat a fidesz "ellenzékéről".
Közpénzből fizetett fidesztrollok lepték el a blogokat, nicknév alapján simán fel lehet őket ismerni. Elég csak ennek a blognak az első pár hozzászólóját megnézni. Undorító amit a fidesz megenged magának. De hát "parasztoktól", bűnözőktől mit lehet várni? Az orbán apja anno megfenyeggette az üzleti életben az egyik ismerősömet? Az alma nem esett messze a fájától. Posztkommunista maffiaállam, ez lett, lesz Magyarországból.

Szóval nagyon korlátozottak az "ellenzék" lehetőségei manapság. A fidesz elérte, hogy gyakorlatilag a zemberek több mint a fele elfordult a politikától. Még azt a pár óra fáradságot is sajnálják, hogy elmenjenek szavazni. Pedig szavazni szerintem állampolgári kötelesség lenne. Ezért is van a fidesznek 2/3-a.
Újabb sztereotípia, hogy a zellenzék tehet minderről. Hát ez egy kapitális tévedés.

A (most már nagybetűs) Falussal kapcsolatban meg azt tudom mondani, hogy a fidesszel szemben csak egyféleképpen lehet. Olyan ember kell akin nem tudnak fogást találni. Sajnos a vödrös videó nem ez volt. Alapvetően baromságnak tartottam ezt a jegesvödrözést, de a Falustól jófejségnek tartottam az összes esetlenségével együtt. DE! Alapvetően nagy hiba volt! Egy egyetemi bulin még akár a tiszteletet is kivívhatja vele egy oktató a hallgatók előtt. Viszont sudribunkók, iskolázatlanok előtt pont az ellenkező hatást éri el vele. Rögtön úgy rá is szálltak a témára mint legyek a ganéra. Ilyet nem lehet kisebbségi komplexusosok előtt csinálni, akiknek a saját hiba szalmaszál, a másiké meg (aki nem haver ráadásul) gerenda.

Végezetül azt tudom mondani. Aki nem a fidesz szekerét tolja, az nem köpködi a fidesz ellenzékét. Eleget köpködik a magyar "médiában" a fizetett és önjelölt fideszes megmondóemberek. Akinek nem tetszik az amit a fidesz csinál az támogatja a fidesz ellenzékét, bárki is legyen az. A lényeg, hogy vállalható, gentleman legyen a fellépése. Az meg, hogy hibázik? Ki nem? Csak egyvalamit nem szabad elfelejteni, a fidesz nemcsak hibázik, hanem egyenesen bűncselekmény kategória amit csinál. Amiről persze folyamatosan próbálja elterelni a figyelmet. Sajnos sikerrel, mert ehhez a másik "oldalnak" is partnernek kell lenni ebben.

braue 2014.10.02. 09:18:35

@$pi$: Az a szerencse, hogy már CSAK a régi elvtársak tartanak ki egymás mellett, bármilyen ideológia mentén is fut a másik épp egy jó állásért. Ezért olyan nagyon eredményesek.:)))

Muad\\\'Dib 2014.10.02. 09:19:15

@IGAZI_kovi1970:
Azt hiszem a kettős mérce következő mondata direkt neked szól:
"...De leszámítva azokat a szavazókat, akiket az Orbán, takarodj! szlogennel egy brokkolira is le lehetne szavaztatni..."
Igen, a fityesz nagyon gáz. De aki annyira agyhalott, hogy emiatt elsiklik az olyan "remek" kijelentések mellett, miszerint a 70-es évek diktatúrájának szervezete valami demokratikus dolog, annak valójában a fityesz a természetes közege. Mert az ő színvonalának a terméke, ő tette naggyá és ő tartja életben azt a mocskot, ami lehetővé teheti számukra az ország irányítását.

braue 2014.10.02. 09:22:53

@IGAZI_kovi1970: Rosszul látod. Aki a saját szekerét tolja, annak kurvára elege van az önjelölt elvtársakból, akik mindig találnak legalább maguknak egy jól fizető link állást. Ez így volt a bolsi uralom alatt is, meg azóta is. A régi magukat is szembeköpik egy jó állásért.

Te szavazz rájuk, mint eddig! Egyre kevesebben maradtok. Már csak az ilyen Bokros-féléknek jut a jóból, a sameszoknak nem. Épp ezért szinte alig maradt csápoló az oldalukon.

Netuddki. 2014.10.02. 09:23:18

A Falussal és a Bokrossal kapcsolatban meg pont a minap volt a Kossuthon, hogy a háttérből a gyurcsány mozgatja a szálakat. Valójában meg az orbán és a volt kollégiumi szobatársai, akik mint tudjuk csak a javainkat akarják. A nagy kérdés, hogy az orbánt ki mozgatja?
A nézőpont intézet (mily meglepő) munkatársa, fodor csaba, a fidesz közpénzből fizetett megmondóembere kis szájából hangzottak el ezek a mondatok. Aki kábé negyed óráig köpködte a zellenzéket és az utolsó fél percben tövig benyalt a fidesznek. Igen kérem, ezekről a nevekről ne feledkezzünk el! A szakmájuk szégyenei, obersovszki, halászzsuzsa, fodorcsaba, ...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.10.02. 09:24:56

Budapest inkább legyen bokros, mint tarlós! :)

braue 2014.10.02. 09:25:44

@IGAZI_kovi1970: Te meg minden alkalommal a bolsiknak nyalsz be tövig. Az, hogy a médiában is egyre kevesebben vagytok, öröm az átlagpolgárnak, legyen az bármiklyen szavazó.

Netuddki. 2014.10.02. 09:25:54

@Muad\\\'Dib: @braue: Ne fárasszátok magatokat, most nem vagyok trollsimogatós kedvemben!

braue 2014.10.02. 09:26:28

@IGAZI_kovi1970: Mondja a troll. Szánalmas.

Netuddki. 2014.10.02. 09:27:15

@Frady Endre: Ez jó volt! Ha még van aki viccesen tudja felfogni azt ami itt folyik addig nincs minden veszve. ;)

inebhedj - szerintem 2014.10.02. 09:27:59

@IGAZI_kovi1970:

Megjegyezném, nem a Fidesz honosította meg a leges-legújabbkori demokráciánkban az utcai "csőcselékes"-zsarolós politizálást.

Bár mondjuk amennyi különbség van a pártok közt, lehetett volna akár a Fidesz is.

Amúgy aki nem a Fidesz szekerét tolja, az nyugodtan köpködje a Fidesz "ellenzékét", mivel az a Fidesz szekerét tolja.

braue 2014.10.02. 09:29:28

@IGAZI_kovi1970: Egy virtigli bolsi vagy. Nem vitatkozol, kinyilatkoztatsz: Nagy öröm, hogy az időtök végleg lejárt. Így érez a fideszes, a lmp-s, a valódi szocdem, a jobbikos, még a mostani liberális is, gyakorlatilag mindenki.

Küzdj, ha értelmetlen is! Úgy sincs más dolgod, míg város a nyugdíjat!

Netuddki. 2014.10.02. 09:30:06

@braue: "Te meg minden alkalommal a bolsiknak nyalsz be tövig."

Angyalbögyörő! Nem emlékszem, hogy bármikor benyaltam volna a fidesznek.

braue 2014.10.02. 09:33:27

@IGAZI_kovi1970: Mi van szépecsém? Mégiscsak trollsimogató hangulatba vagy? Ennyire lehet téged komolyan venni!

Erőlködj tovább! Eddig is nagyon eredményes volt a másra lapátolása a szarotoknak. Mást meg úgy is képtelenek vagytok csinálni.

Ahogy a liberális Republikon kutatásából kiderült:

"Az MSZP hagyományosan idős szavazótábora némileg fiatalodott a Demokratikus Koalíció
kiválása óta (mely a legidősebb szavazótábort tudhatja magáénak), ám ezzel együtt is igen
magas az idős, hatvan év feletti szavazók aránya

A szavazótábor egyik legmarkánsabb különbsége az iskolai végzettségben mutatkozik: a
szocialista szavazók fele legfeljebb nyolc osztályt végzett: ez jóval magasabb arány, mint amit
bármelyik másik párt táborában látunk."

www.republikon.hu

Netuddki. 2014.10.02. 09:34:05

@inebhedj - szerintem: Szavazni azért elmész? A fideszre? Mert nincs jobb? Vagy el se mész?
Akkor CSINÁLJ EGY PÁRTOT VAZZE!!! A legkönnyebb picsogni.

Netuddki. 2014.10.02. 09:35:18

@braue: Szakadj le rólam balfasz fidesztroll!

"braue 0 bejegyzést írt és 1122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.11.17. óta tag."

Netuddki. 2014.10.02. 09:48:02

Értem én, hogy sok embernek fáj ha szembesítik a saját vagy a pártjuk disznóságaival. De kedveseim! Nem elég becsületesnek látszani, annak is kéne lenni. Ez a megfordított mondás pedig tökéletesen illik az orbán rezsimre.

Oké, hogy elmondtok mindenféle ballibsinek, maszoposnak, de szerintem csak magatokat járatjátok le vele. Ez ugyanis része a fidesz gusztustalan politikájának, amit így rögtön lehet is demonstrálni. Ha valaki "kellemetlen" a fidesznek, a fideszeseknek, számukra kellemetlen igazságot mond akkor vagy elterelik másra a figyelmet vagy jön a karaktergyilkosság. Olyasmiket állítanak a másikról ami SZERINTÜK sértő vagy legalábbis erősíti a csordaszellemet.

Nem, @Muad\\\'Dib: , én nem a fidesz által terjesztett sztereotípiák alapján, hanem a saját tapasztalataim után ítélek. Ha meg nincs más választás akkor a saját érdekeim szerinti kisebbik rosszt választom. Budapesten meg magasról teszek rá ki lesz a főpógi. Csak azért drukkolok, hogy a fidesz kapjon végre már egy maflást. Remélem érthető voltam.
Ja, és messze nem a gyűlölet hajt. Egyszerűen undorodom attól amit a fideszes emberkék megengednek maguknak. A cunyinétól kezdve a szíjjártóig bezárólag. A fideszes haverokról nem is beszélve.

braue 2014.10.02. 09:48:12

@IGAZI_kovi1970: Ideges vagy bolsi? Csak válaszolnom kell, ha írsz nekem, primitív barátom! Ugye nem azt hiszed, ha te minden nap ezer bejegyzést írsz, száz éve, akkor okosabb vagy egy ötödikesnél?

Ha meg elolvasod miket írok, talán felfogod, hogy tőlem a Fidesz meg is szűnhet. Persze, ha képes vagy még bármit is felfogni, a bolsi mantrákon kívül.

Netuddki. 2014.10.02. 10:00:59

@braue: A bolsizással pont a fideszes csürhéhez való tartozásodat bizonygatod. Nem elég nem fideszesnek lenni, annak is kell látszani trollocska!

Kacsura 2014.10.02. 10:04:56

@braue: Kizártnak tartom, hogy fel tudnád idegesíteni. Nem vagytok egy súlycsoportban.

braue 2014.10.02. 10:04:57

@IGAZI_kovi1970: Te buta vagy. Nem szólt még senki? Nem tűnt fel, hagy mennyi mindent nem értesz? Nem szólt még senki, hogy gyakorlatilag semmi nem fekete-fehér? Persze elismerem az egyszerű arcoknak így egyszerűbb! Hát ne is próbálj gondolkodni, még megzavar a sok élmény!

braue 2014.10.02. 10:06:30

@Kacsura: Jajj! Te szegény. Még ezt is? Édes istenem, de nagy a te állatkerted!

inebhedj - szerintem 2014.10.02. 10:12:31

@IGAZI_kovi1970:

1. A kínálati színvonal folytán nem járok ilyen helyekre. (Meg mondjuk focimeccsre és éjszakai lokálba se - a teljesség igénye nélkül.) Ha valaki kedveli az ilyesmit, hát tegye és élvezze (bár kétségkívül jobban örülnék, ha ehhez nekem nem kéne anyagilag hozzájárulni, de annyi minden ilyesmi van, szóval a társadalmi szolidaritásba éppenséggel belefér).

2. A "csinálj pártot vagy ne picsogj" az kb. annyira mélyenszántó és magasröptű gondolat, mint az olyan tanácsok, hogy érdemes keményen dolgozó, rendkívül jól kereső és érvényesülő családba születni, akár például Szijjártó úr (lásd még: ha rossz ízű a kenyér, csinálj pékséget, ha nem tetszik a helyi közlekedés, csinálj tömegközlekedési céget, illetve ha elégedetlen vagy a miniszterelnökkel, legyél te az, ha nem tetszik a regnáló párt, lépj be, és változtasd meg, stb).

Netuddki. 2014.10.02. 10:12:44

@Kacsura: Muhaha! Erre próbáltam rávezetni én is...

braue 2014.10.02. 10:13:08

@IGAZI_kovi1970: Magadat te szerencsétlen?

braue 2014.10.02. 10:14:26

@inebhedj - szerintem: Ne hülyéskedj már! A másik nicke kinyilatkozta, hogy ős magasan felettünk áll. :))

Netuddki. 2014.10.02. 10:26:27

@inebhedj - szerintem: Nézd! Minden politika. Olyan országban élünk ahol a fidesz sikeresen elérte, hogy az ország gyakorlatilag 3 részre szakadt. A "bolsevik" (a szó eredeti jelentésében, hehe) fideszesek, a "mensevik" nem fideszesek és azok akik legszívesebben elfordulnának a politikától. De mint mondtam minden politika. A gyereked taníttatásától kezdve a leendő nyugdíjadig (vagy annak hiányáig).
Nem tudod homokba dugni a fejed, maximum innen elhúzni ha azt szeretnéd ne legyen befolyással a magyar "politika" az életedre. A felhozatalt tekintve meg maximum azt lehet kitotózni melyik a legrosszabb választás. Ilyen pedig 3 van. A fidesz, a szimbiótájával a kicsi de nem párttal, és persze a lobbik. Ez a 3 párt amelyik potenciális veszélyt jelent a demokráciára, az emberi jogokra és a vallásszabadságra. Emlékeim szerint nem tudnék még egy pártot mondani ami csak hasonlóan veszélyes lenne a magyar nemzetre, a magyar állampolgárokra. A javainkra.
Nos, ha ezeket tisztáztuk, onnantól mi nem világos?
Egyéb kérdés?

Netuddki. 2014.10.02. 10:31:10

@braue: Na melyik másik nickem balfaszkám? Innentől már rágalmazás felé kezd elcsúszni a dolog.
Nekem nincs szükségem másik nickre, mint itt "egyeseknek". Muhaha!

Mellesleg ez is ősi fideszes trükk. Köpködtök, rágalmaztok, oszt ha valaki pofántöröl érte akkor futtok anutához. Itt is csak azért vagy ilyen nagylegény mert azt hiszed egy nicknév (meg a fidesz) mögé bújva érinthetetlen vagy. Pedig mennyire tévedel! Muhaha!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.10.02. 10:45:16

Leszűkült a zajos lista,
Ketten vannak: Lajos, Pista.
:)

gotse 2014.10.02. 11:03:28

@IGAZI_kovi1970: Nehogy rágalmazásnak vedd, de felhívnám becses figyelmedet a következő pofántörlésekre:
- 2010 április 25.
- 2014 április 6.
- 2014. május 25.

eßemfaßom meg áll 2014.10.02. 11:34:45

Foglaljuk össze:

Az LMP listán bejutott majd LMP-ből kilépett de a mandátumát nem visszaadó képviselő akit Bokros 1973-ban legyözött az egyetemi KISZtitkárságért zajló versenyben és gazdaság és társadalompolitikában szinte semmiben nem ért egyet Bokrossal, az úgy gondolja, hogy Bokros lenne a legjobb Főpolgármestere Budapestnek mert szerinte Bokros demokrata és tisztakezű.

Gyönyörű

braue 2014.10.02. 11:48:11

@eßemfaßom meg áll: Mondjuk lemondani sehol nem divat a zsíros állásról, ahol valós munka nélkül gazdagodsz. Ezt nem lehet csak a ballerek számlájára írni.

A Bokros demokratasága épp azon az alapon kérdőjelezhető meg, amilyen alapon a bolsik a mások demokrataságát megkérdőjelezik. Ha az egyik jogos, a másik is.

Netuddki. 2014.10.02. 13:17:25

Na, és ki a faszt érdekel, hogy @braue: és @eßemfaßom meg áll: fidesztrollok megkérdőjelezik itt bárkinek a demokrataságát? Fideszesek B+? Nem tudom feléritek-e ésszel azt a paradoxont, hogy fideszes meg demokrata? A fidesz is már régen nem fiatal, nem demokrata és főleg nem polgári "párt".

2014.10.02. 17:22:59

@$pi$: Egyre viccesebb ez az egész. Csak azt nem tudom, ki volt az a retardált, aki kitalálta ezt a Bokrost főpolgármester jelöltnek? De egyre szórakoztatóbb a történet.

$pi$ 2014.10.02. 18:14:05

@...elmúlik...: Egész nep a Bokroson röhögök amúgy. Ezek teljesen megbuggyantak. :D

$pi$ 2014.10.02. 18:15:00

Akarom mondani egész nap...

2014.10.02. 21:29:28

@$pi$: Tragikomédia az egész. De legalább szórakoztató :)

Beer Monster 2014.10.24. 23:09:35

@ggiza: A szerzőt, különösen az egészséges életmódot támadó kirohanásai kapcsán, én magam is tahónak tartom. Azonban aki hallotta Tarlóst felvételről, akár 3. kerületi polgármesterként, akár azóta, az tudja azt is, hogy igaza van.
süti beállítások módosítása